Seuraa meitä somessa:

HPK ryösti mestaruuden katkolle

10.04.2016

HPK otti naisten lentopallon Suomen mestaruuden katkolle kotisaliisan tiistaiksi, kun se haki voiton kolmannesta finaalista Salosta erin 1-3 (25-22, 22-25, 20-25, 23-25).

HPK johtaa finaalisarjaan siis voitoin 2-1. Kotitappio pudotuspeleissä oli LP Viestille ensimmäinen sitten kevään 2008 5. välierän tappion Oriveden Ponnistukselle. Välissä ehti kertyä 38 kotivoittoa perättäin.

Toisen finaalin tapaan HPK:n laitapelaajat olivat selkeästi LP Viestin vastaavia tehokkaampia. Keao Burdine-Lindsay Stalzer-Piia Korhonen-Anna Boricheva olivat tehotilastossa lukemin +28. LP Viestin laitureiden lukemat olivat +3. HPK vei torjunnat ottelussa 6-14.

LP Viesti: Hiltunen, Vilponen, Lymareva, Kosonen, Rakic, Jokinen, Koskelo (L)
HPK: Kylmäaho, Korhonen, Burdine, Stalzer, Madsen, Friberg, Koljonen (L)

Aloitussyötöt näyttelivät heti ottelun alussa isoa roolia, kun ensin HPK:n Karoliina Friberg ja perään LP Viestin Lena Lymareva saivat orastavat syöttöputket aikaiseksi.

LP Viestin vastaanottovakeuksien myötä HPK karkasi tekniselle aikalisälle 11-14 -johdossa. LP Viesti tasoitti ottelun 19-19:ään HPK:n sorruttua hienon alkupelin jälkeen muutamaan virheeseen. Johdon kotijoukkue otti 21-20 -tilanteessa Keao Burdinen epäonnistuttua laitahyökkäyksessään. Erä päättyi LP Viestin voittoon 25-22 Anna Borichevan hyökättyä verkkoon. Piia Korhonen teki avauserään 9 pistettä kotijoukkuen pisteiden jakauduttua tasaisemmin.

Toista erää mentiin piste pisteeltä, eron kasvettua kahteen pisteeseen lukemissa 10-12 HPK:n eduksi. Tekniselle aikalisälle mentiin HPK:n 12-14 -johdossa.

LP Viesti kuittaso johtoaseman Lymarevan leijasyöttöjen pohjustamana 21-19. HPK nousi kuitenkin johtoon 22-23 otettuaan LP Viestin hyökkäykset kiinni ja nappasi eräpallon Burdinen hyvällä hyökkäyksellä nelospaikalta.Anna Boricheva käytti nyt tilaisuutensa ja löi erän päätökseen 22-25.

Kolmannen erän alkuun LP Viesti otti 5-3 -johdon Lymarevan hyökättyä nelospaikalta useampia pisteitä Katja Kylmäaho vastaan. Kuten finaalisarjan tapoihin on kuulunut HPK nousi kuitenkin taas takaa ohi ja otti ensimmäisen kerran kahden pisteen johdon 12-14 -tilanteessa. Samalla LP Viesti vaihtoi Ronja Heikkiniemen Pauliina Vilposen tilalle.

LP Viesti ei saanut loppuerässä otetta vahvasti jatkaneeseen HPK:hon ja vieraat ottivat pelin katkolle selkeällä erävoitolla 20-25 Michaela Madsenin lyötyä eräpallon keskeltä pisteeksi.

HPK:n vahva ote jatkui neljännen erän alkuun, jossa se hankkiutui 2-6 -johtoon ja kasvatti eroa entisestään LP Viestin pelin oltua sekavaa 3-8:aan.

Tästä käynnistyi LP Viestin kone. Noora Kososen syöttövuorolla peli tuli rohkeammaksi ja ero kaveni yhteen (7-8). HPK ei tästä säikähtänyt, vaan kiristi jälleen etumatkaansa 10-14:een Karoliina Fribergin toimiessa jälleen kerran syöttäjänä.

HPK:n viiden pisteen johto (11-16) kaveni kolmeen (14-16) Rakicin syöttöjen alustamana. Noora Kososen ässä tasoitti jo erän 18-18:aan.

HPK:n huikea puolustaminen Rakicin satasista nosti vieraat Burdinen onnistuttua vielä hyökkäyksessään 19-22 -johtoon ja saman naisen ässä vei vieraat jo 19-23 -lukemiin. LP Viesti nappasi kuitenkin kolme seuraavaa pistettä (22-23).

Piia Korhonen niittasi HPK:lle kaksi ottelupalloa vastaanottohyökkäyksestä (22-24). Dubravka Rakic kuittasi niistä ensimmäisen tyhjältä verkolta (23-24), mutta toisen Anna Boricheva hoiteli varmasti nelospaikalta pisteeksi (23-25).

Keao Burdine, HPK:n parhaana palkittu:

- Olen todella ylpeä joukkueesta, "löysimme" nyt parhaan tavan pelata lentopalloa. Mikään osa-alue ei ollut toista parempi, olimme vaan parempia kaikessa. Lisäksi tämä oli todella joukkueen voitto, kukaan ei noussut toisen yläpuolelle. Tämä oli - toistaiseksi - kauden paras pelimme ja paras voittomme. Tiistaina pitää vain pelata jokainen pallo kerrallaan eikä ajatella pelin loppua ja tulosta.

Roosa Koskelo, LP Viestin parhaana palkittu:

- Meidän vastaanotossa ei nyt ollut eroja vastustajaan, mutta HPK puolustaa lähes kaikki pallot peliin ja olipa siellä kuka vaan puolustamassa, pallo ei uppoa kenttään. Heillä on tällä hetkellä kovempi halu voittaa otteluita. Lisäksi he saavat jenkkilaitureista aiempaa enemmän tehoja irti. Tiistaina ei ole kauheasti hävittävää, lähdetään pallo kerralla pelaamaa eikä ajatella loppua - sitä oli ehkä tänään ilmassa. On haluttava voittaa enemmän kuin HPK ja palataan torstaina tänne.

Luca Ciappini, HPK:n päävalmentaja:

- Koko joukkueen voitto - todella! Penkiltä tulleet pelaajat auttoivat ja minulla on käytössä monta pelaajaa. Tilastot ja numerot eivät kerro kaikkea, peli, lentopallo ratkaisee.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Samanlainen peli tavallaan kuin kaksi aiempaakin, jokaisen pelin on voittanut parempi. HPK-laitureiden pelin taso on tällä hetkellä parempi kuin meidän. Noora Kososen hyökkäysprosentti on ainoa hyvä, samoin molempien keskipelaajien, mutta tällä tavoin on aika haasteellista voittaa ottelua. HPK:n puolustus on myös hyvällä tasolla kuten Rosekin totesi, kaikki ei siis ole laitureidemme huonoutta. Etenkin 6-paikan pelaaja noukki paljon palloa peliin. Maanantaina levätään ja tiistain treenien jälkeen katsotaan millä kokoonpanolla lähdetään kentälle. Kovassa paikassa ollaan, mutta olemmehan me Hämeenlinnasta tänä vuonnakin pari voittoa haettu - miksei tiistainakin?

Ottelu parhaat:
LP Viesti Roosa Koskelo
HPK Keao Burdine

LP Viesti: Kosonen 19/+1, Lymareva 13/+1, Rakic 13/+9
HPK: Burdine 20/+11, Korhonen 17/+8, Stalzer 15/+7
Yleisöä: 813
T 6-14, Ä 7-10, SV 9-12, VO% 46-52, H% 42-45

Ottelutilasto

Kuvat : Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin