Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigan sarjasysteemi vahvistettiin - muutama sääntöuudistus voimaan

14.06.2018

Miesten ja naisten lentopallon Mestaruusliiga pelataan tulevalla kaudella 2018-2019 yhdeksän joukkueen kesken kummankin liigan osalta. Miehet pelaavat neljä sarjakierrosta eli 32 ottelua ja naiset kolme sarjakierrosta eli 24 ottelua. Runkosarjat alkavat syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja päättyy 3. maaliskuuta.

Naisten finaali ja välierät pelataan kolmesta voitosta, miesten finaali ja välierät puolestaan neljästä voitosta. Puolivälierät pelataan molemmissa liigoissa kolmesta voitosta.

Liigakarsinta pelataan kaksinkertaisena liigassa yhdeksänneksi sijoittuneen ja 1-sarjan finaaliin selviytyneiden joukkueiden kesken. Karsintasarjassa kahdella parhaiten sijoittuneella joukkueella on oikeus hakea liigapaikkaa kaudelle 2019-2020. Erillistä 1-sarjan finaalia ei pelata, liigakarsintasarjassa paremmin menestynyt 1-sarjajoukkue voittaa 1-sarjan.

Tulevan kauden sarjaohjelmaa valmistellaan parhaillaan ja ohjelma saadaan pääosin lopulliseen muotoonsa juhannukseen mennessä.

Tammikuun alussa on EM-karsinnat mm. miesten ja naisten kotipelit. Tällöin on maajoukkuetauko Mestaruusliigassa.

Voimaa astuu myös muutama sääntömuutos. Joukkueen kokoonpanoon voi ilmoittaa liigaottelussa 14 pelaajaa aiemman 12 pelaajan sijaan. Mikäli kokoonpanoon nimetään 13 tai 14 pelaajaa, täytyy pelaajista nimetä kaksi liberoa. Samalla siirrytään kansainväliseen liberosääntöön eli eräkohtaisista liberoista luovutaan. Tekniset aikalisät poistuvat myös kokonaan liigapeleistä.

Lentopalloliiton liittohallitus teki nämä päätökset viime viikonloppuna.

Uuden pääsarjaryhmän muodostavat kuuden Mestaruusliigan joukkueen edustajat (kolme naisten ja kolme miesten) sekä kaksi Lentopalloliiton nimeämää edustajaa. Lisäksi mukana pääsarjaryhmän kokouksissa ovat Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja ja esittelijänä urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi. Pääsarjaryhmän puheenjohtajana toimii Ari Koskenoja ja varapuheenjohtajana Antero Asikainen.

  Takaisin