Seuraa meitä somessa:

WoVon kova vire jatkuu

28.12.2014

Woman Volleyn kova vire sai jatkoa sunnuntaisella kotivoitolla LP-Vampulasta. HPK puolestaan varmisti kuuden pisteen viikonlopun Kuortaneella.


HPK:lle voitto oli tärkein

Kaksi voittoa ja kuusi pistettä olivat vähintä, mitä viikonlopun ennakkoasetelmien perusteella olisi voinut odottaa sarjakakkonen HPK:n (11-2) vierailusta Kuortaneelle (0-13).

Vain kaksi tappiota tällä kaudella mestaruusliigassa kokenut hämeenlinnalaisjoukkue täytti tulokselliset odotukset, kun eilisen voittoisan Kuortane-ottelun päätteeksi myös tänään vierasjoukkue kuritti alle 20-vuotiaiden tyttöjen tammikuun alussa käytäviin MM-karsintoihin valmistautuvaa Kuortanetta, joka pelasi läpi viikonlopun kisoihin lähtevällä joukkueella.

HPK:lle erät kirjattiin lopulta lukemin 0-3 (7-25, 16–25, 22–25).

Vierailijajoukkue ja etenkin HPK:n keskitorjuja Karoliina Friberg murskasivat avauserässä Kuortaneen täysin. Friberg asteli syöttöruutuun heti erän alussa, eikä poistunut sieltä ennen kuin tilanne oli 0-17. Fribergin erän alun 17 syötön yhtäjaksoinen syöttöputki sisälsi peräti kuusi ässäsyöttöä. Lopulta avauserä HPK:lle selkeästi pistein 7-25.

- Rupesimme pelkäämään vastaanotossa. Keskinkertaisetkin syötöt muodostuivat vaikeiksi, Kuortaneen käskijä Aapo Rantanen harmitteli avauserän käynnistymisvaikeuksia.

Toisessa erässä Kuortane sai peliinsä ryhtiä tänä viikonloppuna joukkueen riveissä esiintyneen hakkuri Piia Korhosen (HPK) johdolla. Korhosen hyvä panos yhdessä keskitorjuja Anna Rantalan kanssa ei kuitenkaan pysäyttänyt HPK:n junaa. Hämeenlinnalaisjoukkue onnistui niin laita- kuin keskipelissään passari Katja Kylmäahon ruokkien tasaisesti kaikkia pelaajia.

Kolmas erä oli Kuortaneen vahvaa esitystä lähes loppuun asti. Kotijoukkueen peli kuitenkin suli ratkaisuvaiheilla, ja rutinoitunut vierasjoukkue käytti tilanteen hyväkseen. Kuortaneen hyökkäyspelistä ei löytynyt ratkaisuvaiheilla riittävää potkua katkaisemaan HPK:n selkärankaa ja hämeenlinnalaisjoukkue nousi 21–15 tappioasemasta lopulta erävoittoon pistein 22–25.

HPK:n italialaiskäskijä Bruno Napolitano ei suostunut kommentoimaan omiensa esitystä ottelun jälkeen ollenkaan. Apuvalmentaja Luca Chiappini sen sijaan suostui analysoimaan ottelua.

- Voitto on kaikkein tärkein tuli se millä tavalla tahansa. Lentopallossa joko voitat tai häviät, ei ole tasapelejä. Riikka Koivusaari pelasi tänään erittäin hyvin, ja olen tyytyväinen hänen otteisiinsa. Hän on harjoitellut hyvin, joten sen näkee kentällä. Yleisesti harjoittelumme on tällä hetkellä vaikeaa joukkueena johtuen lukuisista loukkaantumisista, totesi Chiappini.

Vaikka HPK porskuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, joukkueen yleisilme oli vaisu läpi viikonlopun. Loukkaantumissuma ei helpota tilannetta. Vastuuta ensimmäisiä kertoja tällä kertoja tällä kerralla saanut Riikka Koivusaari (10/+9) ainakin vastasi haasteeseen keskitorjuja Fribergin (14/+14) ohella.

Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen oli pettynyt etenkin kolmanteen erään, kun joukkueen johto suli erän ratkaisuvaiheilla.

- Vastaanottomme jäi irti, eikä muutaman hyvän mutta tuloksettoman hyökkäyksen jälkeen enää oltu riittävän rohkeita katkaisemaan HPK:n pisteputkea. Rohkeus puuttui.

Kuortane pelasi läpi viikonlopun tyttöjen MM-kisoihin lähtevällä joukkueella. Rantasen mukaan peli oli ajoittain hyvääkin.

- Kisavastustajat eivät ainakaan huomattavasti heikompia tule olemaan kuin HPK. Avauskokoonpanoomme tuli kaksi uutta pelaajaa (Öhman ja Korhonen), joka vaikutti hieman tekemiseen. Tosin sen vuoksi näitä pelejä pelataankin ennen kisoja, jotta peli hioutuu yhteen myös uusien kasvojen kanssa.

Kuortaneelta joukkueen valopilkuiksi nousivat ottelussa libero Janika Rontti ja kolmannessa erässä peliin vahvasti mukaan tullut keskitorjuja Roosa Nieminen. Rontin hyvät puolustukset ja Niemisen keskipeli toivat kotijoukkueen peliin ryhtiä.

Tyttöjen maajoukkue jatkaa valmistautumista MM-karsintoihin Kuortaneella, ja joukkue pelaa vielä kaksi harjoitusottelua LP Kangasalaa vastaan ennen MM-karsintamatkaa.

- Keskihyökkäykseemme tarvitsemme lisää tehoja. Se ei saa olla joko-tai-pelaamista kisoissa. Vastaanottoomme uskon edelleen, vaikka se tänään takkusikin, mietti Rantanen.

LähiTapiolapisteet:
3 Michaela Madsen, HPK
2 Katja Kylmäaho, HPK
1 Roosa Nieminen, Kuortane

Parhaat pistenaiset
Kuortane Korhonen 7/+2, Rantala 6/+3, Piesanen 6/0
HPK Friberg 14/+14, Senkova 12/+7, Erwin 12/+3

Ottelutilasto

WoVon kova veto sai jatkoa

Woman Volley (8-6) jatkoi voittoputkeaan kaatamalla LP-Vampulan (4-8) erin 3-1 (25-23, 25-18, 22-25, 25-12).

Ottelu oli läpi illan kotijoukkueen hallintaa, kolmannen erän notkahdusta lukuun ottamatta.

Joukkueiden kauden avauskohtaamisen LP-Vampula vei kotonaan 3-0.

Ensimmäisessä erässä Wovo karkasi heti johtoon. Keskihyökkäys toimi vahvasti, minkä mahdollisti Wovon hyvä vastaanotto (57%). Toinen erä eteni tasaisesti aina puoleenväliin saakka, kunnes Vampulan puolustus alkoi rakoilemaan ja helpot pallot polttelivat pelaajien käsissä. Wovo puolestaan jatkoi tehokasta hyökkäämistään ja vei erän nimiinsä.

Kolmattakin erää Wovo johti usealla pisteellä, kunnes erän ratkaisuhetkillä joukkueen vastaanotto teki muutaman helpon virheen ja pari puolustuspalloa tippuivat kenttään. Vampula vei erän tiukasti itselleen. Kolmas erä oli kotijoukkueelta ehdottomasti heikoin, sillä hyökkäysprosenttikin tippui vain 35%, muissa erissä sen ollessa yli 40%. Neljäs erä oli jälleen Wovon näytöstä. Turha puristaminen saatiin pois ja erä vietiin selvästi kotiin.

Wovon tehoikkain oli Jana Jaudzema 17/+12 ja hyvää tausta tukea antoivat Karoliina Kyllönen 15/+12 ja Jennifer Keddy 13/+12. Vampulan pelaajista tehokkain oli Ripnaja Jekaterina 16/+9. Selkein ero ottelussa oli torjuntojen määrässä. Wovo otti neljään erään yhteensä 14 torjuntaa, kun Vampula vain 2.

Hillaelina Hämäläinen, LP-Vampula:

- Tämä päivä oli kyllä valtava pudotus eilisen pelin tasosta. Tavoitteena oli jatkaa siitä, mihin eilen jäätiin, mutta se ei todellakaan toteutunut. Meidän joukkue on koko kauden paininut tämän vuoristoradan kanssa ja toivottavasti tasaisuus peliin vielä löytyy.

Tanja Körkkö, WoVo:

- Mukava jatkaa voittokulkua. Treeneissä on ollut alkukaudesta hankalaa, mutta nyt vihdoin tekeminen alkaa näyttää siltä kun pitää. Vaikka voitto ei ehkä kauniisti tänään tullut, niin voitto on aina voitto ja hyvältä maistuu.

Kai Stenius, LP-Vampula:

- Me oltiin kyllä tänään kaukana Wovon tasosta. Tiedettiin, että vastustaja hyökkää kovaa keskeltä ja siihen panostettiin uhraamalla omaa keskitorjujaa koko ajan wovon keskareiden vahdiksi ja välillä otettiin ihan riskilläkin kahdella pelaajalla keskihyökkääjää kiinni. Silti ei tulosta saatu, sillä jäätiin fysiikassa niin paljon tappiolle. Meidänkin pitäisi parantaa omaa keskipelaamista ja treeneissä ollaan siihen paljon panostettu. Ihmettelen vain, että mihin se keskipelaaminen aina peleissä unohtuu.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Hyvältä maistuu voitto. Pienet ennakkosuosikin paineet pelissä oli meillä, mikä näkyi pienenä hermostuneisuutena joukkueessa. Alku lähti kuitenkin meiltä hyvin ja saatiin mukavasti peli rullaamaan. Tyytyväinen olen etenkin, että kolmannen erän tasonlaskun jälkeen pystyttiin vielä oma peli löytämään ja vietiin pisteet kotiin. Hyökkäys toimi tänään hyvin ja saatiin tarpeeksi painetta vastustajan puolelle niin, että puolustuspallot alkoivat kimpoilemaan ja ote herpaantumaan.

Parhaat pelaajat:
Wovo Jana Jaudzema
LP-Vampula Tatsiana Mysliutshyk

Parhaat pistenaiset
WoVo Jaudzema 17/+12, Kyllönen 15/+12, Keddy 13/+12
LP-Vampula Hiltunen 20/+1, Ripnaja 16/+9, Tahvanainen 10/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Kaudzema WoVo
2 Keddy WoVo
1 Mysliutshyk LP

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen, Rovaniemi

  Takaisin