Ojansivu paukutti tusinan ässiä

24.10.2014

Lelu Ojansivun kaksitoista ässää hakee vertaistaa koko miesten lentopallon pääsarjahistoriassa. Perjantaina ne tuli Oulussa todeksi ja samalla Tiikerit kuittasi 1-3 (26-24, 21-25,17-25,13-25)- vierasvoiton Ettasta.

Ojansivun ässät syntyivät 33 syötöllä virhemäärän jäätyä neljään. Kaikkiaan maajoukkuehakkuri takoi tehot 32/+19 hyökkäysprosentinkin oltua komea 54.

Ojansivun lisäksi Tommi Siirilä takoi viisi ässää, kuten koko Ettan miehistö eli koko ottelu keräsi 22 ässäsyöttöä. Torjunnat menivät puolestaan 10-10.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen:
- Yleensä kun Ouluun tulee on vastassa kovaa syöttöpeliä esittävä Etta. Tänään onnistuimme riisumaan Ettan syötön. Pitkiä palloralleja on hauska voittaa. Lelu päästi tänään meidät pinteestä. Me todellakin oltiin tänään pinteessä. Meidän tulee parantaa omaa peliämmekin. Olen iloinen siitä että tänään oli tiukkaa. Tämä valmistaa meitä tulevia pelejä varten.

Etta Anssi Hakala:
- Huikeaa syöttöpeliä… enpä ole tuollaista syöttöpeliä ennen nähnyt. Oma peli takkusi muutenkin kuin syöttö- vastaanoton osalta.

Tiikerit Olli-Pekka Ojansivu:
- MM-kisojen jälkeen ei peli ole oikein kulkenut. Nyt oli ihan hyvä syöttö. Ettaa vastaan on aina mukava pelata. Tunnemme toisemme hyvin ja arvostamme toisiamme.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa:
- Olemme hakeneet omaa pelitapaamme. Yleisö näki sen ensimmäisessä erässä. Suoria hyökkäysvirheitä tuli vähän. Meidän on vain pelattava kärsivällisesti omaa peliä. Ojansivu on erinomainen esimerkki siitä miten pelata. Huonoista paikoista toimitetaan pallo toiselle puolelle – ei tehdä virhettä. Tämä erottaa maailmanluokan hakkurin perus liigahakkurista.

LähiTapiola pisteet: 1 p Anssi Hakala (Etta), 2p Matti Hietanen (Tiikerit) ja 3p Olli-Pekka Ojansivu (Etta)

Näin erät etenivät Ettan raportin mukaan:

Ensimmäinen erä 26-24 Ettalle. Erässä nähtiin erinomaista lentopalloa. Molempien joukkueiden vastaanotto ja hyökkäyspeli toimi mainiosta. Alku mentiin hienoisessa Ettan komennossa. Sampa Aitan torjunnalla Etta johtoon 5-3. Steven Kehoen tarjoillessa Tiikereiden hyökkäyspeli lähti kulkemaan. Tiikeri oli tässä vaiheessa tassun mitan Ettaa edellä. Tilanteessa 8-11 Petteri Kiilunen tuli takakentälle ja nosti pallon ”kuppiin”. Rusty pamautti pallon kenttään 9-11. Hakalan Anssin syöttövuorolla Etta siirtyi 14-12 johtoon. tässä tilanteessa Tommi Tiilikainen otti aikalisän. Erän lopussa Olli-Pekka Ojansivu piti tiikereitä jaloillaan vahvoilla syötöillään ja hyökkäyksillään. Etta taisteli ja joka nousi takaa Tiikereiden rinnalle. Tilanteessa 25-24 Etta vaihtoi Janne Marttilan syöttämään. Syöttö onnistui ja jatkopallon torjui erinomaisen erän pelannut Samppa Aitta. Ensimmäisessä erässä Etta onnistui joukkueena – kaikilla pelaajilla tilastoissa plussalla.

Toinen erä (21-25) Tiikereille. Erän alussa pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin. Tilanteessa 5-5 Olli otti aikalisän. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä – pitkiä hienoja palloralleja. Kummankaan joukkueen kenttään ei helppoja palloja jäänyt. Pasi Hyvärinen puolusti mainiosti. Ettalta Anssi Hakala onnistui erinomaisesti ja tilanne pysyi tasaisena. Tilanteessa 12-12 Tiikereiltä asteli syöttämään Olli-Pekka Ojansivu. Lelun syöttö kulki mainiosti. Ettan aikalisän tilanteessa 12-14 jälkeen ässä syöttö, paha, Ettan toinen aikalisä 12-16, ässä – ote siirtyi Tiikereille. Erän lopussa Ettan Josh Walker syötti kaksi ässää – tilanne 18-20 ja Tiikereiden aikalisä. Erän loppu mentiin tasatahtiin. Lopulta eränpallon löi 2-paikalta Ettan kenttään Olli-Pekka Ojansivu.

Kolmas erä Tiikereille (17-25). Erä oli alusta alkaen Tiikereiden hallintaa. Molemmat joukkueet panostivat syöttöihin. Pitkiä palloralleja ei tässä erässä juurikaan nähty. Tilanteessa 6-9 Etta vaihtoi hakkurin paikalle Janne Marttilan. Etta saikin hetkeksi otetta peliin mutta Tiikerit oli edelleen niskan päällä. Tilanteessa 9-12 Kuoksan Olli otti Ettalle aikalisän, jonka jälkeen edettiin tasatahtiin tekniselle aikalisälle Tiikereiden johtaessa 11-14. Tilanteessa 12-17 Etta vaihtoi passari, Niko Haapakoski kentälle, vaihto takaisin, Mikko Salmelvuo Josh Walkerin paikalle... Ettan peli ei lähtenyt kulkemaan ja Tiikerit tepsuttelivat erävoittoon.

Neljäs erä Tiikereille (13-25). Vaikka erän alku mentiin tasatahtiin, ei Ettan laitahyökkääjien Anssin ja Joshin onnistumista huolimatta Ettan peli lähtenyt kulkemaan. Tommi Siirilän syöttövuorolla Tiikerit siirtyivät 6-8 johtoon. Olli-Pekka Ojansivun yhdeksännen ässäsyötön jälkeen mentiin tekniselle aikalisälle tilanteessa 11-14. Aikalisän jälkeen ”Lelu” syötti kymmenennen ässän ja sen jälkeen muutama paha syöttö. Ettan kaksi aikalisääkään Ojansivun syöttövuorolla eivät auttaneet. Erän loppu olikin sitten Ojansivun näytöstä.