Seuraa meitä somessa:

WoVon runko kasaantuu - Janina Laine uuten kasvona

23.04.2020

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan WoVo Rovaniemen pelaajarunko alkaa kasaantua. Seura on tehnyt jatkosopimukset viime kaudelta tuttujen Aliisa Kähkölän, Saana Lindgrenin, Oona Viljasen, Anni Karjalaisen sekä Janette Niemelän kanssa. Uutena kasvona rovaniemeläisjoukkueen libero-osastolle liittyy Janina Laine.

Laine pelasi viime kaudella Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa naisten 1-sarjaa ja pääsi haistelemaan myös liigavauhtia kevätkierroksilla Kuortaneen kohdatessa kaikki liigajoukkueet kertaalleen. 17-vuotias ja 162-senttinen Kerimäen Lentopallon kasvatti esiintyi noissa otteluissa lupaavasti ja se herätti myös rovaniemeläisseuran kiinnostuksen. Nyt solmittu pesti on Laineen liigauran ensimmäinen.

–Olen seurannut hänen tekemistään jo nuorten maajoukkueleireillä ja hän on kehittynyt paljon. Hänellä on kovat tavoitteet uralle ja niiden eteen hän tekee hommia täysillä ja oikeanlaisella harjoitteluasenteella, WoVo-luotsi Teemu Mäkikyrö kertoo uudesta pelaajastaan.

Jatkosopimuksen saaneista Aliisa Kähkölä ja Saana Lindgren lukeutuivat viime kaudella selkeisiin avausseitsikon pelaajiin. Lindgren tehtaili 27 runkosarjaottelussa yhteensä 251 pistettä, kun Kähkölän vastaava saalis sentterin paikalta oli 182. Mäkikyrön mukaan heidän jatkonsa oli tärkeää koko seuran toiminnan ja strategian kannalta.

–Aliisa ja Saana ottivat viime kaudella sen stepin, mitä näiltä meidän nuoremmilta odotetaan muutaman vuoden sisällä. Meidän tavoitteemme on, että saisimme kehitettyä näitä pelaajia ainakin sinne valmistumiseen saakka eli he pysyisivät seurassa yleisesti ottaen kolmesta viiteen vuotta, Mäkikyrö viittaa seuran strategiaan ja urheiluakatemiayhteistyöhön.

Myös pelaajille itselleen jäi päättyneestä kaudesta hyvä maku ja sen myötä odotukset korkealle seuraavaan kauteen.

–Paikkaa kuusikossa lähdin Rovaniemeltä hakemaan ja olen ollut tyytyväinen saamaani vastuuseen. Ensi kaudella tavoittelen sitä entistä enemmän ja odotan innolla, että pääsemme Teemun kanssa jumppaamaan niin heikkouksia kuin vahvuuksiakin, Salosta Rovaniemelle siirtynyt Lindgren kertoo.

–Minäkin olen ihan tyytyväinen viime kauteen ja tästä on hyvä lähteä parantamaan sekä monipuolistamaan omaa pelaamista, läpimurtokauden pelannut Kähkölä mainitsee.

WoVo-kasvattina jatkosopimus oli Kähkölälle luonnollisesti helpompi ratkaisu mitä Lindgrenille, mutta kauaa ei Loimaan Jankon kasvatinkaan tarvinnut päätöstään miettiä.

–Puitteet ovat Rovaniemellä ykkösluokkaa ja Lappi on vienyt minut muutenkin mennessään, Lindgren viestittää hymyillen.

Nuorempien pelaajien kohdalla kehitystä odotetaan tulevalla kaudella pienin askelin.

–Anni ja Janette ovat samassa tilanteessa. Kummallakaan ei ole vielä kiire hypätä liian isoihin saappaisiin, mutta odotettavissa on kuitenkin enemmän peliaikaa kuin edellisellä sesongilla.

–Oonasta odotan jopa avausseitsikon pelaajaa. Hän näytti viime kaudella hetkittäin hyviä merkkejä sen suhteen ja uskon, että pääsemme hänenkin kanssaan taas pykälän eteenpäin, Mäkikyrö avaa odotuksiaan.

Mäkikyröllä on tavoitteena saada jalkeille 13-15 pelaajan rosteri. Valmentaja paljastaa, että neuvotteluja käydään tällä hetkellä ainakin Outi Polson, toisen passarin sekä kahden kotimaisen yleispelaajan kanssa. 

WoVolla on näiden sopimusten myötä yhteensä seitsemän pelaajasopimusta kasassa, kun seura julkaisi tiistaina Iida Paanasen siirtymisen Rovaniemelle.

SOPIMUSTILANNE 23.4.2020
Aliisa Kähkölä, keskitorjuja
Anni Karjalainen, keskitorjuja
Iida Paananen, passari
Janette Niemelä, libero
Janina Laine, libero
Oona Viljanen, yleispelaaja
Saana Lindgren, hakkuri

  Takaisin