Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo ja OrPo veivät viisieräiset

03.10.2015

Pölkky Kuusamo ja Oriveden Ponnistus ottivat voitot viisieräisistä jännäreistä lauantaina. LP Viesti ja HPK sen sijaan selvisivät vähemmällä, salolaiset suoraan kolmessa erässä.

LP Viesti ei ollut horjutettavissa Tampereella

Mesto Tampereen ensimmäinen kotiottelu päättyi 0-3 (14-25, 20-25, 18-25) -tappioon Salon LP Viestiä vastaan. Kyseessä oli Meston toinen peli kuluvalla liigakaudella.

LP Viesti marssitti avaukseen tällä kertaa mm. Iida Murron (10/+7) ja ensimmäisen kerran liigassa esiintyneen Anna Czakanin (6/+4).
Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja tasoissa oltiin vielä tilanteessa 7-7. Sitten LP Viesti sai revittyä piste-eron, joka lannisti Meston taistelun. Kahdesta aikalisästä ja Emma Mutkan kentälle ottamisesta huolimatta Mesto ei enää herännyt taistelemaan erävoitosta. Ensimmäinen erä päättyi karusti 14-25.


Toinen erä oli tasaisempi, vaikka siinäkin LP Viesti sai taas tehtyä itselleen etumatkan. Etenkin joukkueen Kapteeni Kaisa Jokinen oli verkolla pitelemätön. Lopussa Mesto kiri LP Viestin kaulaa kiinni esimerkiksi Essi Tukian upeilla syötöillä, mutta liian myöhään. Erä oli liian pitkällä, joten kiri ei riittänyt. Toinen erä päättyi viiden pisteen eroon 20-25.

Kolmannessa erässä juoni oli sama kuin kahdessa aikaisemmassa. Meston heikon alun jälkeen LP Viesti sai heti revittyä kaulaa ja Mesto yritti saada kiinni. Etenkin nuoret pelaajat Emma Mutka, Essi Tukia ja Saara Lepistö väläyttivät upeita otteita tiukoissa tilanteissa. Mesto taisteli taas lopussa kovaa, mutta jäi silti 18 pisteeseen. Viimeinen erä päättyi siis 18-25.

Parhaina pelaajina palkittiin LP Viestin Kaisa Jokinen ja Johanna Siuro Mestosta, joukkueiden kapteenit.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

-Peli oli pääosin hallussa, vaikka olimme teheet vaihtoja rotaatioissa ja jakaneet peliaikaa. Ajoittain oli tukalaa vastaanotossa, toisen ja kolannen erän lopussa annettiin liikaa siimaa ja odotettiin kaveria. Tärkeintä kuitenkin, että teimme aina viimeiset pisteet. Täytyy olla tyytyväinen, kaikki pelaajat plussalla.

Viktor Circenko, Mesto Tampereen päävalmentaja

-Tyytyväinen että joukkue taisteli hyvin, monta hyvää palloa, puolustuksia ja hyökkäyksiä. Kuitenkaan kokonaisuudessa ei hyökkäysvoima riittänyt vastustajan laajaa kokoonpanoa vastaan. Syöttö ja vastaanotto kulki kohtalaisesti, mutta virheitä liikaa ratkaisevissa paikoissa. Nuori joukkue, koko ajan parannettavaa, kausi edessä, jatketaan kovia harjoituksia.

Kaisa Jokinen, LP Viestin kapteeni
-Ihan ok peliä, toisen ja kolmannen erän lopussa annettiin liikaa pisteitä, omia virheputkia.

Johanna Siuro, Mesto Tampereen kapteeni

- Selvää oli että olimme haastajia, Suomen kovin kotimainen pelaaja (Jokinen) täräytti palloja, joille ei voi mitään. Niihin ei kuitenkaan hävitty, vaan omissa hölmöissä virheissä. Ennen kaikkea korjaamalla ne, voimme paremmin jatkossa haastaa koviakin joukkueita.

Mesto: Siuro 18/+11, Lepistö 5/+3
LP: Kosonen 13/+8 , Vilponen 14/+9.
Torjunnat 2-9, ässät 4-10, hyökkäys% 34-46
Katsojia: 184

LähiTapiolan pisteet:
3 Jokinen LP Viesti
2 Siuro Mesto
1 Mysliuchyk LP Viesti

Ottelutilasto

HPK rutisti kaikki pisteet Pieksämäeltä

Pieksämäki Volleyn taistelu ei riittänyt kolmatta perättäistä kertaa voittoon, ei tällä kertaa edes sarjapisteeseen. HPK haki voiton Leppävirralta erin 1-3 (25-23, 15-25, 23-25).

Pieksämäki johti vielä kahta viimeistäkin erää 20 pisteen jälkeen, mutta vieraat nousivat kahden pisteen erävoittoihin ja täyteen pistesaaliiseen.

Karoliina Friberg otti vieraista kuusi torjuntapistettä ja Ilaria Maruotti parhaat pisteet 18/+8. Kotijoukkueesta Riikka-Liisa Kärkkäinen teki 13/-2.

HPK:n Luca Chiappini:

- Tyytyväinen kolmeen pisteeseen, todistimme oman tasomme. Vielä on paljon tehtävää joukkueen kanssa, mutta hyvä tästä lähteä eteenpäin.

Pieksämäki Volleyn Satu Natunen:

- Harmittavan tasainen ottelu, ei ihan pystytty kääntämään viimeisiä ratkaisupalloja. Tästä jatketaan ja onhan sitä meilläkin töitä tehtävissä.

Parhaat pelaajat:
HPK: Ilaria Maruotti
Pmaki: Riikka-Liisa Kärkkäinen

Torjunnat 8-12, ässät 4-10, hyökkäys% 37-36
Katsojia: 205

LähiTapiolan pisteet:
3 Jana Shevchuk, Pieksämäki
2 Anna Boricheva, HPK
1 Eline Hollas, Pieksämäki

Ottelutilasto

Pölkky hyökkäsi kaksi sarjapistettä

Pölkky otti kauden ensimmäisen voiton LPVampulasta erälukemin 3-2. Jännitysnäytelmän viides erä kirjattiin selkeästi kotijoukkueelle 15-7.

Viisi kuusamolaispelaajaa selvisi kaksinumeroisille pisteiie, Julia Vorona (18/+8) parhaimmille. LP-Vampulan tehotykki oli jälleen Elli-Noora Hltunen (24/+12).

LP-Vampulan Kai Stenius:

- Pelin ratkaisupelaajat löytyvät yleispelaajien tonteilta. Meidän tytöt jäivät tilastollisesti miinukselle ja kotijoukkueen ulkomaalaiset laiturit naputtivat muistaakseni +18.

Elli-Noora Hiltunen (LP Vampula) :

- Liikaa jännitettiin. Treeneissä peli kulkee hyvin, mutta ei saada vielä sitä siirrettyä peleihin.

Pölkky Kuusamon valmentajalle, Tuomas Alatalolle voitto maistui:

- Vaikeiden harjoituspelien jälkeen ollaan pääsemässä omalle tasolle. Pelaajista Iida Paananen onnistui mahtavasti niin pelinrakentelussa kuin syötöissäkin.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Iida Paananen:

- Hyökkäyspelissä oltiin himpun verran parempia kuin vastustaja. Tyytyväinen olen tulokseen, mielelläni olisin ottanut sen kolmannenkin sarjapisteen.

Pölkkt: Julia Vorona 18/+8, Olena Prokopenko 17/+2
LPV: Elli-Noora Hiltunen 24/+12
Torjunnat 10-7, ässät 13-10, hyökkäys% 45-37

Katsojia: 300

LähiTapiolan pisteet:
3 Paananen Pölkky
2 Vorona Pölkky
1 Hiltunen Vampula

Ottelutilasto

Tasaisen pelin voitto Orivedelle, LiigaPlokille avauspiste

Lähes 2,5 tuntia kestänyt naisten lentopallon Mestaruusliigan peli LiigaPloki-OrPo kääntyi lopulta vierasjoukkueelle 2-3 (25-20,22-25,21-25,26-24, 14-16).

Avauserässä kotijoukkue tuli vahvasti. Rhiannon Tooker teki paljon pisteitä , passari Eve Koljonen oli vahva aloitusruudussa samoin passipelissä.

Toisessa erässä OrPon päävalmentaja Teemu Oksanen vaihtoi passariksi kokeneen Maria Tuomisen Alina Adamenyan tilalle. Tuomisen passipeli rauhotti OrPon hyökkäyspeliä, Ex-plokilainen Mercy Moim tuli esille ja takoin kovat lukemat koko pelin tehot olivat 30/+16. Kotijoukkue aloitukset helpottuivat selkeästi ja vei selkeästi erän 25-21.

Kolmas erä sujui hienokseltaan OrPo johdossa, mutta välillä LiigaPloki pääsi rinnalle jopa ohikin, mutta ratkaisevasti OrPo taisteli erän itselleen.

Neljäs erä oli jo menossa vierasjoukkueelle, mutta hurjan taistelun ja innokkaan kotiyleisön kannustuksen ansiosta LiigaPloki voitti erän 26-24, samalla tuli voitettua avauspiste tämän kauden Mestaruusliigassa.

Ratkaiseva viides erä lähti LiigaPlokilta hyvin käyntiin. Se johti aina tilanteeseen 13-11, mutta viimeinen askel jäi vielä tällä kertaa ottamatta.Orivesi oli pääsi juhlimaan 3-2 vierasotteluvoittoa.

Olli Nenonen, LiigaPloki:

- Otteluvoitto oli meille tarjolla, viime viikonlopun pelistä olemme parantaneet. Joukkueessamme on 8 ensikertalaista liigassa, jotka ottivat askeleen eteenpäin , latausta löytyi varsinkin ensimmäisessä erässä. Pelin sisällä tapahtuu vielä ihmeellisiä tapahtumia. Ei pysytä välillä taktiikassa, välillä tehdään huippusuorituksia. Taisteluilmeemme oli kuitenkin hyvä.

Teemu Oksanen, OrPo:

- LiigaPloki pelasi hyvän ottelun, se teki paljon onnistuneita puolustuksia ja torjuntoja, joukkueemme nousi tänäänkin vaikeasta paikasta kuten viime viikonlopun WoVo pelissä. Mercy Moim on ollut vasta viikon Orivedellä, viime kauden perusteella oli meillä varma tieto millainen ulkomaalainen meille tulee.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Pelimme on parantunut viikossa, tappio harmittaa , iloinen peli-ilmeemme säilyi kuitenkin koko ottelun ajan

Hillaelina Hämäläinen, OrPo:

- Onnellinen voitosta, pelimme oli ajoittain takkuista, Ploki puolusti hyvin

Ottelun parhaat:
Eveliina Koljonen, LiigaPloki
Mercy Moim, OrPo

LiigaPloki: Warner 15/+13, Tooker 15/+12
OrPo: Moim 30/+16, Karhu 20/+8
Torjunnat 13-7, ässät 8-6, hyökkäys% 31-41
Katsojia: 312

LähiTapiolan pisteet:
3 Moim OrPo
2 Hämäläinen OrPo
1 E.Koljonen LiigaPloki

Ottelutilasto

Kuvat:

Jari Kotka / LiigaPloki
Jouni Ronkainen / Pölkky Kuusamo
Hanna Hietikko / Mesto
Tuomo Toppinen / Pieksämäki

  Takaisin