Seuraa meitä somessa:

HPK vei kevään finaaliuusinnan

23.10.2016

HPK nappasi voiton suoraan kolmessa erässä viime kesään finaaliuusinnassa. WoVo Rovaniemi hoiteli LiigaPlokin viidessä erässä.


WoVo puristi avausvoiton

WoVo Rovaniemi venyi kauden avausvoittoonsa, kun se nousi 1-2 -tappiolta voittoon LiigaPlokias vastaan erin 3-2 (25-18, 18-25, 25-19, 16-25,7-15).

WoVo takoi otteluun peräti 22 ässäsyöttöä, joista Viivi Pyhäjärvi syötti peräti seitsemän. Kotijoukkueen keskihyökkäys oli myös vieraiden vastaavaa parempi, kun Iida-Emilia Kivimurto ja Jazmine White tekivät yhteensä 32/+19 65% tehoilla.

Tamara Kmezic (LiigaPloki)

- Ensinnäkin onnittelut WoVolle voitosta. Hävisimme tänään vastaanottoon ja siihen emme ole tyytyväisiä.

Roosa Rautio (WoVo):

- En tiedä mikä oli mutta meidän koneet käynnisty vähän hitaasti. Hienoa, että saimme voiton kuitenkin ja kaksi arvokasta pistettä. Tyytyväinen olen myös omaan peliin, kovaan paikkaan kuitenkin nuori tyttö tuli kentälle.

Jukka Koskinen (LiigaPloki):

- Vaiherikas ottelu tosiaan oli tänään niin kuin eilenkin. Vastaanotto oli tosiaan tänään surkeaa, 22 suoraa vastanottovirhettä. Kolme pistettäkin oli tänään otettavissa tai sitä tarjottiin mutta ei pystytty käyttämään tilaisuutta hyväksemme.

Teemu Mäkikyrö (WoVo):

- Kaikenlaistahan siinä sattui, olisi voinut käydä lopulta miten vain. Jos tuloksen taakse katsoo, niin olen pettynyt meidän peli-ilmeeseemme, jolla olimme tuolla kentällä. Ei pelattu lentopalloa vaan esitettiin yksittäisiä suorituksia. Jos syöttää 22 ässää niin se on ihan ok lukema. Syöttö ja Roosan passaripeli olivat oikeastaan ainoat positiiviset jutut tässä ottelussa.

Ottelun parhaina palkitut:
Roosa Rautio WoVo
Tamara Kmezic LiigaPloki

LähiTapiolan pisteet
3 Rautio WoVo
2 Kmezic LiigaPloki
1 Pyhäjärvi WoVo

WoVo: Kivimurto 18/+9, Miilen 17/+4, White 14/+10
LiigaPloki: Kmezic 17/+5, Field 12/+10, Ruuska 9/-7
T 8-10, Ä 22-10, SV 16-10, H% 43-38, VO% 33-28
Yleisöä: 680

Ottelutilasto

HPK vei kevään finaaliuusinnan kolmessa erässä

Hallitseva mestari HPK otti puhtaan kolme-eräisen voiton viime kevään finaalivastustajastaan LP Viestistä joukkueiden kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa Parolassa sunnuntaina. Erät menivät 3-0 (25-22, 27-25, 25-22)

HPK:n tapaan toisella viime kauden finalistilla oli alla kolmen pisteen voitto ensimmäisestä kamppailusta, sillä LP Viesti kukisti lauantaina Pieksämäen kotonaan 3–1. Ottelu olikin tasainen, vaikka päättyikin tunnissa ja 45 minuutissa kotijoukkueen voittoon puhtaasti erin 3–0.

Ensimmäinen erä alkoi HPK:n komennossa, mutta Viesti nousi erän puoliväliin mennessä pisteen päähän. Kerho kuitenkin karkasi vähitellen 25–22-voittoon. Toisessa erässä Salon tuore ulkomaalaisvahvistus, loukkaantuneen Ljudmila Anarbaevan tilalle saapunut valkovenäläinen Vera Klimovich, sekä maajoukkuelaiturit Ronja Heikkiniemi ja Pauliina Vilponen pääsivät paremmin iskemään Viktorija Tuchashvilin passeista, ja Viesti hallitsi erää. HPK taisteli kuitenkin 18–21-tilanteesta rinnalle 23–23:een, selvitti yhden salolaisten eräpallon ja nousi lopulta erävoittoon 27–25.

Kolmas erä edettiin jälleen tasaisesti, mutta teknisen aikalisän jälkeen Hillary Hurleyn ja Michaela Madsenin ässät nostivat HPK:n kolmen pisteen johtoon, josta se ei enää luopunut. Erä kirjattiin hämäläisille 25–22 ja jälleen kolme sarjapistettä ilman erätappiota.

3–0-lukemista huolimatta voitto ei tullut päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä helpolla.

– Salo pelasi eilen neljä erää, mikä vaikutti varmasti. Harjoittelemme kuntosalilla kovilla painoilla, koska haluamme olla kunnossa (Mestarien liigan karsinnassa) Minskiä vastaan, joten tämä oli hyvä testi meille. Oli hyvä voittaa, Chiappini kommentoi ja vierittää suosikin paineet yhä Viestille.

HPK:n peli on uomissaan, mikä näkyi muun muassa ottelun parhaaksi valitun Piia Korhosen tehoissa (17 pistettä/+15) ja passari Katja Kylmäahon kokonaisvaltaisessa pelissä. Myös penkiltä löytyi hyvin tukea Roosa Niemisen ja Salla Karhun muodossa, mihin Chiappini on tyytyväinen.

– Meillä oli nyt hyvä taktinen käsitys, miten he (Viesti) pelaavat. Annoimme heille painetta syötöillämme ja puolustimme hyvin, päävalmentaja analysoi.

Kolme LähiTapiola-pistettä ottelussa pokanneen Korhosen mielestä kumpikaan joukkue ei esittänyt vielä parastaan.

– Oli tasainen ottelu, mutta varmaan halusimme enemmän voittaa. Pelaamme hyvin yhteen, että se auttaa voittamaan, Korhonen arvelee.

- Peli parani lauantaista paljon, vaikka hävisimmekin. Hyvätasoinen ottelu kun huomioidaan, että se oli molemmille joukkueille vasta kauden toinen sarjapeli. Viimeinen kovuus etenkin laitapelissä jäi meiltä vähän puuttumaan. Vastustaja oli parempi. Ei siihen jäänyt jossiteltavaa. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen otteisiin, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi.

Säärivammasta toipunut Ronja Heikkiniemi (14/+6) ja viime viikolla joukkueeseen liittynyt Vera Klimovich (13/+12) olivat salolaisten kantavia voimia HPK-ottelussa, ja yhteinen sävelkin löytyi mukavasti. Kapteeni Pauliina Vilposen saldo oli 15/+8.

- Meidän aloitusseitsikolle, jossa nyt siis olivat mukana sekä Ronja että Vera, peli oli ensimmäinen yhdessä. Takana ei ollut edes yhtä harjoituskertaa, Lemminkäinen muistutti.

Avausviikonloppu toi joukkueeseen myös jobinpostia. Ella Eloranta loukkasi polvensa Pieksamäki-pelissä, ja vamma on vakava.

- Kävimme sunnuntaina lääkärissä. Eturistiside ja sivuside ovat siinä kunnossa, että Ellan kausi on ohi. Maanantaina otetaan vielä magneettikuvat, Lemminkäinen kertoi harmissaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Hurley HPK
1 Kiimovich LP Viesti

HPK: Korhonen 17/+15, Hurley 13/+9, Madsen 12/+10
LP Viesti: Vilponen 15/+8, Heikkiniemi 14/+6, Klimovich 13/+12
T 12-7, Ä 5-6, SV 4-2, H% 39-37, VO% 54-54
Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin