LP Viesti finaaleihin yhdeksännen kerran peräkkäin

30.03.2017

LP Viesti varmisti torstaina paikkansa naisten Mestaruusliigan finaaleihin voittamalla neljännen kerran välierissä Oriveden Ponnistuksen.

Välieräsarjan neljäs ottelu päättyi salolaisille 3-0 (25-14, 25-18, 25-20) ja koko sarja voitoin 4-0. Pronssiotteluihin valmistautuva OrPo voitti välierissä yhden erän.

Finaalipaikka on LP Viestille hämeenlinnalaisten ennätystä (vuodet 2000-2008) sivuten yhdeksäs perättäinen ja mitali 12:s perättäinen. Mitaliputken ennätys on hämeenlinnalaisilla vuosilta 1999-2012, 14 perättäistä. OrPo on ollut puolestaan mitaleilla kahdeksan kertaa viimeisen 10 kauden aikana.

Ottelu Orivedellä oli melkoista LP Viestin näytöstä. Avauserä alkoi tasaisena, mutta tilanteessa 8-9 vierasjoukkue repäisi rajun 9-20 johdon. Erävoitto merkittiin numeroin 14-25.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kierrätti kentällä myös vaihtopenkkiään, kun Taru Alho ja Elina Käsnänen saivat peliaikaa. Myös Saana Lindgren kävi kentällä toisessa erässä, joka merkittiin vieraille 18-25.

Kolmannen erän joukkue pelasi kokonaisuudessaan aloituskokoonpanollaan Viktoriia Tuchashvili, Noora Kosonen, Anna Czakan, Pauliina Vilponen, Ronja Heikkiniemi, Nadezhda Gokhshtein ja Hillaelina Mäntylä. Gokhshtein teki ottelussa peräti neljä ässäsyöttöä, ja yleispelaaja Noora Kosonen oli jälleen liikkeellä tulisella kädellä. Hän merkkasi omaan saldoonsa 15 pistettä.

Kolmas erä oli sekin salolaishallintaa, mutta OrPo yritti vielä sisukkaasti kääntää ottelua. Se ei kuitenkaan onnistunut, ja erä LP Viestille 20-25. Välieräsarjan viimeisen pisteen otti torjunnalla Viestin kapteeni Pauliina Vilponen.

- Peli oli hallussa kaikki puolin. Tasainen ja hyvä esitys koko joukkueelta läpi pelin. Noora (Kosonen) on nostettava taas esille. Hän on pelannut hyvät välierät, ja laiturikolmikko oli hyvä tänään. Finaalissa heidän on oltava samalla tasolla jos aiotaan taistella mestaruudesta. Anna (Czakan) pelasi välierissä kolme ja puoli erää (tuuraten Vera Klimovichiä), ja pelasi hyvin. Nadja (Gokhshtein) ja Viki (passari Tuchashvili) puolestaan laittoivat viimeisessä erässä homman toimimaan. Luulen, että itseluottamus on joukkueessa nyt kova, Lemminkäinen arveli.

Hän lupasi joukkueelleen vapaan viikonlopun, mikäli finaalipaikka varmistuisi torstaina. Näin myös kävi.

- Ville (fysiikkavalmentaja Salmi) käy jokaisen kanssa asiat läpi, ja antaa kaikille yhden omatoimisen fysiikkatreenin ohjeet. Maanantaina aloitetaan yhteistreenit finaaleja kohti, Lemminkäinen kertoo.

Mikäli HPK pystyy viemään välieräsarjan Kuusamoa vastaan, alkavat finaalit ensi viikon perjantaina Hämeenlinnassa. Salohallissa pelataan tällöin toinen finaali ensi viikon sunnuntaina. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Oriveden Ponnistus - LP Viesti 0-3
14-25, 18-25, 20-25
Oriveden Ponnistus: Johnson 10/+4,Terrell 8/+1,Smolander 6/+2
LP Viesti: Kosonen 15/+10,Vilponen 12/+8,Gokhshtein 10/+6