Seuraa meitä somessa:

Katja vs Eveliina

15.03.2016

HPK:n ja LiigaPlokin kohdatessa passarien taistossa nähdään Katja Kylmäaho ja Eveliina Koljonen. Runkosarjassa Kylmäahon joukkue vei kolme selkeää voittoa.

HPK - LiigaPloki parin tilastotaustat

Kylmäaholla lentopalloilu kulkee verissä

Hämeenlinnalainen HPK tulee kohtamaan puolivälierissä pihtiputaalaisen LiigaPlokin. HPK:n passari Katja Kylmäaho, 21, toteaa, että edessä ovat tiukat väännöt.

Kylmäaholle lentopallo on ollut aina ykköslaji. Vanhemmat ja isovanhemmat ovat pelanneet lentopalloa, joten nuoremmalle Kylmäaholle laji tuli tutuksi varhaisessa vaiheessa.

- Olen joskus yrittänyt kokeilla jotain muuta, mutta lentopallo on vaan vienyt mennessään, Kylmäaho paljastaa hymyillen.

Passariksi Kylmäaho päätyi neljä vuotta sitten, mutta juniorivuosina hän viihtyi yleispelaajana. Kylmäaho toteaa, että hän olisi nyt yleispelaajaksi liian lyhyt. Kylmäaho peräänkuuluttaa passareilta muun muassa rohkeutta.

- Passari ei voi pelätä palloa, vaan pitää uskaltaa pelata rohkeasti. Lisäksi täytyy osata lukea peliä. Nuoreksi passariksi Kylmäaho kokee, että kausi on sujunut hänen osaltaan hyvin. Runkosarja on ollut tasainen ja kehitystä on tapahtunut.

- Joukkueena on menty eteenpäin, vaikka aluksi meillä oli vaikeuksia pelaajavaihdosten vuoksi. Loppua kohden pelit ovat parantuneet.

Mestaruusliigan runkosarjan kakkoseksi tullut HPK on valmiina kohtaamaan puolivälierissä LiigaPlokin. Kylmäaho muistuttaakin, että tulevat pelit ovat erilaisia kuin runkosarjapelit.

- LiigaPloki on myös joukkueena kehittynyt. He ovat hyviä, joten täytyy lähteä taistelemaan ja pelaamaan rohkeaa peliä.

Kylmäahon mukaan joukkueen tavoitteena on se kirkkain mitali.

Valmentajanvaihdos toi LiigaPlokille uutta virtaa

LiigaPlokin passari Eveliina Koljonen, 27, näkee, että he ovat puolivälierissä altavastaajana hämeenlinnalaista HPK:ta vastaan. Koljonen sanoo, etteivät he ota siitä paineita.

Koljonen naurahtaa, että ensikosketuksen lentopalloon hän on ottanut jo äidin vatsassa. Vanhempien kannustamana lentopallon pariin ajautunut Koljonen oli pitkään yleispelaajana. Nykyään passarina viihtyvä Koljonen ei vaihtaisi rooliaan mistään hinnasta.

- Paras rooli ikinä, koska saa olla pelintekijänä. Rooli on monipuolinen, vaikka ei ole niinkään lyömisiä tai vastaanottoa.

Viime kauden Koljonen piti välivuotta parantaakseen polveaan. Hän näkeekin, että alkukaudesta pelaamattomuus näkyi peleissä.

- Oma peli on ollut nousujohteista alkukankeuden jälkeen, Koljonen tuumaa.

LiigaPlokin uudeksi päävalmentajaksi tuli joulukuussa Jukka Koskinen. Koljonen näkeekin, että Koskinen on tuonut joukkueelle paljon positiivisia asioita.

- Hän on saanut kehitettyä joukkuetta lisää, joten saatiin uusi draivi päälle. Joukkue on mennyt eteenpäin.

Viimeisenä puolivälieriin päässyt LiigaPloki kohtaa runkosarjan kakkosen HPK:n. Koljonen toteaakin, että LiigaPloki on selkeä altavastaaja.

- Uskon että peleistä tulee tiukkoja, koska me pystymme pelaamaan paineitta. Meidän edellinen kohtaaminen oli kuitenkin tiukka.

LiigaPlokin tavoitteena on saada rentoja pelejä, koska Koljonen ei usko voittojen tulevan liikaa puristamalla.

- Kaikki voitot mitä tulevat ovat plussaa, Koljonen näkee.

 

  Takaisin