Seuraa meitä somessa:

HPK:lle kymmenes kotivoitto

27.01.2016

HPK otti kauden kymmenennessä kotiottelussaan kymmenennen täyden pistepottinsa keskiviikkona. Pieksmäki Volley (6-14) kaatui erin 3-0 (25-13, 25-15, 25-23).

HPK on nyt kahden pisteen päässä sarjakärki LP Viestistä, toki kaksi peliä enemmän pelanneena. Joukkueet kohtaavat kuitenkin vielä kaksi kertaa runkosarjassa Hämeenlinnassa, ensimmäisen kerran jo ensi maanantaina todellisessä kärkitaistossa.

HPK:n ja Pieksämäen kauden edelliset ottelut olivat päättyneet 3-0 ja 3-1 HPK:lle eli hämeenlinnalaiset ottivat täydet yhdeksän pistettä otteluista.

Piia Korhonen oli jälleen HPK:n tehopelaaja 16/+12 saaliillaan. Karoliina Fribergille merkittiin keskellä komeat 11/+11. Vieraiden paras pistenainen oli 10/+4 tehnyt Ivana Bulajic.

Saana Koljonen, HPK:

- Kaksi ekaa erää toimi tosi hyvin. Varsinkin torjunta-puolustuksessa oltiin tänään paljon vahvempia kuin kaveri. Kolmannessa Pieksämäki tuli vahvemmin ja meillä vaihdettiin vähän pakkaa, mutta onneksi sitten rutistettiin ohi ja päästiin sitten voittamaan kolme-nolla.

Luca Chiappini, HPK:

- Vastustajalla ei ollut helppoa, kun joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeli toimi hyvin. Olen tyytyväinen, että tänään nähtiin hyvää vastaanotonjälkeistä hyökkäämistä sekä puolustuksen jälkeistä hyökkäämistä. Olemme parantaneet paljon kauden edetessä ja maanantaina LP Viestiä vastaan tulee mielenkiintoinen ottelu.

Anna-Kaisa Kerminen, Pieksämäki:

- Alun kaksi erää meni jarrutellessa ja olisi pitänyt pelata rohkeammin ottelun alusta alkaen. Kolmannessa ehkä löydettiin sitä sitten enemmän.

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Kyllä joukkueessa potentiaalia on, mutta HPK on jäätävän rutinoitunut joukkue, perussuoritukset ovat hyvällä tasolla ja mitkään toimituspallot ei jää kenttään. Peräänkuulutin koko pelin, että rohkeutta pitää löytää ja kolmanteen sitä löytyi sitten. Hyvä, että oli nousujohteinen peli ja tästä on hyvä lähteä sunnuntain Mesto-peliin.

Parhaat pelaajat
HPK: Saana Koljonen
Pmk: Nikolina Alter

HPK: Korhonen 16/+12, Budine 15/+8, Friberg 11/+11
Pieksämäki: Bulajic 10/+4, Alter 9/+8, Hollas 8/+3

Yleisöä: 418
T 14-8, Ä 8-3, SV 3-5, VO% 51-35, H% 34-27

LähiTapiolan pisteet

3 Keao Burdine
2 Karoliina Friberg
1 Nikolina Alter

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin