Seuraa meitä somessa:

LP Viesti kahdeksannen kerran perättäin finaaleihin - HPK:lle huima nousu

29.03.2016

LP Viesti eteni kahdeksannen kerran perättäin naisten finaaleihin. HPK puolestaan nousi voitton Kangasalla viiden ottelupallon jälkeen ottaen johdon 2-0-otteluvoitoiin.

LP Viesti puhtaasti finaaleihin

LP Viesti selvitti itsensä 3-0 -voiton lentopallon naisten Mestaruusliigan finaaliin. Asia varmistui tiistai-iltana tiukassa kolmannessa välierässä OrPoa vastaan, lopputulos kotijoukkueelle Salohallissa 3-1. Finaalit alkavat keskiviikkona 6.4. Salossa ja vastustaja on joko HPK Hämeenlinna tai LP Kangasala.

Alina Adamenya, OrPo

- Tämä oli hyvä peli molemmilta joukkueilta. Aluksi emme saaneet tapettua palloa hyvistäkään passeista, LP Viesti on kaikilla osa-alueilla vahva joukkue. Neljänteen erään yritettiin saada hyvä alku voitetun erän jälkeen, mutta ei onnistunut. LP Viestin yksi vahvimpia aseita on syöttö.

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti

- Lopputulos on tietenkin tärkein, mutta esimerkiksi joukkueiden 27 syöttövirhettä yhteensä kertovat jotain. Kuitenkin tämä oli play off -vaiheen parhaita pelejä. Meidän tason joukkue ei koskaan rallattele, mutta heti kun otteemme hiukan kirposi kolmannen erän lopulla, OrPo näytti miksi se on kova joukkue ja käytti tilaisuutensa.
- Tästä lehdistötilaisuudesta lähden suoraan Sari Tauriaisen kyydissä Helsinkiin ja sieltä klo 6.25 lentokoneella kohti Bulgariaa ja U19-tyttöjen EM-karsintaturnausta. Viro, Norja ja Bulgaria - hoidetaan ne!
- Naisten maajoukkueeseen nimeämistä en oikein ole kaiken muun keskellä juurikaan miettinyt. Onhan se tietty kovan työn tulos.

Teemu Oksanen, OrPo

- Ensiksi onnittelut LP Viestille finaalipaikasta, kyllä se sen tästä sarjasta ansaitsi. Me pystyimme hetkittäin pelaamaan hyvin, mutta tasaisuus puuttui. Tähän peliin oli tavallaan helppo lähteä, odotukset olivat vähäiset. Toisessa erässä torjunta ja puolustus paranivat, mutta se viimeinen huolellisuus tekemisestä puuttui. Esimerkiksi huonon vastaanoton jälkeen jatkopalloissa hävittiin eniten vastustajalle.
- Mercy Moim ei nyt vain mahtunut joukkueeseen aloituksessa, kylmät numerot sen osoittivat, hän on ollut heikoimpia laitahyökkääjiä viime peleissä. Samalla saatiin laitatempoon vauhtia.
- Olen kuitenkin ylpeä tytöistä. Esitimme parasta naislentopalloa Oriveden tv-ottelussa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Tietenkin ensinnä voi olla tyytyväinen finaalipaikkaan. Tämä kolmas peli oli molemmilta hyvä - vaikka ihan samanlaista sähinää kentällä ei ollutkaan kuin tv-pelissä Orivedellä.
- Voittoerissä, etenkin ensimmäisessä ja neljännessä, hyökkäyksessä oli hyvät tehot, vaikka ajoittain vastaanotto olikin vaikeuksissa. OrPo oli nyt joukkueena tasaisempi kuin aiemmin. Virheiden määrä syötössä suhteessa ässiin ei ole ihan kohdallaan (8 ässää, 14 virhettä), voittavalle joukkueelle se ei ole hyvä.
- Finaalissa pitää parantaa vähän jokaista osa-aluetta, tuleva vastustaja ei ole oleellisesti kovempi kuin OrPokaan olipa se kumpi tahansa. LP Kangasalaa vastaan on aina mukava pelata.
- OrPon organisaatiolle myös kiitos näistä ottelujärjestelyistä, aloitus lauantaina sopi ehkä meille paremmin kuin vastustajalle. Saatiin kuitenkin tämäkin asia sovittua

Palkitut:
OrPo: Alina Adamenya
LP Viesti: Ronja Heikkiniemi

Otteluvoitot 3-0 LP Viestille, LP Viesti finaaliin
Yleisöä: 597
T 10-8, Ä 8-7, SV 14-13, VO% 42-52, H% 42-29
LP Viesti: Lymareva 18/+8, Heikkiniemi 14/+5, Jokinen 12/+7

Ottelutilasto

HPK:n kantti kesti - voiton päähän finaaleista

Meteli oli melkoinen, kun ensimmäinen erä alkoi tiukkana. Molemmin puolinen jännitys näkyi erän alussa molemmin puolisin syöttövirhein. Kovan tiukan taistelun jälkeen tekniselle aikalisälle mentiin HPKn johtaessa 14 – 13. Todella huimia pitkiä palloja, joista Allison Mayfield kävi pari pelastamassa takaisin peliin upeasti. Erävoittoa haettiin jatkopalloilta asti, kunnes HPK sai napattua erän itselleen pistein 27 – 25.

Toisen erän alkuun LP oli saanut rivinsä järjestykseen ja pisteitä taottiin toisensa perään. Kotijoukkueen napatessa jo 5 – 1 johdon sekosi rumpalikin pärryyttämään sellaiset soolot, että HPK:n oli otettava aikalisä tilanteen rauhoittamiseksi. Tekninen aikalisä alkoi Nette Tuomisen ässäsyötöstä pisteissä 14 – 8. Toisessa erässä eivät emännät armoa antaneet ja olivat pariin kertaan jo 10 pisteen johdossa. Eveliina Vilponen kuittasi eräpallon 25 – 13 pisteissä kotiin ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1 – 1.

Tauon aikana oli kerätty taistelutahtoa ja kolmas erä alkoi tiukkana taistona ja pisteitä otettiin vuoron perään kummallekin puolen verkkoa. Tekninen aikalisä kotijoukkueen pistejohdolla 14 – 13. Koko erän aikana ei piste-ero ollut kahta pistettä enempää kummallekaan joukkueelle. Todella tasainen erä päätyi lopulta HPK:lle 25 – 22.

Tiukka taisto jatkui neljännen erän alussa, kunnes Shelby Daltonin parin ässäsyötön jälkeen tilanteessa 7 – 4 HPK käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 6. LP:n jopa seitsemän pisteen johto suli ja HPK tasoitti erän tilanteessa 24 – 24. Erästä taisteltiin vielä tiukkaan ja lopulta pistein 26 – 24 neljäs erä tuli kotijoukkueelle.

Viides erä oli henkien taistelua otteluvoitosta. Kotijoukkue johti jo viidellä pisteellä erää 13 -8 tilanteessa, mutta johto alkoi sulaa pois ja kotiyleisön hillitön kannustuskaan ei saanut kotijoukkuetta rentoutumaan ja ottamaan peliä itselleen. Viiden hukatun erä- ja pelipallon jälkeen HPK lopulta nappasi erävoiton pistein 17 – 15. Peli siis HPK:lle 3 – 2 ja välierävoitot on nyt 2 – 0 HPK:n hyväksi.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Onnittelut HPK:lle. Olen pettynyt häviöön, meidän ei olisi pitänyt tilastojen valossa hävitä. Tässä vaiheessa kautta, kun pelaajat ja joukkueet tuntevat toisensa, on yksilöiden mentaalisesta pelistä kyse. HPK pelasi kurinalaisemmin kuin me. Play offseissa on kyse erien viimeisestä viidestä pisteestä 20 pisteen jälkeen. Nyt ei analysoida enää syvällisesti, on korvien välissä, kuka on todella pelaaja. HPK ei pelaa kovin taktista peliä, se on aika helppo lukuista. HPK:lla oli vahvempia yksilöitä kentällä. Meidän vain olisi pitänyt pelata kurinalaisemmin. Johdettiin pitkään viimeistä erää, mutta emme pystyneet pitämään johtoa, HPK ei tehnyt virheitä, me teimme virheet heidän puolestaan. Nyt huomenna on meidän viimeinen mahdollisuutemme. Odotan, että joukkue pelaa koko pelin niin hyvin kuin pystymme. Kurinalaisuus pitää säilyä pallosta toiseen. Ero joukkueiden välillä on niin pieni.

Luca Chiappini, HPK:

- Kuten Lindsay sanoi, oli hullu peli. Kangasala pelasi ja syötti tosi hyvin. Oli ylä- ja alamäkiä koko pelin. Paljon piti vaihtaa pelaajia, jotta peli sujui. most and mora than voitto oli koko joukkueen voitto. mental approach of the pleyers is the key. Pari palloa voi keikauttaa tasapainon suuntaan tai toiseen.

Allison Mayfield, LP Kangasala:

- Peli oli meidän käsissä, oli ylä- ja alamäkiä. Me ei pystytty rentoutumaan erien lopussa. Meillä oli viisi mahdollisuutta voittaa, mutta ei pystytty käyttämään niitä. Nyt on käännettävä ajatukset huomiseen.

Lindsay Staltzer,HPK:

- Oli aivan hullu peli. Olen tietysti innoissani, että voitettiin. Pelattiin parasta lentopalloa. Pisteet Kangasalle hyvistä syötöistä. Nyt täytyy keskittää ajatukset huomiseen peliin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala Shelby Dalton HPK Lindsay Stalzer

Otteluvoitot 2-0 HPK:lle
Yleisöä: 438
T 12-7, Ä 9-6, SV 9-9, VO% 53-46, H% 41-43
LP Kangasala: Dalton 22/+14, Mayfield 21/+11, Vilponen 14/+12
HPK: Stalzer 25/+12, Burdine 16/+2, Friberg 12/+11

Ottelutilasto

Kuvat: Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin