Seuraa meitä somessa:

WoVon laituriosasto täydentyy Kärkkäisellä - Salmela jatkaa passarina

10.06.2020

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan WoVo Rovaniemen pelaajapakka täydentyi kahdella kotimaisella pelaajalla, kun seura solmi jatkosopimuksen passari Petra Salmelan kanssa ja uutena tulokkaana joukkueeseen liittyi pielaveteläislähtöinen yleispelaaja Riikkaliisa Kärkkäinen.

WoVo-päävalmentaja Teemu Mäkikyrön mukaan 28-vuotias Kärkkäinen tuo rovaniemeläisjoukkueen laituriosastolle laajuutta ja ennen kaikkea liigakokemusta.

–Tarvitsemme joukkueeseen myös hieman kokeneempia pelaajia ja siten ”Rike” sopii meidän palettiin hyvin. Vahvuudet häneltä löytyvät vastaanotosta sekä tasaisesta suorittamisesta, Mäkikyrö kuvailee 90 liigaottelua pelannutta Kärkkäistä.

Kärkkäinen on pelannut urallaan liigaa niin Pieksämäen, Pölkky Kuusamon kuin LiigaPlokinkin paidassa. Pelikokemusta hänellä on myös kuopiolaisen Puijo Wolleyn riveistä, joka pelasi vielä Kärkkäisen aikana sarjaporrasta alempana. Viime kausi jäi sen sijaan 175-senttiseltä yleispelaajalta väliin, kun hän aloitti opiskelut Lapin yliopistossa. Paluu kentille jännittää, mutta mieli on luottavainen, kun arki on saatu järjestymään.

–Odotan kovasti, kuinka peli lähtee jälleen kulkemaan, kun ei viime kaudella pelannut. Nyt kun koulun puolesta kuviot ovat selvillä, niin luulen, että tähän on hyvä sovittaa taas lentopallokin, opettajaksi opiskeleva Kärkkäinen kertoo.

Uutta joukkuettaan Kärkkäinen kuvailee nuoreksi, innokkaaksi ja taitavaksi. Ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen tuoreen sopimuspelaajan olo tuntuu myös työteliäältä.

–Kovaa tässä saa treenata, että pysyy vauhdissa mukana, Kärkkäinen naurahtaa katsellen nuoren joukon suuntaan.

Seuran kanssa jatkosopimuksen sorvanneen Petra Salmelan viime kausi oli haasteellinen ja hänen kohdallaan odotukset ovat Mäkikyrön mukaan maltilliset.

–Petran kohdalla viime kauden terveyshuolet on saatu selätettyä ja se on tärkeintä. Toiveena on, että hän pystyisi tukemaan Paanasen Iidaa ja kehittämään samalla itseään. Potentiaalia ja mahdollisuuksia on, kun vierellä on kokenut kirittäjä.

Alkava kausi on sodankyläläiskasvatille neljäs liigatasolla WoVon kanssa. Debyyttikaudellaan 2017-18 hänet valittiin Lentopalloliiton toimesta kauden naisjuniorina. Salmelan ja Kärkkäisen sopimusten myötä WoVolla on kasassaan tulevalle 30-vuotisjuhlakaudelle yhdeksän pelaajasopimusta. Mestaruusliiga käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa.

SOPIMUSTILANNE 10.6.2020
Aliisa Kähkölä, keskitorjuja
Anni Karjalainen, keskitorjuja
Iida Paananen, passari
Janette Niemelä, libero
Janina Laine, libero
Oona Viljanen, yleispelaaja
Petra Salmela, passari
Riikkaliisa Kärkkäinen, yleispelaaja
Saana Lindgren, hakkuri

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja
Juha Keihäskoski, apuvalmentaja

  Takaisin