Sampo siirsi ratkaisun kotikentälleen

16.04.2017

Sampo voitti aaltoilevan toisen miesten lentopallon pronssiottelun Rovaniemellä pääsiäissunnuntaina erin 1-3 (25-21, 23-25, 22-25, 30-32).

Ottelu oli jännittävä, mutta myös epätasainen, molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä ja ottelun tärkeys näkyi molempien, mutta ehkä enemmän Lakkapään otteissa.

Ensimmäinen erä oli tasainen kunnes Sampo karkasi 14-17 johtoon. Lakkapää nousi Miikka Lemolan syöttövuorolla ohi ja erän lopulla Andre Brownin ässä tilanteessa 23-21 vei Lakkapään johtoon ja kun Lemola torjui seuraavassa pallossa Eetu Häyrisen, meni ensimmäinen erä Lakkapäälle.

Toisen erän Sampo aloitti räväkästi ja meni nopeasti 1-5 johtoon. Lakkapää nousi kuitenkin 11-11 tasoihin Arash Dosahnj'n ässäsyötöllä. Sampo meni tekniselle erätauolle 12-14 johdossa ja sen jälkeen Lakkapään vastaanotto- ja syöttöpeli sakkasi ja Sampo meni helposti 13-19 johtoon. Se johti erää jo 18-24, kunnes Matti Toivola tuli syöttämään ja sai melkein kurottua syöttövuorollaan Sammon etumatkan, joka kuitenkin kesti loppuun saakka.

Kolmas erä oli alussa tasainen, kunnes Sampo karkasi tilanteessa 9-9 tekniselle aikalisälle 9-14 johdossa Lakkapään hyökkäyspelin pettäessä. Lakkapää vaihtoi alkupelin penkillä olleen Palokankaan Vothin tilalle ja Toivola tuli passariksi. Lakkapää nousi hyvällä pelillä 18-18 tasoihin, minkä jälkeen erää pelattiin tasaisena, kunnes Sampo kiristi erän lopulla ohi ja voittoon.

Neljäs erä oli tasaisin ja jännittävin. Lakkapäällä oli erän alkupuolella parin-kolmen pisteen etumatkalla, kunnes tilanteessa 17-17 alkoi huikea taistelu erävoitosta. Molemmat tekivät virheitä, mutta Lakkapää sai kolme eräpalloa tilanteissa 24-23, 25-24 ja 26-25. Tämän jälkeen erä- ja ottelupalloja oli vain Sammolla, joka onnistui kuudennella viemään erän ja koko ottelun sekä siirtämään ratkaisun kolmanteen otteluun, joka pelataan Siilinjärvellä tiistaina.

Sammon parhaana palkittu hakkuri Eetu Häyrinen:

- Kotipelistä sisuunnuttiin viimeisellä saumalla. Vaikea peli, mutta ansaittiin voitto tänään. Haluttiin enemmän voittoa ja se ratkaisi tänään.

Team Lakkapään parhaana palkittu, Arash Dosanhj'n tilalle passariksi tullut Matti Toivola:

- Pienten marginaalien peli jälleen. Toisessa erässä Sampo pääsi kuskin paikalle, siinä olisi pitänyt pystyä vääntämään tiukemmin.

Sammon valmentaja Jukka Tuovinen:

- Pääsiäisen ylösnousemuksen teemalla pärjättiin. Hyvä valmistautuminen ja kypsä peli meiltä. Tiistaina otetaan Siilinjärvellä voitto ja pronssimitalit. Joukkue esiintyi yhtenäisenä kuusikkona tänään.