Sampo Volleylle välieräpaikka katkolle

25.03.2017

Vierailija Sampo Volley vei voiton Oulussa ETTA:sta toisessa joukkueiden puolivälieräkohtaamisessa erin ETTA-Sampo 0-3 (20-25, 19-25, 14-25).

Lentopalloseura ETTA ja Pielaveden Sampo-Volley jatkoivat puolivälieräsarjaa Oulussa lauantaina Pepronin isännöimässä ottelussa. Sampo voitti ensimmäisen kohtaamisen torstaina Pielavedellä ja näin ollen johti sarjaa 1-0 ennen illan ottelua.

ETTA aloitti ottelun ensimmäisestä kohtaamisesta tutulla seitsikolla: Niko Haapakoski (P), Antti Ronkainen (YP), Eetu Pennanen (YP), Joonas Jokela (H), Markus Kaurto (KT), Markus Väisänen (KT) ja Petteri Kiilunen (L).
Myös Sampo:n aloitus oli sama kuin torstaina Pielavedellä: Petteri Penttinen (P), Andrus Raadik (YP), Ville Heiskanen (YP), Eetu Häyrinen (H), Aleksi Kaatrasalo (KT), Mikko Väliaho (KT) ja Aleksi Mutka (L).

Ottelu lähti kotijoukkueen osalta hienosti käyntiin ja ETTA johti ensimmäistä erää jo 10-5. Peli näytti alussa olevan hyvin oululaisten hallussa. Sitten Antti Ronkainen loukkasi selkäänsä pallon tavoittelutilanteessa ja ETTA:n pelaamisen taso romahti. Paikkaamaan tullut Jiri Hänninen pelasi hyvin mutta muut osa-alueet eivät pienen odottelun jälkeen enää toiminut. Kokenut Sampo käytti tilanteen hienosti hyväkseen ja sai pelinsä rullaamaan. Pielavetisillä näytti tänään onnistuvan lähes kaikki ja ETTA:lla ei oikein mikään.

ETTA:n parhaana palkittiin paikkailun jälkeen kentälle palannut yleispelaaja Antti Ronkainen. Hyvin onnistuneesta Sammon joukkueesta parhaana palkittiin hakkuri Eetu Häyrinen.

Sarja jatkuu heti huomenna 26.3. Siilinjärvellä alkaen klo 18:30. Mikäli ETTA voittaa ottelun, sarja jatkuu Oulun Urheilutalolla tiistaina 28.3. klo 18:30.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley::

- Tänään hallissa oli hyvä tunnelma ja Sammonkin kannattajia oli paikalla. Tavoite oli tänään voitto ja siinä onnistuttiin. Peli ei ole ehkä vielä ole parhaassa kunnossa mutta kuusikko pelaaminen on hyvässä kunnossa.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Ensimmäinen erä, tilanne 10-5 ja peli oli taputeltu. Antti Ronkaisen loukkaantumisen jälkeen meidän peli ei vain kestänyt ja erän loppuun Markus Kaurto vielä loukkasi sormeaan. Kaikki kunnia Sammolle mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä, että minkälainen ottelu olisi tullut ilman ensimmäisen erän vastoinkäymisiä. Meidän nuori joukkue ei osannut käsitellä sitä tilannetta oikein. Sarjaa tässä kuitenkin pelataan ja sehän on vielä pahasti kesken.