Team Lakkapää rusikoi Ettan lattian rakoon

17.03.2018

Team Lakkapää otti jo toisen voittonsa lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa oululaisesta ETTAsta. Tällä kertaa erälukemat olivat selkeät 3-0 (25-16, 29-27, 25-20).

Keskiviikon ensimmäisen ottelun jälkeen Rovaniemellä odoteltiin ärsyyntynyttä Ettaa, mutta Urkalle kömpi itseluottamuksensa kanssa taisteleva nuori ja lamaantunut Etta. Eniten tämä näkyi läpi kauden loistaneiden nuorten yleispelaajien Antti Ronkaisen ja Jiri Hännisen sekä hakkuri Joonas Jokelan otteissa. Kun vielä Eetu Pennanen jäi kauas tasostaan, loppuivat Ettan aseet Lakkapäätä vastaan.

Lakkapää puolestaan pelasi Ettan ulos pelistä sen omilla aseilla: erittäin hyvällä puolustuspelillä sekä maltillisella ja kärsivällisellä hyökkäyspelillä. Joukkue ei antanut Ettalle yhtään helppoa pistettä omilla virheillään, vaan joukkue jaksoi pelata kaikki pallot kärsivällisesti loppuun saakka luottaen omaan hyökkäys- ja torjuntapeliinsä. Etta puolestaan yritti päästä sinuiksi Lakkapään ulottuvan torjunnan kanssa. Ettan pelaajat yrittivät hyökätä palloja Lakkapään torjunnan yläkäsistä tai sitten peippaamalla epäonnistuen molemmissa. Lakkapää puolestaan piti oman aloitussyöttönsä erittäin pahana läpi koko ottelun tehden Ettan pelistä sitäkin kautta entistä vaikeampaa.

Ensimmäinen erä näytti suunnan koko ottelulle. Lakkapää meni heti alussa 4-1 johtoon ja piti johtonsa helposti erän loppuun saakka Ettan sortuessa virheisiin Lakkapään puolestaan pelatessa maltillisesti koko erän. Toisessa erässä Etta meni 0-2 johtoon, muuta Lakkapää tasoitti saman tien. Erää pelattiin tasaisissa merkeissä, kunnes Lakkapää pikku hiljaa karkasi Ettan virheiden avustamana ja johti erää jo 23-20. Etta nousi kuitenkin tasoihin ja pelin jännittävimmät pallot pelattiin tämän jälkeen, kunnes Lakkapää otti ratkaisevan pisteen tyypillisesti maltilla pakottaen Ettan virheeseen. Kolmas erä alkoi jälleen Ettan johdossa 3-6, mutta taas toistui sama kuvio. Lakkapää malttoi odottaa ja painosti Ettan virheisiin pelaten itse kaikki jatkopallot hyviin hyökkäyspaikkoihin. Erä ratkesi Bobby Walshin iskettyä keskeltä 16-13 johtopisteen. Sitten hän iski pahan aloitussyötön, jonka Gabriel Domecus iski jatkopallosta Ettan kenttään. Tämän jälkeen loppuerä oli Lakkapäältä ammattimaista sideout-peliä, eikä Ettalla ollut mitään mahdollisuuksia enää haastaa kotijoukkuetta.

Lakkapään koko joukkue pelasi hyvää peliä, jokainen osa-alue oli kunnossa, muun muassa libero Jeremy Davies nosti 67 prosentilla, mutta puolusti peliin monta Lakkapään voittopalloa. Lakkapään keskipelaaja Bobby Walshin tehot olivat "muserskimaisia": 10 tappoa 11 passista 91 prosentilla, 2 ässäsyöttöä ja 2 torjuntaa.

Lakkapää teki ottelussa vain 9 virhettä Ettan 20 vastaan. Torjunnat menivät kotijoukkueelle "vain" 7-5, ässäsyötöt 3-1, mutta Lakkapää teki ottelussa 16 syöttövirhettä, kun Etta vain 7. Vastaanottotilasto meni selvästi Lakkapäälle 61-53 ja hyökkäystilasto vieläkin selvemmin 52-36. Ettan hakkuri Joonas Jokela jäi 32 prosentin tehoille Lakkapään Casey Schoutenin iskiessä 48 prosentin tehoilla. Tehotilastossa ero oli kuitenkin huima: Schouten 16/+10, Jokela 11/-1.

Yleispelaaja Antti Ronkainen, Etta:

- Varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoja ratkaisuja. Vaikea on peliä voittaa, jos noin huonosti pelaa. Sarja ei ole vielä ohi. Kolme voittoa tarvitaan.

Yleispelaaja Gabriel Domecus, Team Lakkapää:

- Pelasimme tänään hyvin joukkueena. Pelasimme omaa peliämme sen suurempia miettimättä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta:

- Tuomarit tuomitsivat tänään hyvin. Lakkapää oli tänään rohkea ja hyvä. Vastustajan passari oli tänään loistava. Emme osanneet käsitellä menestyspaineita. Lopputulos on ihan oikeutettu.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Me pelasimme rauhallisesti. Toisen erän loppu oli ainoa paikka, jossa mietimme liikaa tilannetta. Peli oli meiltä kokonaisuudessaan hyvä. Joukkueen jokainen pelaaja onnistui tänään. Nyt keskitymme jo huomiseen peliin.