Seuraa meitä somessa:

Yllätysnimet torjuntatilastojen kärjessä

04.12.2014

Mestaruusliigassa on nähty tällä kaudella jo yhteensä yli 2000 torjuntaa. Miesten liigassa ykköstorjuja on napannut näistä 55 ja naisten puolella 27. Molempien tilastojen ykkösnimiä voidaan pitää yllätyksinä, sillä kumpainenkaan ei ole aiemmilla kausilla ollut tilastossa kärkiviisikossa.

Kärkinimet ovat HPK:n Michaela Madsen ja Raision Loimun Joe Klein. Madsenilla torjuntoja on 27 ja Kleinilla jo 55.

Hämeenlinnaan täksi kaudeksi siirtynyt ”Micu” Madsen haliinnoin naisten torjuntatilaston ykköspaikkaa yhden torjunnan erolla ennen Woman Volleyn Amber Kaufmania (26).

Viime kaudella Madsen jakoi peliaikaa LP Viestissä Dubravka Rakicin ja Kaisa Jokisen kanssa keräten lopulta runkosarjassa 29 torjuntaa. Näin jokaisella liigakaudellaa torjuntamääräänsä parantanut 20-vuotias Madsen on tekemässä omaa kausiennätystään jo piakoin.

Tilastokakkonen, yhdysvaltalainen Kaufman, oli myös viime kaudella koko runkosarjan kakkonen HPK-pelaajan jälkeen. Viime kauden torjuntakunigatarhan oli nyt loukkaantumisen takia peleistä poissa oleva Pihla Pelkiö (76 torjuntaa).

Vähintään 20 torjunnan pelaajia on naisten liigassa jo kahdeksan. Edellisten lisäksi tiun ovat täyteen saaneet Pölkky Kuusamon Mariia Russman (23), OrPon Eeva Puukka (23), WoVon Karoliina Kyllönen (21), HPK:n Karoliina Friberg (20), LP Viestin Dubravka Rakic (20) sekä LP Kangasalan Eveliina Vilponen (20).

Miesten torjuntaykkösellä Joe Kleinilla on ylivoimainen 14 torjunnan johto. Klein oli Tiikereiden vuosinaan kuudes vastaavassa tilastossa napsien 85 ja 94 torjuntaa.

Nyt Kleinilla on kasassa 55 torjuntaa, kun tilastokakkosella Eduard Venskillä torjuntoja on 41. Venskillä on puolestaan aktiivipelaajista liigassa täysin ylivertainen määrä torjuntoja, 1436. Toisena tilastossa on Iskun Tuomas Tihinen (637) ennen LEKA Volleyn Tatu Säisää (566).

Jos Venski on odotettu nimi torjuntatilaston kakkosena, seuraa häntä kaksi yllätysnimeä: Team Lakkapään Markus Kaurto (36) ja LiigaSärkkien Danilo Carvalho (35). Kaurto toki oli jo viime kaudella kärkikymmenikössä 78 torjunnallaan, mutta on nyt sadan torjunnan rajaa uhittelemassa tällä vauhdilla.

Yli 30 torjunnan miehiä ovat jo myös Tiikereiden Tommi Siirilä (32), Sammon Mikko Väliaho (31) ja Hurrikaanin Matti Oivanen (31). Viime kauden tilastoykkönen Matthew Pollock (VaLePa) on ottanut 30 torjuntaa.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Tuomas Pelto, Jyri Kivimäki

Tutustu tilastoihin

  Takaisin