Seuraa meitä somessa:

WoVon palkaksi piste Salosta

19.10.2014

Woman Volley ei todellakaan myynyt nahkaansa halvalla Salossa, vaan haki makean sarjapisteen erinomaisella esityksellä. Toki pieni karvas sivumaku pisteessä oli, johtihan rovaniemeläiset LP Viestiä jo erissä 0-2. Sunnuntain toisessa ottelussa OrPo löi Pölkky Kuusamon 3-0.

Samalla LP Viesti kiilasi yhden vähemmän annetun eräpisteen verran liigan kärkipaikalle ohi HPK:n. Myös OrPo nousi tasapisteisiin puhtaalla 3-0-voitolla Pölkky Kuusamosta kärkikolmikkoon 11 pisteeseen.

Salohallin lehdistötilaisuudessa oli vain tyytyväisiä osanottajia: Woman Volley iloitsi yhdestä sarjapisteestä ennakkosuosikin kotisalista, LP Viesti oli tyytyväinen 3-2-taisteluvoitosta 0-2-tilanteen jälkeen ja otteluisäntä, paikallislehti Salon Seudun Sanomien kestotilaajille suunnattu lipputempaus veti halliin runkosarjan naisten uuden yleisöennätyksen, 1420 katsojaa.

- Ihan päätön peli meiltä, jätettiin aivot hallin ulkopuolelle ja napattii Salolta piste - tyytyväinen, tiivisti joukkueen kapteeni ja passari Heidi Rovanperä.

- Pakko on olla tyytyväinen, vaikka tappio tulikin. Kohennus eilisestä oli merkittävä ja piste maistuu hyvältä, tuumi Teemu Mäkikyrö, WoVon valmentaja.

- Onnittelut vieraille hienosta taistelusta, oli hyvä peli heiltä. Onneksi jaksoimme taistella loppuun saakka ja ottaa voitto, kuvaili 100:nnen Mestaruusliigaottelunsa pelannut Duravka Rakic (SRB). Myös Noora Kosonen pelasi 100:nnen ottelunsa liigassa.

- Hyvä voitto, koska vastustaja pelasi hyvän pelin. Esimerkiksi nuori Jenna Keskimäki, 17, yllätti meidät. Tunnustus vastustajalle ja kiitokset joukkuelle, että lopulta jaksoi alun takkuilun jälkeen nousta voittoon, sanaili LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen.

Dubravka Rakic teki 19/+16, Noora Kosonen 22/+10 ja Anu Ennok 22/+11. Vieraista Jennifer Keddy kuittasi upeat 15/+15 55% hyökkäystehoilla, Johanna Pekkarinen 19/+6 ja nuori hakkuri Jenna Keskimäki hienosti 17/+13.

WoVo vei torjunnat ottelussa 7-17 ja LP Viesti ässät 10-7. Kaikkiaan WoVo oli tehotilastossa +48 ja LP Viesti +44.

Ottelutilasto

Video

OrPo harppasi takaisin tasolleen

Heikosti lauantaina esiintynyt OrPo oli sunnuntaina taas pelipäällä ja kuittasi täyden pistepotin myös yhdessä yössä otteitaan olennaisesti parantaneesta Pölkky Kuusamosta 3-0 (25-14,25-21,25-22).

Iida Paananen; Pölkky Kuusamo:
- Sinänsä eilisen katastrofin jälkeen noustiin hyvin. Vastustaja puolusti hyvin. Ei saatu palloja riittävästi ylös.

Reetta Väisänen, OrPo:
- Eileseen verrattuna hieno nousu. Hyvä henki kentällä. Jaksettiin olla kärsivällisiä jatkopalloista.

Marko Kaakinen, Pölkky Kuusamo:
- Ensimmäisen erän 1. tilannetta lukuun ottamatta pelattiin eiliseen verrattuna lentopalloa. Pienistä asioista kiinni. Ne pitää olla kunnossa OrPo vastaan. Normaalisti 40% hyökkäystehoilla pitäisi voittaa, mutta nyt vastustajalla oli 58%. Joukkueeen keski-ikä 19,5 v näkyy tiukoissa paikoissa.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:
- Tärkeintä oli, että noustiin eilisestä. Voitto ja kolme pistettä olivat tärkeitä myös itseluottamuksen kannalta. Hyökkäys oli paljon parempaa kuin eilen ja pystyttiin syötöillä antamaan painetta. Ne olivat voiton kannalta tärkeimmät asiat.

Joukkueiden parhaina palkittiin Pölkky Kuusamosta passari Ida Paananen ja OrPosta todella liekeissä ollut Julia Tokarenko 21/+17, 2 ässää ja 1 torjunta, 25 passista 72 % hyökkäystehot

Ottelutilasto

Kuvat:
OrPo - Pölkky, Veli-Jussi Lietsala
LP Viesti - WoVo, Osku Sahlsten

  Takaisin