Seuraa meitä somessa:

WoVolle kauden toinen voitto - HPK murskaava

25.02.2018

Liigakarsintoihin valmistautuva WoVo Rovaniemi otti sunnuntaina kauden toisen voittonsa kaatamalla LP-Vampulan ja HPK oli täysin ylivoimainen Nurmon Jymyä vastaan.


Rovaniemläisille kauden toinen voitto

WoVo Rovaniemi otti kauden toisen voittonsa, kun lauantaina pudotuspelipaikkansa varmistanut LP-Vampula oli hieman "takki tyhjänä" edellispäivän jäljiltä. Liigakarsintoihin valmistautuvan WoVon voittonumerot olivat 3-1 (21-25, 25-17, 25-17, 26-24).

Petra Salmela, WoVo:

-Alku oli vähän hankala, mutta sitten saimme kerättyä itsemme. Peruspeli alkoi toimimaan ja sitten menikin hyvin. Hieman jännitti tulla peliin mukaan, mutta meni hyvin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Jos oli kaverilla vaikeaa lähteä tähän peliin, niin oli meilläkin. Eilinen tulos Kuusamosta sinetöi sen, että me olemme keväällä karsinnoissa. Tässä on toki ollut 21 peliä aikaa ottaa se pudotuspelipaikka, joten sinänsä yksittäisellä ottelutuloksella ei ole merkitystä.

- Itselläni oli aamulla takki aika tyhjä ja niin oli pelaajillakin. Lisäksi puolet joukkueesta oli eilen pelaamassa A-tytöissä Järvenpäässä, joten alkuun oli aika vaisu pukkari, joukkue ja valmentaja. Ainoa tavoite tähän päivään oli se prosessi, mitä olemme tammikuusta asti tehty, eli parannamme otteita peli peliltä ja se toteutui. Ottelun alku oli vähän nihkeä, mutta sitten Cassie sytytti joukkueen muutamalla hyvällä hypärillä ja sitä kautta saatiin peliin ren-tous ja pelaamisen hauskuus takaisin.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Ennakkoasetelmissa tämä oli viikon tärkein peli, mutta eilisen nappiesiintymisen myötä latautuminen oli todella vaikeaa tähän peliin. Eilen meillä oli niin kova henkinen latinki, joka purkautui voiton myötä, että tänään se loisti kyllä poissaolollaan. Sovittiin, että kaikki yrittää pumpata yhdessä energiaa penkkiä myöten ja tänään se palkittiin keltaisella kortilla. Meiltä oli tänään sellainen hajuton ja mauton esitys, vaikka lepuutettiin toki kahta avauskuusikon pelaajaa pienten vammojen takia, kun tuloksellista panosta ei ottelussa ollut. Onnittelut koti-joukkueelle, he ottivat tänään omansa pois.Parhaat pelaajat:
WoVo: Nelli Rantanen
LP-Vampula: Nayara Ferreira

LähiTapiolan pisteet
3 Rantanen WoVo
2 Klimova WoVo
1 Pyhäjärvi WoVo

WoVo Rovaniemi - LP-Vampula 3-1
21-25, 25-17, 25-17, 26-24
WoVo Rovaniemi: Rantanen 21/+14,Sullivan 20/+18,Strickland 14/+0
LP-Vampula: Fererira 13/+10,Blomgren 10/+0,Hiltunen 10/+-1
Katsojia: 414

Ottelutilasto

HPK murskasi Jymyn toistamiseen kotonaan

HPK oli yhtä ylivoimainen Nurmon Jymyä vastaan sen toisella Hämeenlinnan visiitillään, kuin joulukuussakin. HPK:n voittonumerot olivat mahdollista puolivälierävastustajaa vastaan tunnissa ja 20 minuutissa 3-0 (25-10, 25-15, 25-12).

HPK:n tehotilasto näytti +40 ja Jymyn -5 eli nurmolaiset tekivät kotijoukkueelle viisi pistettä enemmän kuin itselleen. Jymyn valopilkkuja olivat Karoliina Friberg (9/+7) ja Emmi Riikilä (5/+2). Muu joukkue oli pahasti "pakkasella": -14. 

Suvi Kokkonen pelasi yleispelaajalle harvinaiset virhettömät lukemat 16/+16 ja hakkurina pelannut Vicky Savard 14/+10. Chloe Collins oli tutusti erinomainen kotijoukkueen passarina.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Lähestyimme ottelua henkisesti oikein. Olimme aggressiivisia syötössä, keskityimme vastaanottoon ja teimme hyökkäyksessä vain kolme virhettä. Olen todella tyytyväinen, koska Nurmo ei ole ikinä helppo vastus. Pyysin pukuhuoneessa joukkuetta kääntämään playoff-moodin päälle, jotta olisimme playoffien alkaessa valmiita, ja näyttää, että he tekivät niin. Sen näki jokaisesta hyökkäyksestä ja puolustuksesta. Kuka ikinä olikaan pallon tiellä, pystyi näyttämään laatua nostoissa. Nurmo ei pelannut hyvin, koska emme antaneet heidän pelata hyvin. Urheilun ensimmäinen sääntö on, että vastustaja täytyy aina huomioida. Emme antaneet Jymylle tilaisuuksia, mikä sai heidät näyttämään heikoilta.

HPK-laitahyökkääjä Vicky Savard:

- Meidän ajatuksemme tähän peliin lähdettäessä oli saada hyvä alku keväälle. Viime viikonloppuna saimme levätä ja vahvistautua playoffeja varten. Olemme tehneet kovasti töitä löytääksemme yhteyden Chloen kanssa. Hän antaa minulle loistavia passeja. Hyvä tulos on kovan työnteon tulosta. Tiesimme tarkalleen, millainen vastustaja Jymy on, koska meillä on heistä paljon videota. Tiesimme, että jos syötämme hyvin, pääsemme etulyöntiasemaan. Kun pelaa viidesti samaa joukkuetta vastaan, pitää vain toistaa hyviä suorituksia joka kerta.Jymy-päävalmentaja Kari Tuomela:

- Pelasimme ihan alta lipan. Meillä on ollut oikeasti hyvä harjoitusviikko, mutta se kyllä syö tällaista joukkuetta, kun ensin on penkkareita, abiristeilyä ja A-tyttöjen pelejä. Puoli joukkuetta kuuluu niihin. Liigajoukkue ei voi menestyä, jos pelaajia on kolmessa eri paikassa yhtä aikaa. Ajatus ei vain pysy kasassa. Toisaalta on hyvä, että pystymme pelaamaan liigaa omilla nuorilla, mutta tällaiset viikot ovat liian raskaita. Olimme tänään huonoja, mutta HPK oli todella hyvä. Varsinkin passari (Chloe Collins) vei meitä 100-0. Toivotaan, että saamme omat päämme kuntoon playoffeihin mennessä. Emme ole näin huono joukkue. Olemme saavuttaneet jo tavoitteemme eli liigapaikan ensi kaudeksi, mutta totta kai haluamme pelata omantasoistamme lentopalloa lopuissakin peleissä.

Jymy-keskitorjuja Karoliina Friberg:

- Ei tuosta pelistä ihan hirveästi jäänyt mieleen. Emme saaneet omaa peliämme missään kohtaa käyntiin. Aika nopeasti se meni. HPK käytti kyllä kaikki tilanteet, joita vähänkään annoimme, hyvin hyödyksi. Aikaisempiin viikkoihin verrattuna nyt oli ehjempi treeniviikko alla, mutta ehkä se tekosyy on taas matkustaminen. Olen ihan tyytyväinen omaan suorittamiseeni, mutta aina voi parantaa. Yritin saada muitakin syttymään välillä. On meillä varmaan puolivälierissä mahdollisuuksia HPK:ta vastaan, jos pelaamme sitä peliä, jota olemme tällä kaudella näyttäneet. Hämeenlinnassa emme ole vain saaneet sitä vielä näytettyä.

HPK - Nurmon Jymy 3-0
25-10, 25-15, 25-12
HPK: Kokkonen 16/+16,Savard 14/+10,Öhman 8/+7
Nurmon Jymy: Friberg 9/+7,Vajdova 6/+-7,Riikkilä 5/+2
Katsojia: 315

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen HPK
2 Savard HPK
1 Collins HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Esko Nevala / WoVo
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin