Seuraa meitä somessa:

WoVo ja LP Kangasala tylyjä vierailleen

06.01.2016

WoVo Rovaniemi ei antanut vuoden ensimmäisessä pelissä mitään mahdollisuuksia LiigaPlokille, eikä LP Kangasala HPK:lle.

LiigaPloki jäi WoVon jyrän alle

Pudotuspelipaikalle nousua himoitseva LiigaPloki (1-15) jäi vaille mahdollisuuksia liigassa viidentenä olevan WoVon (9-6) vieraana. WoVo Rovaniemi iski kirjoihin murskaavat lukemat 3-0 (25-17, 25-13, 25-17).

Ensimmäisessä erässä Plokin Lana Zonjic loukkaantui ja näytti siltä, että nilkka vääntyi pahannäköisesti. 

Jazmine White (WoVo)

- Erittäin tärkeätä oli, että pystyimme palaamaan kentille voitokkaasti tauon jälkeen. Viikolla harjoittelemamme asiat toimivat tänään oikein hyvin. Siihen kolmannen erän alkuun tuli taas joku pieni henkinen sulaminen mutta näytimme vahvuutemme kääntäen erän nimiimme.

Valmentaja Jukka Koskinen (Ploki)

- Jäätiin kyllä tänään jyrän alle niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Ensimmäisen erän alku oli ihan ok peliä mutta sitten Lanan (Zonjic) loukkaantuminen kyllä mursi meidän selkärankaa kovalla kädellä. Kaikki harjoittelemamme jutut kadottivat vähän pohjaa ja peli sekosi. Laitauhka katosi ratkaisevasti eikä pystytty mitenkään vastaamaan. Mutta seuraavaan peliin, ei tässä muu auta.

Valmentaja Teemu Mäkikyrö (WoVo)

- Voitettiin tänään keskinkertaisella pelillä. Ensimmäisen erän alku oli sellaista peliä, mitä en halunnut nähdä. Myös kolmannen alkuun lähdettiin aivan käsijarru päällä. Jessi (Jessica Kosonen) ja Jossu (Johanna Pekkarinen) pelasivat tänään hyvin ja hieman paikkasivat vähemmän esillä ollutta Krissua (Kristiine Miilen). Tänään kyllä onnistui kuten Jassu (Jazmine White) totesi, kaikki mitä oltiin harjoiteltu reeneissä. Taktinen syöttö onnistui hyvällä prosentilla

WoVo Kosonen 17/+15, White 12/+10, Pekkarinen 10/+5
LiigaPloki Tooker 9/+7, Felinski 9/-4, Warner 8/+4

Yleisöä: ?
T 6-6, Ä 9-5, SV 5-3, VO% 43-31, H% 47-24

LähiTapiolan pisteet
3 Pekkarinen WoVo
2 Koljonen Ploki
1 Rovanperä WoVo

Ottelutilasto

LP Kangasala otti makean voiton HPK:sta

Taistelu naisten Mestaruusliigan kakkospaikasta tasoittui entisestään, kun LP Kangasala (11-3) kukisti HPK:n (11-4) 3-0 (25-17, 25-19, 25-22)

Joulutauon jälkeen oli mielenkiintoista nähdä, miten kumpikin joukkue oli saanut itsensä tsempattua jälleen pelivireeseen.

Kotijoukkue aloitti vahvasti ottamalla heti 4-0 johdon, jolloin HPK käytti jo ensimmäisen aikalisänsä. Elizabeth Koberstein jujutti seuraavan pallon keskelle HPK:n kenttää ja putki jatkui, kunnes HPK:n Anna Boricheva otti ensimmäisen pisteen lyömällä LP:n puolustuksen kautta pallon ulos. LP:n terävä peli jatkui ja kotijoukkue oli jo jopa 12 – 4 johdossa. HPK otti hieman pisteissä kiinni, mutta tekniselle erätauolle mentiin kotijoukkueen johdolla 14 – 8 pisteissä. Koko loppuerän aikana emännät eivät päästäneet vieraita viittä pistettä lähemmäs. Koko joulukuun tähdistöön valittu LP:n jenkkikolmikko Mayfield – Koberstein - Dalton näytti jälleen, että valinnat olivat osuneet kyllä oikeaan. Joululoman matka- ja aikaeroväsymyksestä ei ollut tietoakaan ja heidän johdollaan kotijoukkue otti ensimmäisen erän pistein 25 – 17.

Toiseen erään alkoivat jo hämeenlinnalaisetkin lämmetä ja erä alkoi jo tasaisempana pisteiden putoillessa tasaisesti verkon molemmin puolin. Ismo Tahvanainen katkaisi ensimmäisellä kotijoukkueen aikalisällä vieraiden pisteputken 4 – 7 tilanteessa. LP Kangasala sai kerättyä itsensä ja kiri jo 8 – 8 tasapisteisiin. Pisteen kahden erolla taisteltiin erää eteenpäin. Tasatilanteen 16 – 16 jälkeen LP Kangasala otti erän haltuunsa ja voitti toisen erän pistein 25 – 19. Pitkälle erätauolle mentiin LP Kangasalan johtaessa 2 – 0. Kolmannessa erässä taistelu oli jo tiukempaa ja tekniselle aikalisälle mentiin pisteissä 14 – 13. HPK ei saanut kuitenkaan voitontahtoa riittävästi päälle ja kotijoukkue vei kolmannenkin erän pistein 25 – 22.

LP Kangasala voitti pelin puhtaasti 3 – 0 ja otti tärkeät kolme pistettä sarjassa. Enää LP Kangasala on kaksi pistettä HPK:n takana, mutta pelattuja pelejä on kuitenkin yksi vähemmän kuin HPK:lla. Tilanne tuo lisää jännittävyyttä kevään sarjaan.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Olin jännittynyt peliä ennen, kun en tiennyt, miten joulutauon jälkeen ilman yhtään harjoituspeliä lähtee peli sujumaan. Edelliseen Hämeenlinnassa pelattuun joukkueiden kohtaamiseen nähden peli oli nyt vastakkainen. Puolustimme hyvin. Hyvillä syötöillä onnistuimme rikkomaan vastaanottoa niin, ettei HPK päässyt hyökkäämään keskeltä niin hyvin. Pelkäsimme HPKn amerikkalaisvahvistusta Keao Burdinea hieman, miten hän pelaa, että saammeko hänet kiinni.

- Kolmas erä on aina riski pitkän erätauon jälkeen. Nyt saimme hyvin pidettyä pelin kasassa. HPK:lla peli yski koko ajan. Omaa joukkuetta piti jonkun verran puskea, että pelaavat koko ajan tasollaan. Nämä kolme pistettä tänään olivat meille tärkeitä ja olen tästä voitosta tyytyväinen. Joukkue pelasi hyvin keskittynyttä rauhallista peliä. Ennen joulua näkyi väsymys monessa pelaajassa. Syksy oli rankka europeleineen. Pitkä joulutauko teki hyvää. Pelaajat saivat levättyä ja nollattua päätään. Luottavaisena heidät pystyi päästämään pitkälle tauolle, kun tiesi, että kovan moraalin omaavina he tauonkin aikana pitävät fysiikastaan huolta. Hyvällä mielellä lähdetään perjantaina kohti pohjoista, viikonloppuna edessä pelit Kuusamon Pölkkyä ja Rovaniemen Wovoa vastaan. Toivottavasti keskitorjujamme Daniela Öhman selviää kuumeestaan ja pääsee mukaan. Nöyränä lähdemme peleihin, jokaiseen palloon pitää keskittyä. Nyt Pölkky ja Wovo pelaavat kotikentillä ja meillä pitkät matkat edessä. Kuutta pistettä lähdemme kuitenkin hakemaan.

Luca Chiappini, HPK:

- LP Kangasala pelasi erittäin hyvän pelin, me emme pelanneet. Allison Mayfield oli oikeassa sanoessaan, että teki hyvää pitää tauko ja tyhjentää mielensä. Nyt tuntui kuitenkin, että meillä päät olivat turhankin tyhjiä tulevaa kautta varten. Olisin halunnut vaihtaa kaikki pelaajat kentältä, jos olisin voinut. Nyt piti etsiä erilaisia vaihtoehtoja. Tänään oli vastaanotossa ongelmia, ne eivät olleet tarpeeksi hyviä, ei meidän standardimme mukaisia. Harjoitukset ovat menneet hyvin, mutta tänään oli huono päivä. Joukkue tuntui jotenkin olevan väärässä mielentilassa. Nyt hukattiin oikea mielentila ja hukattiin pelirytmi. Olimme koko ajan paineen alla. Tässä liigassa ei ole yhtään helppoa peliä, vaan jokaiseen peliin on lähdettävä tosissaan ja keskittyneenä.

Allison Mayfield, LP Kangasala:

- Olen onnellinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Peli sujui tänään erittäin hyvin. Meillä oli heikotkin hetkemme, mutta pystyimme nousemaan niistä. Tämä on joukkuetyöskentelyä. Tämän päiväinen peli oli lupaava kevään pelejä ajatellen. Meillä oli erittäin hyvä joulutauko. Pystyimme nollaamaan itsemme ja tulemaan virkistyneitä takaisin. Tauko teki hyvää kaikille.

Saana Koljonen, HPK:

- En tiedä näkyikö, että oli ollut tauko peleissä. Tänään meillä oli heikko esitys. Viikko on jo harjoiteltu, mutta tänään ei onnistuttu millään osa-alueella. Syötössä tehtiin virheitä, samoin hyökkäyksissä ja vastaanotossa. Kangasala hyödynsi heikkoutemme hyvin. Joukkue punnitaan siinä, miten saa koottua itsensä hävittyjen pallojen jälkeen ja pääse takaa-ajoon. Joulutauko oli hyvä ja saatiin hengähtää. Oli raskas syksy takana ja paljon pelejä. Tänään ei kuitenkaan sujunut.

LP Kangasala Mayfield 18/+8, Dalton 14/+12, Koberstein 7/+5
HPK Burdine 12/0, Vasilieva 7/+1, Korhonen 5/+2

Yleisöä: 360
T 10-5, Ä 9-4, SV 9-6, VO% 48-52, H% 38-34

LähiTapiolan pisteet
3 Dalton LP Kangasala
2 Mayfield LP Kangasala
1 Koljonen HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyrki Kivimäki / LP Kangasala

Esko Nevala / WoVo

  Takaisin