Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula julkaisi tukun sopimuksia

10.05.2019

Jenni Jantunen ja Iina Andrikopoulou jatkosopimuksiin. Mila Viljanen, Iina Niemelä ja Emilia Joensalo uusia kasvoja Huittisissa. Ykkössarjaan tuttu vetäjä.

Maajoukkueeseenkin kutsun saanut ja parhaillaan siellä leirityksessä oleva LP-Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou valittiin ensimmäisellä liigakaudellaan yleisön äänestämänä Mestaruusliigan kauden 2018-2019 läpimurtopelaajaksi, eikä suotta. Ässätilaston kotimainen ykkönen ja pistepörssissäkin varsin korkealle sijoittunut, pian 25 vuotta täyttävä 181 cm pitkä vasenkätinen hakkuri kasvoi LP- Vampulan opissa kauden aikana suuriin saappaisiin. Tulevaan kauteen lähdettäessä Iina on uuden tilanteen edessä. Nyt hän on osoittanut kykynsä ja vastustajat ottavat hänet vahvasti pelisuunnitelmissaan huomioon. Odotettavissa on verkon pintaa hipovia syöttöjä, joita on äärimmäisen haasteellista nostaa, sekä viuhuvia hyökkäyksiä tietenkin. Eikä kannata Iinan torjuntapeliäkään missään nimessä väheksyä. Nyt on aika ottaa vielä seuraava askel kohti joukkueen tukijalkana olemisessa. Siihen Iinalla on kaikki edellytykset olemassa.

Kiukaisista kotoisin oleva helmikuussa 2001 syntynyt 182 cm pitkä Jenni Jantunen oli ensimmäistä kautta liigajoukkueen kokoonpanossa mukana jo kauden alusta lähtien, vaikka pelasikin liigan lisäksi jonkin verran myös ykkössarjassa farmisopimuksen mahdollistamalla tavalla. Jenni jatkoi kehittymistään ja tämä erinomaisen pelisilmän ja vahvan keskittymistaidon omaavan keskitorjujan 1+1 mallinen sopimus on seuralle todella mieluisa julkistaa. Viime kaudella Jenni saalisti pelaavan keskitorjujan paikan Viron maajoukkuettakin edustaneelta Eliisa Peitiltä.

- Varmasti on tulossa mielenkiintoinen kausi, jota odotan innolla, syntymäpäivänään 25.5 kultaisen liigan ottelujen yhteydessä läpimurtopelaaja valinnasta palkittava harjavaltalaispeluri kommentoi tulevaa kautta. Viesti faneille että jatkakaa samaan malliin, loistavaa kannustusta. Tuotte hurjasti fiilistä kentälle

- Tällä hetkellä opiskelen lukiossa, jossa toinen vuosi on päättymäisillään. Tietysti olen tosi iloinen, että saan tulevallakin kaudella mahdollisuuden pelata mestaruusliigassa ja yrittää viedä samalla omaa kehitystä eteenpäin. Kauteen on myös aiempaa helpompi lähteä tutussa ympäristössä Huittisissa ja saman valmentajan komennuksen alla. Innolla odotan mitä uuden joukkueen kanssa saadaan aikaan ja miten pitkälle onnistutaan pääsemään, avaa Jenni ajatuksiaan tulevasta kaudesta. Fanit Huittisissa on aina olleet tosi iso tuki peleissä ja toivottavasti meteli jatkuu samanlaisena jatkossakin, hän jatkaa!

Kaksi edellistä kautta Iina Niemelä edusti puolivälieräsarjan LP-Vampulaa vastaan niukasti vienyttä pohjoista Pölkky Kuusamoa. Viime kausi hänellä päättyi pronssijuhliin. Ennen Kuusamoon siirtymistä Naantalista lähtöisin oleva, Raisoin Loimussa juniorioppeja saanut liberopelaaja opiskeli Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Nyt on edessä paluu eteläisempään Suomeen ja alku uudessa joukkueessa.

- Tosi odottavat fiilikset ensi kautta ajatellen, varsinkin kun pääsen kokemaan sen Vampulan paidassa! Viime kaudella joukkue vaikutti motivoituneelta, joka pelasi iloisella ilmeellä ja on hienoa olla osa sitä tulevalla kaudella. Erilaisia pastoja lempiruokanaan pitävä, ”aina täysillä loppuun asti”- motokseen sanonut Naantalilaislibero on myös laittanut merkille huittislaisyleisön kovan kannustuksen ja viestittää heille, että viime kausina meininki Vampulan kotihallissa on ollut huikea, joten toivottavasti ääntä löytyy ensi kaudellekkin!

Mila Viljanen siirtyy viime kauden LP Kangasalan joukkueesta Huittisiin. Mesto Tamperetta ja Puijo Wolleyta sekä LP Kangasalaa aiemmin edustanut Hämeen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi opiskeleva 23- vuotias passari panostaa opiskelustaan huolimatta täysipainoisesti lentopalloon. Monimuoto-opiskelu mahdollistaa kyseisen kombinaation.

- Nautin todella paljon pelaamisesta. En millään malta odottaa uuden kauden alkua Mestaruusliigassa LP-Vampulan riveissä. Huittislaisten kotipeleissä on aina ollut mahtava tunnelma. On upeaa olla ensi kaudella osa tätä yhteisöä. Nähdään hallilla, viestittää tuore sopimuspelaajatar LP-Vampulan faneille.

Jyväslentistä viime kaudella ykkössarjassa edustanut liikuntatieteiden kandi, liberolupaus Emilia Joensalo siirtyy Huittisiin, tavoitteenaan kehittyä Suomen parhaimpien liberoiden joukkoon. Emppu ja Emmu nimiä omikseen tunnistava Intialaisen ruoan ystävä on edustanut aiemmin myös Puijo Volleyta neljän kauden ajan. Kasvattajaseura Emilialla on Liperi Volley ja juniorina hän on pelannut Pyhäselän Urheilijoissa. Varsin kunnioitettavat fysiikkatestiarvot osoittavat, ettei menestyminen ainakaan fyysistä ominaisuuksista jää kiinni.

- Olen todella innoissani tulevasta kaudesta ja mahdollisuudesta päästä pelaamaan mestaruusliigaa. Vampula on ottanut isoja askelia eteenpäin seurana ja uskon, että LP- Vampula tarjoaa minulle erinomaisen ympäristön kehittyä pelaajana hyvässä valmennuksessa. Minulle on tärkeää, että seura haluaa viedä suomalaisia pelaajia eteenpäin myös yksilöllisellä tasolla. Lisäksi Huittisten upea fanikulttuuri ja pienen kaupungin yhteisöllisyys vetää puoleensa.

Motokseen Emilia ilmoittaa ”Your only limit is your mind” ja faneille viestinä hän heittää, että meitä jokaista tarvitaan, tehdään ensi kaudesta upea!

Seuran strategia ykkössarjan sekä Mestaruusliigan kombinaation kautta mahdollistaa pelaajien kehittymistä. Iina ja Jenni ovat sen tarjonnan ottaneet vastaan ja ymmärtäneet työn merkityksen kehittymiselle.

- Tulokset puhuvat puolestaan. ”Jos on tarpeeksi tahtoa ja riittävästi lahjakkuutta, niin kaikki on mahdollista”, kommentoi Timo Talvitie. Ulkomaalaisten pelaajamäärän kasvu on viime vuosina vaikuttanut siten, että kilpailu pelipaikoista tulee olemaan entistä kovempaa ja vaatii pelaajalta paljon. Asenne ja tahtotila, sekä pelaaminen kehityksen mahdollistavassa seurassa ovat siis tärkeimpiä asioita tällä polulla menestymiseen.

Ykkössarjan päävalmentajana toimii tulevalla kaudella seuralle varsin tuttu hahmo. Päävalmentajana seuran sensaatiomaisessa kahdessa perättäisessä sarjanousussa toiminut Janne Anturamäki palaa muutaman vuoden tauon jälkeen sini-valko-keltaisten joukkoihin. Anturamäki valmensi Vampulan Urheilijoita 2012-2014 naisten edustusjoukkueen noustessa 2-sarjasta ensin ykkössarjaan ja sen perään mestaruusliigaan. Kauden 2014-2015 hän toimi LP-Vampulan toiminnanohjaajan tehtävissä.

- Olen todella motivoitunut palamaan Huittisiin lentopallon pariin. Huittisissa alkaa ensimmäinen kokonainen kausi uudessa hallissa ja se luo paljon uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

- Jannen kanssa meillä on huippuhienot muistot sarjanousuihin päättyneiltä kausilta. Hänellä on erittäin paljon annettavaa kehityshakuisille pelaajille. Nähtäväksi jää mitä hienoa yhteistyömme tulevaisuudessa tuottaa, seuran manageri toteaa.

  Takaisin