Hurrikaani tasoitti - VaLePalle toinen voitto

15.03.2018

Miesten puolivälierät jatkuivat torstaina Hurrikaani-Loimaan tasoitetettua otteluvoitot 3-2 -kotivoitollaan LEKA Volleyta vastaan 1-1:een ja VaLePan haettua 2-0 -johtoasema voitolla Vantaa Ducksista vieraissa 3-0.

VaLePa riehui aggressiivisesti Vantaalla

Lentopalloilun Mestaruusliiga puolivälierät jatkuivat Vantaan Energia-Areenalla, kun Vantaa Ducks kohtasi eilen ensimmäisen voittonsa vääntäneen VaLePan. Otteluisäntänä oli Vantaan Energia, joka sai juhlia otteluisännyyttään Energia-Areenalla. VaLePa vei ottelun voiton 0-3 (20-25, 18-25, 19-25).

Pääkaupunkiseudun lentopalloseurojen yhteinen ponnistus lipunmyynnissä tuotti ihan mukavasti porukkaa paikalle, 550 katsojaa. Pukki on VaLePan symboli ja aikamoista pukkihyppelyä oli välillä kentällä nähtävissä, kun puolustuspalloja haettiin peliin. Siihen Energia-Areena antoi hyvät mahdollisuudet. VaLePan hakkurihirmulla Urpo "Upi" Sivulalla oli tänään syntymäpäivät. Nuorukainen täytti kolmekymmentä vuotta ja oli kentän pistekunkku.

Kun vieraiden vastaanottoa ei saatu tänään rikki, niin lukemat olivat selkeät ja VaLePa on enää yhden otteluvoiton päässä välieräpaikasta.

Peli jatkuu sunnuntaina Sastamalassa klo 17.00. Mikäli Ducks vääntää sunnuntaina voiton, niin neljäs puolivälieräpeli pelataan Vantaan Energia-Areenalla tiistaina 20.3.

Ottelu alkoi vahvalla Markus Kaurton syöttövuorolla. Tilanne oli pian 0 - 4. Sitten mentiin VaLePan pidellessä tahtipuikkoa. Miro Määttäsen syöttövuorolla Ducks tuli jo tasoihin 11 - 11. Sen jälkeen pari vahvaa vieraiden torjuntaa ja ankkakäskijä Tuominen otti aikalisän tilanteessa 10 - 13. VaLePan vahvalla torjunnalla mentiin tekniselle tilanteessa 10 - 14. Szabón syöttövuorolla ankat lähes hiipivät pukkilauman iholle ja tilanne oli 14 - 16. Taas VaLePa kiristi ja Sivulan syötettyä ässän otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Hyvärisen Pasin heitettyä hienon hihapassin Miro Määttäselle kuutospaikan sai Mikasa kyytiä. Tämä riitti päävalmentaja Kurttilalle ja hän otti aikalisän tilanteessa 17 - 20. Sundberg pamauttaa nelospaikalta rajan tuntumaan ja erä on käsitelty lukemin 20 - 25. VaLePan torjunta oli erän yksi ratkaisuista.

Toinen erä alkoi tasaisesti mutta 5 - 5 tilanteen jälkeen parin ankkavirheen jälkeen Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 5 - 8. Aikalisän jälkeen Sivula jatkoi vahvalla syötöllä. Magyarin syöttövuorolla ankat tulivat jälleen lähes tasoihin, mutta Sivula nykäisi kovalla lyönnillä vieraat aikalisälle numeroin 11 - 14. Kunnarin paukautettua kuutospaikalta Mikasan puolisoikeaksi otti Tuominen tilanteessa 14 - 18 erän toisen aikalisänsä. Ankoilta vaihtui passari Magyar Deliuun ja Külaots Valliniin. Mikään ei auttanut ja erä tylysti VaLePalle numeroin 18 - 25. Ankat tekivät erässä paljon syöttövirheitä ja tuttua pelihuumoriakaan ei saatu kaivettua esiin.

Kolmanteen erään ankat tulivat sisuuntuneena ja Miro Määttäsen vahvalla syöttövuorolla kotijoukkue nykäisi johdon ja tilanteeksi 8 - 5. Mikko Esko tasoitti tilanteeksi 11 - 11 omalla vahvalla syöttövuorollaan ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Carmodyn paterin jälkeen mentiin tekniselle tilanteessa 13 - 14. Ankkojen hyökkäysvirheen jälkeen otti Tuominen tilanteessa 14 - 18 aikalisän. Carmodyn torjuntaan päättyy erä lukemiin 19 - 25. VaLePa näytti voimansa.
Otteluisäntä Vantaan Energia palkitsi Vantaa Ducksin energisimpänä pelaajana Pasi Hyvärisen ja VaLePasta Markus Kaurton.

Libero Pasi Hyvärinen,Vantaa Ducks

- Ei päästy tänään ollenkaan meidän tasolle. Tiedetään että osataan, sunnuntaina on annettava kaikki ja katsotaan mihin se riittää.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Kun kaverilla on Mikko Esko passarina ja me ei saada syöttöä rikki, niin jälki on tämmöistä. Lisäksi me ei päästy tänään hyökkäämään kunnolla. Sunnuntaina on uusi yritys Sastamalassa.

Keskipelaaja Markus Kaurto, VaLePa

- Pelin teemana oli pitää fokus pelissä ja kaikki muu pois mielestä. Siitä lähdetään, että peli naulataan sunnuntaina.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa

- Kurinalaisuus ja aggressiivisuus on meidän teesit. Niitä noudatetaan ja niihin uskotaan. Sunnuntaina jatketaan.

Vantaa Ducks - VaLePa 0-3
20-25, 18-25, 19-25
Vantaa Ducks: Külaots 10/+6,Kankaanpää 9/+1,Määttänen 9/+0
VaLePa: Sivula 17/+12,Kaurto 12/+11,Kunnari 12/+4
Katsojia: 550

Hurrikaani taisteli voitot tasoihin

Hurrikaani-Loimaan ja LEKA Volley puolivälieräsarja alkoi poikkeuksellisesti kahdella ottelulla Loimaalla. Avauspelin LEKA kuittasi keskiviikkona ja oli jo torstaina siirtyä 2-0 -johtoon toisessakin. Lopulta kotijoukkue kuitenkin taisteli toisen erän voiton ja lopulta koko ottelunkin nimiinsä 3-2 (19-25, 27-25, 25-19, 23-25, 15-6) tasoittaen ottelusarjan 1-1:een.

Matti Oivanen (Hurrikaanin paras):

- Tuli hyviä syöttöjä. Viidenteen erään saatiin niillä hyvä startti. Alkupeli näytti eilisen toisinnolta. Onneksi herättiin toisen erän lopulla. Viidennessä erässä oli hieman epävarma fiilis, mutta nyt myös puolustettiin hyvin joukkueena.

Jukka Lehtonen (LEKAn paras):

- Oivasen Matti ratkaisi ottelun. Ei ihan loppuun saakka pysytty sovitussa taktiikassa. Vuoristorataa oli ottelu, ja sitä pitää hieman tasoittaa. Tulossa on pitkä ottelusarja. Varmaan yksikään peli ei tule päättymään 3-0-lukemiin. Hurrikaanille ei voi antaa ilmaisia pisteitä. Tänään annettiin.

Lauri Rantanen:

- LEKA aloitti vahvasti. Toiseen erään saatiin onneksi se ryöstö. Pinna pinnalta päästiin mukaan. Meidän parempi hyökkäyspeli ratkaisi ottelun. Meillä on aika railakkaita syöttäjiä, jolloin asiaan kuuluu, että välillä roiskuu.

Jukka Tuovinen:

- Ei pysynyt paletti kasassa samalla tavalla kuin eilen. Meillä oli jo voiton avaimet, mutta Hurrikaani ei tänään antanut periksi ja ansaitsi voittonsa. Viidennessä erässä ei pystytty toteuttamaan aiemman pelin suunnitelmaa. Siksi se repesi heti alussa.

Hurrikaani Loimaa - LEKA Volley 3-2
19-25, 27-25, 25-19, 23-25, 15-6
Hurrikaani Loimaa: Ropponen 23/+10,Oivanen 19/+11,Kutinlahti 14/+13
LEKA Volley: Kaislasalo 19/+11,Lehtonen 12/+10,Karinen 12/+3