LiigaPloki haki tärkeän voiton

24.01.2016

Sunnuntain naisten liigaotteluissa LiigaPloki haki makean voiton LP-Vampulasta ja HPK jyräsi perusteellisesti Meston Tampereella.

HPK jyräsi Mesto

Liigassa viimeiseksi takaisin pudonnut Mesto Tampere (4-16) jäi kahden perättäisen voittopelin jälkeen sunnuntaina perusteellisesti liigakakkosen HPK:n (15-4) jyrän alle: 0-3 (16-25, 11-25, 18-25)

Sunnuntain ottelu alkoi palkitsemisella kun libero Sanna Häkkiselle tuli täyteen kunnioitettavat 200 liigapeliä.

Peli alkoi tasaisesti ja pisteitä tehtiin vuoronperään Mestolta Emilia Kuuppo (7/-2) pelasi ennakkoluulottomasti laidassa. HPK:n Keao Burdine ((15/+9) puolestaan löi näyttävästi omista korkeuksistaan. Teknisen aikalisän jälkeen tilanteessa 13-14 HPK sai vahvan torjuntapelinsä toimimaan ja repäisi johdon, joka kesti erän loppuun asti.

Toinen erä oli vastustajan selvää hallintaa, erityisesti hakkuri Piia Korhonen (19/+18) oli vahvalla pelipäällä ja onnistui niin verkolla kuin syöttöruudussa. Kolmas erä oli jälleen tasaisempi, tauko oli piristänyt Meston naisia. Taru Alhon (9/+7) ja Saara Lepistön (6/0) muutama näyttävä suoritus verkolla ei kuitenkaan riittänyt kirimään etumatkaa, vaan HPK meni menojaan. Milan ovela toisen kosketuksen peippi sytytti vielä joukkueen taisteluun tilanteessa 18-23, mutta HPK:n rutiini riitti rynnistämään erä – ja otteluvoittoon 18-25.

Luca Chiappini, HPK

- Olen tyytyväinen joukkueen peliin, säilytimme koko ajan hyvän keskittymisen. Hyvä suoritus. Mesto pelasi niin kuin arvelimme, koko joukkueemme oli hyvä.

Piia Korhonen, HPK

- Aluksi vähän vaikeaa, mutta päästiin mukaan ja pidettiin oma peli kasassa. Hyvä syöttö- ja torjuntapeli tänään. Vaikka vaihdeltiin pelaavaa kuusikkoa, ei vaikuttanut pelaamiseen, taso säilyi.

Victor Circenko, Mesto Tampere

- Aina ei onnistu, vastustaja ei antanut tänään mahdollisuuksia. Vaikea pelata näin kapealla materiaalilla, kun joukkue täynnä puolikuntoisia tyttöjä. HPK toisena pistetaulukossa, isoin ero näkyi hyökkäyspelissä (25% - 56%). Vastustajalla vahva torjunta, meillä ei onnistunut tänään keskiuhka tarpeeksi. Piia Korhoselta erinomainen peli, kova tappoprosentti.

Emilia Kuuppo

- Kova vastus, HPK:lla oli hyvä torjunta. Vastaanotto- ja hyökkäyspeliin hävittiin tänään.. Vaikka tilanne oli välillä vaikea, pelattiin hyvällä ilmeellä eikä usko omaan tekemiseen loppunut. Uutta kohti.

LiigaPlokille elintärkeät pisteet LP-Vampulasta

LiigaPloki (3-17) haki joukkueelle tärkeät 3 pistettä voittamalla LP-Vampulan (6-13) erin 1-3 (17-25, 25-18, 19-25, 14-25). LP-Vampulan iltaa synkisti entisestään Saara Eskon polven loukkaantuminen.

Kotijoukkueen peli lähti käyntiin nihkeästi. Vierasjoukkue pääsi heti alussa karkuun LP-Vampulan vastaanoton takkuillessa Rhiannon Tookerin syöttövuorolla. Vasta tilanteessa 13-21 LP-Vampulan peli hieman piristyi Laura Iltasen syöttövuorolla tuoden 4 pistettä putkeen kotijoukkueelle. Pelin lopun kuitenkin LiigaPloki hallitsi täysin.

Toisessa erässä kotijoukkue heräsi Saara Eskon ottaessa isoa roolia. Toiselle aikalisälle mentiin 14-6 johtoasemassa. Erä eteni tasaisesti tilanteeseen 17-11, jolloin LiigaPloki vaihtoi kentälle bussista hallille tultaessa nilkkansa loukanneen Eveliina Koljosen. Passarin vaihdos piristi selvästi LiigaPlokin peliä, mutta erä meni kotijoukkueelle Eskon ja Binetou Sown tehdessä pisteitä.

Kolmannessa erässä LiigaPloki sai hienoisen johdon, kun tilanteessa 3-5 Saara Esko loukkasi polvensa ja hänen tilalleen vaihdettiin Elli-Noora HIltunen. Erä meni pisteistä taistellessa tilanteeseen 18-18 asti kunnes vierasjoukkueen peipit ja pahat aloitussyötöt veivät erän LP-Vampulalta.

Neljännessä erässä kotijoukkue ei enää kyennyt kasaamaan peliään. Neljäs erä menikin selvästi vierasjoukkueelle kun kotijoukkueen tekemistä siivittivät lukuisat omat hyökkäysvirheet. LiigaPloki oli selvästi vahvempi torjunnoissa 18-6

Ottelun parhaimpana valittiin
Taylor Bruns, LP-Vampula
Courtney Felinski, LiigaPloki

Rhiannon Tooker, LiigaPloki:

-Tosi hyvää peliä meiltä. Hyökkäys, torjunta ja puolustus toimivat. Olen tyytyväinen. Pidän uudesta valmentajastamme Jukka Koskisesta.