OrPolle seurahistorian 14:s mitali

12.04.2017

Oriveden Ponnistus voitti naisten Mestaruusliigan pronssimitalit kaudella 2016-2017.

OrPo voitti pronssiotteluissa Pölkky Kuusamon voitoin 2-1, kun kolmas pronssipeli päättyi keskiviikkona Orivedellä 3-0.

Mitali oli OrPon seurahistorian 14:s. Seura on saavuttanut viimeisen 14:n kauden aikana komeasti 11 mitalia.

Essi Helminen, Pölkky:

- Ei voi kuin onnitella OrPoa, olivat parempia joka osa-alueella.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Tahto on kova ja tässä on tulos. Se oli ratkaisuasemassa, ei siinä muuta.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- OrPo oli kova tänään. Tulivat hienosti peliin. Pelaajat, jotka ovat pelanneet näitä pelejä, olivat tosi hyviä tänään. Daniel nosti hyvällä tasolla ja helpotti OrPon pelaamista. OrPon vastaanotto oli hyvä. Meiltä hyvä suoritus kolmannen erän nousu.

Satu Natunen, OrPo:

- Tosi ylpeä porukasta. Ääretön usko tähän päivään. Maksimaalinen tulos tällä jengillä. Runkosarjan kolmas tila oli iso asia, muuten olisi voitu olla toisin päin tässä tilanteessa-

Alan Miehet palkitsi kellolla nro 204 ottelun positiivisimpana pelaajana Sanna Häkkisen OrPosta.

Otteluisäntä KT-Honkava Oy palkitsi joukkueidensa parhaina Amanda Loven Pölkystä ja Eveliina Smolanderin OrPosta.

Kaksi ensimmäistä erää OrPo jyräsi kovalla itseluottamuksella. Kolmanteen erään Pölkky kaivoi huiman taisteluilmeen ja erä oli kova sekä piinaavan jännittävä. Pölkky puolusti upeasti ja erän lopussa Olena Prokopenko oli johdattaa joukkueensa erävoittoon, mutta OrPon Janisa Johnson nosti tasoaan aikaisemmista otteluista ja iski palloja kenttään. Myös Malina Terrell ja etenkin Mechell Daniel olivat teräviä ratkaisupaikoissa. Eveliina Smolander pelasi koko ottelun armottoman kovalla tahdolla ja teki 14/+12 upeat tehot. Sanna Häkkinen puolusti upeasti ja vastaanottotehotkin komeat 64 %. Saara Lepistö pelasi hienosti, kuten hän on tehnyt koko kauden. Passari Maria ”Mantu” Tuominen pyöritti hyökkäyspeliä taidolla, iski kaksi ässää ja heitti taidokkaan jujun. Saara Holm tuli hyvin syöttövaihtoihin. Niina Ylönen, Anni Toivonen, Johanna Siuro ja Emilia Putkisaari ovat myös mitalinsa ansainneet, hyvä kausi koko joukkueelta.

Oriveden Ponnistus - Pölkky Kuusamo 3-0
25-17, 25-14, 28-26
Oriveden Ponnistus: Johnson 18/+12,Smolander 14/+12,Mechell 10/+7
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 17/+3,Nicholson 13/+10, /+