Team Lakkapää ja Sampo Volley välieriin

18.03.2018

Runkosarjan kakkonen Sampo Volley ja kuutonen Team Lakkapää selvittivät sunnuntaina tiensä miesten lentopallon Mestaruusliigan välieriin. Vantaa Ducks puolestaan teki jymy-yllätyksen kaventamalla ottelusarjan 1-2:een vierasvoitolla VaLePasta ja Hurrikaani-Loimaa otti puolestaan 2-1 -johdon vierasvoitollaan LEKA Volleysta.

Vantaa Ducks ja runkosarjan voittanut VaLePa jatkavat otteluita tiistaina Vantaan Energia Arenalla, kun taas LEKA Volley ja Hurrikaani-Loimaa kohtaavat neljännessä ottelussaan Kuopiossa jo maanantaina.

Ducks räjäytti paukun Sastamalassa

VaLepa Sastamala - Vantaa Ducks 2-3 (22-25, 21-25, 25-10, 25-19, 14-16)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Ringseis L
Ducks: Magyar, Szabo, Nurminen, Mi Määttänen, Külaots, Hyvärinen L

VaLePalla oli mahdollisuus katkaista puolivälierien ottelusarja kotiyleisön edessä. Ennakkoasetelmat näkyivät myös pelaajien otteissa. Ducks lähti peliin varsin vapautuneesti ja sen myötä rohkeasti. Kotijoukkue puolestaan aloitti kankeasti eikä hyökkäyksiin tahtonut löytyä riittävää kovuutta. Pukkipaidat nousivat hienosti sillasta. Ensin kahden tappioerän jälkeen ja vielä neljännen erän alun 1-5 tappioasemasta. Viides erä oli alusta alkaen tasaista vääntöä, jonka Ducks käänsi itselleen Toni Kankaanpään johdolla 16-14. Ottelusarja jatkuu tiistaina Vantaan Energia-areenalla.

Ottelun tehokkain pelaaja oli VaLePan Markus Kaurto 19/+17. Pisteistä 6 tuli torjunnoilla ja loput hyökkäyksillä. Erik Sundberg joutui syöttöjen kohteeksi ja selvisi siitä hyvin ja samoin hyökkäyspelistä.

34-vuotispäiväänsä viettänyt päivänsankari Toni Kankaanpää oli myös Ducksin voiton sankari. Karl Külaots onnistui olemaan vahva pelin tärkeimmillä hetkillä. Ducksin siirtohyökkäys keskeltä on vahva, mutta siihen peli ei ratkennut, sillä VaLePa vei keskihyökkäyspisteet 17-10.

Ensimmäinen erä oli hermostunutta ja molemmille joukkueille tuli erään 5 syöttövirhettä. Vaikka Olli Kunnari hyökkäsi erän lopussa näyttävästi ja tehokkaasti, se ei riittänyt vaan Kankaanpään johdolla Duck vei loppuerää, päätöksen niittasi Lassi Nurminen. VaLePa ei tahtonut saada palloa kuolemaan, ankkojen puolustus nosti pallot ylös ja hoiteli vastahyökkäykset.

Toista erää VaLePa johti 12-10, mutta sitten tuli Miro Määttäselle erikoinen ”suonenvetokohtaus”, hän syötti peräkkäin 4 ässää. Tämä sekoitti VaLePan pelin ja pelaajille tuli harmillisia virheitä. Niko Suihkonen tuli vaihdosta herättelemään pukkipaitoja, mutta sekään ei nyt auttanut.

Kolmannessa erässä VaLePa karkasi jo varhain selvään johtoon. Mikko Esko otti roolia hyökkäyksessä kolmesti ja Urpo Sivula oli tehokas hakkuri. Ismo Tuominen vaihtoi jo varhain reservimiehiä kehiin.

Neljännen erän Ducks aloitti vahvasti ja siirtyi jo 5-1 johtoon. VaLePa nousi sillasta kahdella Upin hyökkäyksellä ja Külaotsille tuli käsittelyvirhe, kavennus 4-5. Erässä nähtiin pitkiä taistelupalloja, liberot Ringseis ja Hyvärinen näyttivät tahtonsa ja kykynsä. Vähitellen pukkipaidat lisäsivät johtoaan ja Sundbergi syöttövuorolla DJ Tero Kinnunen heitti kehiin nostalgisen Popcornin. VaLePa rallatteli 25-19 erävoittoon.

Raastava viides erä eteni tasaisesti. Pari kertaa VaLePa pääsi kahden pisteen johtoon ja Ducks tuli heti perässä. Määttäsen syöttövirheen jälkeen kotijoukkue pääsi eräpalloon. Päivänsankari Kankaanpää halusi olla myös ottelun sankari. Ensin Sundbergin syötöstä tasoihin ja Nurmisen syöttövuorolla VaLePa ei saanut palloa kuolemaan ja Kankaanpää päätti vielä ottelu kaksi viimeistä palloa nelospaikalta.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Vantaan Energia-areenalla.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Kolme viimeistä erää oli kunnon playoff-peliä, mutta kaksi ensimmäistä menee omaan piikkiin.
- Tästä pitää kaivaa kiukku seuraavaan peliin.

Valepan paras pelaaja Markus Kaurto

- Pari ekaa erää Ducks pelasi vapautuneemmin. Omalla joukkueella oli käsijarru päällä.
- Loppu oli tiukka ja olisi voinut kääntyä miten vain. Ducks oli kuitenkin lopussa parempi.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja

- Oltiin ylpeitä osaamisesta ja jätettiin lattialle kaikki mitä pystyttiin jättämään.
- Puolustuspeli oli huikeaa ja uskallettiin tehdä ratkaisuja. Hieno juttu kaikille, että päästään seuraavaan peliin.

Ducksin paras pelaaja Toni Kankaanpää

- Ei olisi voinut paremmin syntymäpäivää viettää. Kiitos vaan lahjasta omalle joukkueelle.
- Ensimmäinen peli tässä sarjassa, jossa päästiin sille tasolle, jolla ollaan runkosarjan lopussa pelattu. Alusta asti oli sellainen fiilis, että ei oteta paineita, vaan pelataan täysillä.

VaLePa - Vantaa Ducks 2-3
22-25, 21-25, 25-10, 25-19, 14-16
VaLePa: Kaurto 19/+17,Sundberg 16/+8,Sivula 15/+6
Vantaa Ducks: Kankaanpää 18/+11,Mi Määttäne 17/+-1,Külaots 16/+8
Katsojia: 697

Sampo ja Loimu väänsivät jälleen pitkällä kaavalla

Sampo Volley ja Raision Loimu väänsivät jälleen pitkän kaavan mukaan viisi erää. Lopputulemana Sampo eteni mitalipeleihin otteluvoitoin 3-0. Loimulla oli neljännessä erässä jo ottelupallokin ja mahdollisuus venyttää sarjaa tiistaiksi Raisioon, mutta Sammon sitkeä taistelu sai kuin saikin palkinnon.

Avauserä repesi heti alussa Sammolle ja päättyikin murskalukemiin 25-10. Kolme seuraavaa tapeltiin aivan tasapäisesti 20-25, 26-28, 29-27 ja viides taas hieman selkeämmin 15-7.

Sampo pelasi vakiokuusikollaan, ottelun lopussa Timo Leikas korvasi Herreran ja oli yhtenä tärkeänä lenkkinä kääntämässä ottelua kotivoittoon. Gino Naarden oli jälleen raisiolaisten syömähammas, eikä häntä saatu kuriin oikein millään opilla. Ottelun lopulla Tolvanen käski rohkeasti ottaa Naardenia kolmella kiinni ja sen kautta saatiin hänen tehojaan alas.

Sammon parhaana palkittiin Raadik (28/+19) ja Loimulta Naarden (35/+25). Myös Tuomas Koppanen oli pitelemätön (9/+9), Sammon kollega Kaatrasalo onnistui myös loistavasti (13/+11).

Christophe Achten, Loimu:

- Olen ylpeä joukkueestani, mielestäni olisimme ansainneet yhden pelin lisää Kerttulaan. Siellä hävisimme viimeksi niukasti, osittain Sammon onnekkuuden ja kokemuksen vuoksi. Tänään oli hieman sama homma. Tärkeintä oli, että pelasimme jälleen hieman paremmin. Pelasimme Sammon kanssa kuusi kertaa vastakkain ja viisi kertaa peli oli tiukka. Sanoin Tolvaselle, että meistä on mukava pelata heitä vastaan ja tiedän, ettei heistä ollut yhtä mukavaa pelata meitä vastaan.

Timo Tolvanen, Sampo:

- Ensiksikin onnittelut Loimulle ja valmentaja Achtenille, he tekivät hienon työn ja laittoivat myös meidät pelaamaan ajoittain parasta peliämme. Se auttaa meitä varmasti jatkossa. Hieno vääntö, alku oli kova meiltä mutta yhdellä erällä kun ei tee mitään. Oltiin vaikeuksissa ajoittain mutta luotin, että jostain se ratkaisu löytyy. Kolmaseräkin oli meidän hallussa, menetettiin hyviä paikkoja mistä kaveri kuittasi erän. Taas toisinpäin, neloserä oli vaikea ja Loimulla oli ottelupallokin. Sanoin Leikkaalle ennen peliä, että pitää olla aika kusinen paikka jos laitan sinut kentälle mutta niin vain oli kaivettava salainen ase kentälle. Viidenteen erään siihen löydettiin ratkaisu ja oltiin tarpeeksi rohkeita ratkaisuissa, uskottiin asiaan kuten on koko kausi uskottu. Huikeita lukuja kun katsoo, että meidän vauserän hyökkäysteho 71% ja viidennen 78%, silti "vain" 3-2 voitto. Kertoo siitä, että on jouduttu pelaamaan tosissaan. Nythän homma kovenee päivä päivältä.

Sampo Volley - Raision Loimu 3-2
25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7
Sampo Volley: Raadik 28/+19,Häyrinen 18/+10,Kaatrasalo 13/+11
Raision Loimu: Naarden 35/+25,Koppanen 9/+9,O'Dea 8/+7
Katsojia: 699

Lakkapää vei Pohjoisen herruuden ja matkaa välieriin

Lentopalloseura ETTA:n ja Team Lakkapään puolivälieräsarjan kolmannen ottelun henki oli selvä. Voitolla Lakkapää marssisi välieriin. Sen Lakkapää myös tänään teki, kun nähtiin ottelusarjan kovatasoisin ottelu. Virheitä nähtiin todella vähän ja jokainen piste oli tehtävä itse. Ottelu Lakkapäälle 0-3 (23-25, 20-25, 19-25).

Jo ottelun alusta oli aistittavissa, että tunnelma tänään Urheilutalolla olisi pudotuspelihengen mukainen. Ennusmerkit kävivät toteen ja tällaista menoa hallissa ei ole nähty sitten VaLePa-ottelun. Ensimmäisessä erässä nähtiin heti alusta, kuinka tiukka ottelu olisi edessä. Heti alusta pisteitä tehtiinkin vuorotahtiin ja kannattajat saivat nauttia playoff-tunnelmasta heti alusta asti. Erän lopussa Lakkapää oli kuitenkin vahvempi ja vei erän lukemin 23-25. Toisessa erässä ETTA ei saanut Lakkapään hyökkäystä kiinni ja toinen erä vieraille 20-25. Erityisesti Joshua McKayn monipuolinen passipeli tuotti runsaasti vaikeuksia kotijoukkueelle. Kolmas erä oli jälleen tiukkaa vääntöä, mutta Lakkapää oli kokonaisvaltaisesti vahvempi ja vei erän 19-25. Lakkapää jatkaa välieriin puhtaasti 3-0 -otteluvoitoin ja vei Pohjoisen herruuden. Ottelusarjan aikana todettiin, että Lakkapään hurjaan vireeseen äitinyt pohjoisamerikkalaisklaani oli ETTAn kotimaispelaajia vahvempi.

ETTAn parhaana palkittiin Markus Väisänen ja Lakkapäältä passari Joshua McKay.

Lentopalloseura ETTA kiittää yhteistyökumppaneita, yleisöä sekä talkoolaisia tästä kaudesta. Ensi kaudella palataan vahvempina takaisin!

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Pää on tyhjä. Ensimmäistä kertaa pelattiin yhdeksän tasaista erää putkeen. Tänään pelattiin omaa peliä, vaikka ETTA tuli alusta kovaa päälle. Pysyttiin omassa pelissä.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Tänään oli paras taso sarjan otteluista, ei kumpikaan tehnyt virheitä. Vastustajan jatkopallohyökkäys oli parempi ja se ratkaisi ottelusarjan.

Etta - Team Lakkapää 0-3
23-25, 20-25, 19-25
Etta: Jokela 12/+5,Ronkainen 8/+3,Väisänen 7/+6
Team Lakkapää: Schouten 15/+8,Grant 11/+8,Walsh 10/+8
Katsojia: 621

Hurrikaani otti edun takaisin

Hurrikaani-Loimaa otti toisen perättäisen voiton puolivälierissä LEKA Volleysta ja siirtyi 2-1- johtoon ottelusarjassa. Kuopion tuplapelien ensimmäinen kamppailu päättyi 1-3 (25-21, 15-25, 17-25, 22-25). Joukkueet kohtaavat neljännen kerran Kuopiossa maanantaina ja voitolla Hurrikaani etenisi välieriin.

Hurrikaanin vahva syöttöpeli oli liikaa LEKA Volleylle, jonka hyökkäyspeli puuroutui.

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Karinen, Helenius, Silventoinen (L)
Hurrikaani: Staples, Ropponen, Kutinlahti, Douglas-Powell, Oivanen, Buculjevic, Mäntylä (L)

1. erä: Hurrikaani lähtee otteluun vajaalla kokoonpanolla, kun venäläiskeskipelaaja Dmitry Shestak puuttuu kokoonpanosta. Mies on Kuopion torilla kuultujen huhujen mukaan pakannut kimpsunsa ja lähtenyt kotiin. Avauspisteet menevät tasatahtiin 4-4. LEKA jatkaa tässä sarjassa tutuksi muodostuneella avauksella. Kotijoukkue jatkaa vahvaa torjuntapelaamista kapteeni Lehtosen näyttäessa mallia. Hurrikaanin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 7-4. Samuli Kaislasalo on myös ollut vahva avauserässä. Hakkuri on löytänyt reiät torjunnassa ja teholukema näyttää hyvää. LEKA:n peli näyttää melko tasapainoiselta. Toistaiseksi virheitä ei ole juuri tullut, kuin mustakeltaisen Hurrikaani-ryhmän toimesta. Rantasen toinen aikalisä tilanteessa 12-7, kun Samuli Kaislasalo paukauttaa päivän ensimmäisen ässän. Hurrikaanin ovela passari on onnistunut jo pari kertaa käyttämään tehokasta paippihyökkäystä. Tekniselle aikalisälle mennään Matti Oivasen syöttövirheen jälkeen tilanteessa 14-10. Hurrikaani tekee yleispelaajavaihdon tilanteessa 17-12. Tomi Rumpunen kentälle Tom D-P:n tilalle. LEKA rullaa erävoiton rennolla pelillä 25-21. Erän paras Samuli Kaislasalo 8/+6. LEKA teki vähemmän virheitä ja sen vastaanotto oli selvästi parempi.

2. erä: Tomi Rumpunen aloittaa erän, Tom D-P penkillä. Erä alkaa kapteeni Lehtosen komealla torjunnalla. Hurrikaani aloittaa erän hyvin tehokkaan syötön ansiosta. Tilanne 2-5 Rumpusen syöttövuoron jälkeen. Pari vieraiden rättipalloa ja peli tasan 5. Nähdään hienoa puolustamista, mutta Hurrikaani onnistuu voittamaan pitkän pallon ja tilanne nyt 6-8. LEKA laittaa ison vaihteen ja siirtyy 11-9 johtoon vahvan syöttöpelin ansiosta. Rantasen aikalisä samassa. Tomi Rumpunen sytyttelee joukkueettaan hyvillä hyökkäyksillä nelospaikalta. Tunnetta näyttää olevan herran otteissa. Tämä erä on ollut tasainen ja hyvätasoinen. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Vahva vaihe taas Rumpusen syöttövuorolla ja Hurrikaani karkaa 13-16 johtoon. Tuovisen kutsuu joukot koolle. Redi Koci kentälle tuomaan hyökkäystehoja Eelis Karisen tilalle. Hurrikaanin peli näyttää nyt vapautuneelta. Aiemmin tässä ottelusarjassa syöttönsä kanssa vaikeuksissa ollut Matti Oivanen paukuttaa aivan hirmuisia syöttöjä ja vieraat karkaa 14-22 johtoon. Hurrikaanilla onnistuu aivan kaikki. Peli näyttää upealta ja Jukka Tuovinen joutuu turvautumaan vaihtorulettiin. Erä repesi Rumpusen ja Oivasen huippuerän ansiosta Hurrikaanille 15-25. Oivanen erän paras 8/+6. LEKA:n vastaanotto mureni erässä ja sen jälkeen hyökkäystehot jäivät myös mataliksi.

3. erä: Rumpunen jatkaa kentällä, Karinen palaa kuusikkoon. Hurrikaani aloittaa erän jälleen vahvasti. LEKA:n passitarkkuus ei ole ihan parasta mahdollista tällä hetkellä. Alkupallot 3-6 ja Tuovinen ottaa aikalisän. Jere Heiskanen Karisen tilalle, kun erä on 4-8. Vaihto otetaan takaisin tilanteessa 6-11. LEKA:n peli on nyt totaalisen sekaisin ja Tuovinen ottaa taas aikalisän. Hurrikaanin tehokas syöttö on saanut LEKA:n pelin vaikeuksiin. Nyt on alkanut kertyä virheitä lähes kaikille ja onnistujia on vaikea löytää. Sekä hyppyleija että hyppysyöttö tekee tuhojaan. Tekniselle aikalisälle mennään 7-14 tilanteessa. Hurrikaanilla on henki päällä ja kaikki tuntuu onnistuvan. LEKA:n peli on täysin vastakohta. Vaihtoruletti pyörii, mutta onnistujia on vaikea löytää. Teemu Silventoinen on ottanut muutaman näyttävän puolustuspallon, mutta ne eivät tahdo riittää pisteiksi. No, nähtiin muutama hyvä pallo erän loppuun, mutta Hurrikaanille erä selvästi lukemin 17-25. Erän parhaat Ropponen ja Oivanen 5/+3.

4. erä: LEKA muuttaa hieman rotaatiotaan. Muuten kuusikot ovat ennallaan. Hurrikaani aloittaa jälleen erän vahvasti, kunnes Ropponen tekee syöttövirheen. Hurrikaani on ollut askeleen edellä kaikilla osa-alueilla ja se näkyy tulostaululla armottomasti. Se on tehnyt virheitä huomattavasti vähemmän voitetuissa erissä ja pakottanut LEKA:n vuorostaan lukuisiin virheisiin tai helppoihin hyökkäysratkaisuihin. LEKA:lla oikeastaan vain keskihyökkäykset ovat toimineet tässä erässä mallikkaasti ja niiden ansiosta erä on ollut tasainen. Lankisen ässä vie LEKA:n pitkästä aikaa johtoon. Tilanne 10-9. LEKA on hyökännyt onnistuneen vastaanoton jälkeen pääasiassa keskeltä hyvällä prosentilla. Hurrikaani on hyökännyt paljon leveämmällä passipelillä. Tekniselle aikalisälle mennään Hurrikaanin niukassa 13-14 johdossa. Rantasen aikalisä tilanteessa 17-17, Lankinen syöttövuorossa. Ei myy LEKA nahkaansa halvalla vaan nyt taistellaan koko rahan edestä. Peli etenee parin pistein jaksoissa ja nyt on Hurrikaanin vuoro nykäistä pari pinnaa. Tuovisen aikalisä tilanteessa 19-21. Masse Oivanen on ollut aivan hirveässä syöttövireessä ja miehen syöttövuorot tuntuvat venyvän pitkiksi. Tuovisen toinen aikalisä heti perään 19-22 tilanteessa Oivasen ässän jälkeen. Ropponen päättää erän 22-25 lukemiin ja ottelusarja nyt 1-2 Hurrikaanille.

Jukka Tuovinen:

- Tosi hyvä tulo peliin, mutta toisen erän puolivälissä peli puuroitui. Oltiin ihan kuutamolla puolitoista erää ja tultiin hyvin taas neljänteen erään vaikkei saatu sitä käännettyä itselle. Huomenna laitetaan kaikki peliin.

Lauri Rantanen:

- Ehkä me oltiin hyökkäyspelissä piirun verran tehokkaampia. Saatiin sillä voitto. Tehtiin vähän vähemmän virheitä ja syöttösarakkeeseen vähän lisää. Itselläkin oli kivaa, kun tunnelma oli hyvä katsomossakin.

Samuli Kaislasalo:

- Harmittaa, että hävittiin kotona. Masse (Oivanen) pelasi tosi hyvin. Saatiin Hurrikaani näyttämään ehkä vähän paremmalta kuin se olikaan. Meillä oli vaikeuksia löytää hyökkäystehoja.

Matti Oivanen:

- Mukava pelata, kun peli kulkee tällä tasolla. Tänään sain ensimmäistä kertaa syötön toimimaan tässä sarjassa. Syöttövirhesarake näyttää paremmalta verrattuna aikaisempiin peleihin. Tasaista vääntöä oli ja pienet erot ratkaisevat tämmöiset pelit. Hyvä että jaksettiin vääntää tänään voitto.

LEKA Volley - Hurrikaani Loimaa 1-3
25-21, 15-25, 17-25, 22-25
LEKA Volley: Kaislasalo 18/+8,Lehtonen 11/+10,Reijonen 11/+9
Hurrikaani Loimaa: Oivanen 19/+13,Ropponen 17/+7,Staples 16/+7