Seuraa meitä somessa:

WoVo voiton makuun - LiigaPloki jatkaa liigakärjessä

05.10.2019

Naisten Mestaruusliigan lauantai tarjosi WoVo Rovaniemelle ensimmäinen vierasvoiton yli 2,5 vuoteen poislukien liigakarsinnat ja LiigaPloki puolestaan jatkaa liigakärjessä neljännen voittonsa myötä.

LiigaPloki jatkaa voittoputkessa

Pitkäjärven illassa Kangasalla käytiin kovaa vääntöä kun LP Kangasala ja Liiga Ploki mittelivät viisi eräisen. Tänään Liiga Ploki voitti pelin 3-2 (20-25, 25-18, 20-25, 25-19, 15-10) pelaten erinomaisen viimeisen erän. Viimeisessä erässä kotijoukkueen keskittyminen herpaantui ja Liiga Ploki hyökkäsi voiton nimiinsä. Illan peli oli kuin pitkä ja jännittävä vuoristorata.

LP Kangasala pelasi kaksi hyvää erää, ensimmäisen ja kolmannen. Voitetuissa erissä joukkueen pelaaminen toimi jokaisella osa-alueella. LP Kangasalan joukkueen parhaimpina Julia Miniuk 18/+11, Mary-Kate Marshall 16/+9 ja Jutta Riikonen 14/+6. Tiiamari Sievänen oli illan PRO libero pelaten huikean hyvän pelin +68% vastaanotolla.

Liiga Plokin peli vastaavasti kulki toisessa, neljännessä ja ratkaisevassa viidennessä erässä. Vastaanoton toimiessa Ploki hyökkäsi palloa vahvoin ottein LP Kangasalan kenttäpuoliskoon. Pelin edetessä Salla Karhu 23/+16 ja Maddie Palmer 20/+7 syttyivät peliin vieden Plokin voittoon.

- Oli mukava palata Kangasalle. Pelaaminen oli tänään vuoristorataa. Olimme viidennessä erässä tänään keskittyneempiä, LiigaPlokiin täksi kaudeksi siirtynyt Vilma Ruuska summasi.

- Tänään ei ollut siitä kyse kumpi oli parempi joukkue vaan siitä kummalla oli parempi hetki. Olimme keskittyneempiä pelin viimeisillä hetkillä, LiigaPlokin päävalmentaja Alessandro Lodi kommentoi.

- Harmittaa ja ärsyttää. Pelasimme tänään vasta kolmannen pelin ja pikku hiljaa parannamme yhteispeliä, kotijoukkueenJutta Riikonen harmitteli.

- Kun oma peli kulkee se kulkee. Tänään oli hetkittäin hankalaa ja lopussa homma karkasi kaverille. Iloinen olen siitä millaista peli parhaimmillaan on, nyt focus siihen että peli saadaan pysymään omalla tasolla koko ajan, kotijoukkueen päävalmentaja Arttu Keränen kommentoi.

Seuraava LP Kangasalan kotipeli pelataan lauantaina 12.10 kun vastaan saapuu Puijo Wolley. Sarjakärki Liiga Ploki saa vastaansa perjantaina 11.10 Pölkky Kuusamon Pihtiputaalle.

LähiTapiolan pisteet
3 Miniuk, LP Kangasala
2 Madsen, LiigaPloki
1 Marshall, LP Kangasala

PROlibero
Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

WoVo voitti vieraissa ensimmäisen liigapelinsä yli 2,5 vuoteen

WoVo Rovaniemi otti Pohjantiellä Kuopiossa kauden ensimmäisen voittonsa sarjanousija Puijo Wolleyn kustannukselle. Ottelu päättyi lukemin 3-1 (18-25,18-25,26-24,23-25)

WoVolle voitto oli liigassa ensimmäinen sitten 4.3.2018 26 tappiollisen ottelun jälkeen (poislukien liigakarsinta). Vieraissa edellinen voitto oli otettu 13.2.2017 ja välissä oli 30 perättäistä tappiota.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes WoVon Aliisa Kähkölän syöttövuorolla Puijon vastaanotto takerteli ja WoVo pääsi kuuden pisteen karkumatkalle tilanteeseen 21-15. Sen jälkeen WoVon kovat hyökkäykset purivat vieden vierasjoukkueen erävoittoon pistein 18-25.

Toisessa erässä Ella Autereen keskihyökkäykset pitivät Puijoa mukana pelissä. WoVo pääsi etumatkalle ja tilanteessa 15-19 Puijo alkoi pyörittää vaihtorulettiaan. Vaihtopelaajat onnistuivatkin kohtullisesti ja erä jatkui muutaman pisteen erolla päätyen lukemiin 18-25 kuten ensimmäinen erä.

Kolmas erä eteni WoVon komennossa, kunnes tilanteessa 19-22 Puijon ottaman aikalisän jälkeen kotijoukkue kavensi, siirtyi rinnale ja ohi saaden lopulta Mestaruusliigan ensimmäisen erävoittonsa pistein 26-24.

Neljännen erän alussa PuWo otti komennon Ella Autereen syöttöjen, torjuntojen ja hyökkäysten myötä vieden erää jo 10-6. Erä jatkui PuWon johdossa myös muun joukkueen kuten Anniina Kastarisen useammankin onnistuneen suorituksen ansiosta. WoVon libero Outi Polso puolusti mainiosti ja Wovon torjunta löysi pallot verkolta. Varsinaisten taistelupallojen jälkeen vierasjoukkueen Viivi Pyhäjärvi niittasi usemmankin kerran pallon kenttään ja WoVo oli jo edellä pisteissä tilanteessa 20-22. Myös passarin vaihto toi uutta virtaa rovaniemeläisten ryhmään ja erä päättyi lukemiin 23-25.

Jukka Lehtonen Puijo Wolley

- Vastaanotto ei toiminut alussa niin hyvin kuin menestyminen pelissä vaatisi. Kolmannen erän lopussa ja neljännessä erässä vastanottokin rupesi toimimaan, ja puolitoista erää näytti jo tosi hyvältä!

Tuomas Alatalo WoVo Rovaniemi

- Olen ilmoinen joukkueen puolesta, vaikka Puijo tuli kolmannessa takamatkalta, ja alkoi jo jännittää kuinka tässä käy. Olen ilmoinen siitä, että ratkaisupelaajiksi nousi mm. kehään heitetty toinen passari.

Nikki Cornwall Puijo Wolley

- Kahden ensimmäisen erän jälkeen olen ylpeä voitetusta kolmannesta erästä ja sen tuomasta itseluottamuksesta joukkueella. Joukkueessa on potentiaalia!

Taylor Slover WoVo Rovaniemi

- Oli kiva voittaa peli ja lähteä jälleen innolla harjoittemaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Slover WoVo
2 Salmela WoVo
1 Cornwall Puijo

PROlibero
Polso, WoVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / LP Kangasala
Vesa Hallikainen / Puijo Wolley

  Takaisin