Tiikerit finaaliin neljännen kerran perättäin

06.04.2016

Kokkolan Tiikerit selvitti keskiviikkona tiensä miesten Mestaruusliigan finaaleihin neljäntenä keväänä perättäin. VaLePa puolestaan otti toisen välieräsarjan katkolle perjantaiksi lyötyään Hurrikaanin 3-0.

Kolmannessa välierässä Tiikerit voitti LEKA Volleyn kolmannen kerran ja on sitä myöten finaalissa. Tänään ottelu meni selkeästi Tiikereille 3-0 (25-18, 25-19, 25-15).

Tiikerit käyttivät liki koko ajan ”ykköskuusikkoaan”. Kolmannessa erässä Robert Seppänen poikkesi syöttämässä ja saikin syöttää viisi kertaa. Kaikissa erissä Tiikerit repi tarvittavan eron jonkin syöttöputken kautta. LEKA Volley aloitti kokoonpanolla, jossa Joshua Taylor oli poikkeuksellisesti yleispelaajana ja Timo Leikas hakkurina.

Ensimmäisessä erässä tarvittavan eron teki Romans Sauss syöttövuorollaan (7-5:stä 11-5:een). Tiikereiden paras pistemies oli Antti Leppälä yhdellä ässällä, kahdella torjunnalla ja kolmella hyökkäyksellä.

Toisessa erässä neljä ensimmäistä Tiikeripistettä teki Romans Sauss. Erän aikana Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun syöttöputki (11-8:sta 14-8:aan) repi taas tarvittavan piste-eron. Erikoista oli ”keskitorjujien kaksintaistelu” erän puolivälissä. Jukka Lehtonen ja Tommi Siirilä tekivät vuorotahtiin 2 pistettä kumpikin. Lisäksi Enderwin Herrera hoiti kolme vastapalloa LEKA Volleyn kenttään.

Kolmannessa erässä edellä mainittu Robert Seppäsen syöttöputki ratkaisi erän Tiikereille. Merkille pantavaa oli, että syöttövirheitä tuli muita eriä runsaammin kummallekin joukkueelle. Tiikereille kuusi ja LEKA Volleylle neljä. Kuvaavasti: erä ja ottelu päättyi Greg Pettyn syöttövirheeseen.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Tiikerit pelasi parhaan pelinsä, etenkin syöttöruudussa. Pelimme ei lähtenyt käyntiin, koska vastaanottomme oli vaikeuksissa. Kaikkemme teimme ja yritimme, vaan parempi joukkue voitti. Onnittelut Tiikereille. Heidän laaja materiaalinsa näkyy. Greg Petty oli aluksi sivussa ja Timo Leikas oli hakkurina tänään, koska oli aika kokeilla jotain muuta. Välierien aikana meillä oli eriä, joita olisi pitänyt hoitaa, vaan ne menivät Tiikereille. Pronssiotteluun mennään nälkäisenä. Katsellaan ensiksi kuka tulee vastaan. Sekä Hurrikaani että VaLePa on voitettu runkosarjan aikana. Pettynyt joukkuehan sieltä tulee vastaan.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Pistettiin syöttörumba päälle. LEKA Volley taisteli toki hyvin. Nyt vedetään happea ja mennään sitten haisteleman jäähalliin ilmaa. VaLePa toivon finaaliin, koska on heidän aikansa tulla finaalin.

Otteluvoitot 3-0 Tiikereille, Tiikerit finaaleihin
Tiikerit: Sauss 17/+12, Ojansivu 14/+7, Leppälä 10/+8
LEKA: Leikas 10/+3, Lehtonen 8/+7, Karinen 5/+1
Yleisöä: 912
T 5-6, Ä 4-2, SV 11-9, VO% 64-46, H% 63-38

Tommi Tiilikaisen kommentit ottelusta

VaLePa – Hurrikaani 3-0 (25-15, 25-18, 25-22)

Lähtöasetelmat illan peliin olivat kutkuttavat. Alla kaksi äärimmäisen tasaista 3-2 peliä. Pystysikö VaLePa pitämään kotiedun vai tuliko Hurrikaani ryöstöretkelle? Ottelun tärkeys näkyi pelaajien kasvoilla hurjana keskittymisenä. Nyt pelataan välieriä.

Joukkueet lähtivät peliin odotetulla kokoonpanoilla. VaLePalta M. Esko, Venski, Levchenko, Kunnari, Krastins, Chourio ja Korhonen ja Hurrikaanilta Dolgopolov, Shumov, Oivanen, Kouki, Smith, Alhachdadi ja Mäntylä.

Ensimmäistä erää mentiin kotijoukkueen komennossa ja ero kasvoi pikkuhiljaa. Erän ratkaisivat erinomaisen erän pelanneet Olli Kunnari (5/+4, vastaanotto 100%, hyökkäys 83%) viistolyönti nelosesta 24-15 ja Jesus Chourio (8/+6, hyökkäys 70%) ylläspaikan hyökkäyksellä 25-15. Kokonaisuudessaan erinomaisen ehjää pelaamista vähillä virheillä.

Toinen erä oli edelleen kotijoukkueen hallintaa. VaLePa eteni nopeasti 5-5 tasatilanteesta 10-6 johtoon. Tässä vaiheessa Hurrikaanin passariksi tuli Mauri Kurppa Dolgopolovin tilalle. Lauri Rantanen vaihtoi vielä Ryan Jay Owensin hakkuriksi, mutta VaLePa jatkoi vahvaa pelaamista, erävoitto 25-18.

Kolmanteen erään VaLePa jatkoi aloituskuusikolla. Hurrkaanilta Kurppa jäi kentälle passariksi ja Alhachdadi palasi hakkuriksi. VaLePan vahva tahti jatkui edelleen ja joukkue johti jo 20-15. Matti Oivasen syöttövuorolla Hurrikaani kiri 21-17 tappioasemasta 21-19:sta. Mikko Eskon jatkopallohyökkäyksellä VaLePa sai katkaistua Oivasen syöttövuoron. Erä ja ottelu päättyi lopulta Venskin paterihyökkäykseen 25-22.

VaLePan voiton avaimina olivat tänään painavat syötöt ja erinomainen vastaanotto. Syötöillä VaLePa sai horjutettua Hurrikaanin vastaanottoa. Sen jälkeen joukkue teki tarkan, rauhallisen torjunnan. Tämä helpotti joukkueen puolustamista. VaLePa ottikin pelissä 41 puolustusta ja hyökkäsi niiden jälkeen 56%:n teholla. Hurrikaanin vastaavat luvut olivat 24 ja 29%.

VaLePalla kaikki olivat onnistujia. Esko pyöritti tarkan vastaanoton ansiosta hulvattomia hyökkäyskuvioita ja hänet palkittiin ansaitusti parhaana. Venski oli kaivanut naftaliinistä pahan hypärinsä. Myös Levchenko ja Chourio syöttivät painavasti vähillä virheillä. Korhonen puolusti, vastaanotti ja heitti välillä juonikkaita passeja. Krastins löysi virheettömän hyökkäyksen ja lisäksi vastaanotto toimi loistavasti (67%). Kunnari viihdytti yleisöä taidolla ja Chourio vastustamattomilla voimalyönneillä omista korkeuksistaan.

Hurrikaanin vastaanotto ei ollut niin tarkkaa kuin kotijoukkueella ja hyökkäysten rakentelu vaikeutui. Hurrikaanista parhaan palkittiin Luke Smith, joka oli joukkueen paras laitahyökkääjä. Myös Tomi Mutkan hyökkäystehot olivat hyvät ja Jesse Mäntylän tarkka vastaanottotyöskentely ansaitsee myös kehut 67% (47)

Seuraava välieräpeli otellaan perjantaina 8.4. Loimaalla. Toivottavasti VaLePan kannattajat lähtevät sankoin joukoin kannustamaan VaLePaa voittoon.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Pelattiin alusta asti niin kuin oli sovittu. Taktiikka toimi ja keskittyminen riitti oikeisiin asioihin. Koko pelin oltiin agressiivisia, 2,5 erää hyökättiin todella hyvin. Kiitos runsaslukuisella yleisölle, hieno tuki joukkueelle!

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

-Vastaanotto oli meidän pelissä parasta tänään. Hyökkäyksiä ei saatu ns. ladulle. Valepa puolusti hyvin ja tappoi jatkopallot. Tänään ei eväät riittänyt parempaan.

Otteluvoitot 2-1 VaLePalle
VaLePa: Chourio 17/+9, Kunnari 14/+5, Venski 7/+5
Hurrikaani: Smith 12/+4, Alhachdadi 9/-2, Shumov 5/+4