Seuraa meitä somessa:

WoVo laittoi pelit tasoihin - HPK taas kova

19.03.2016

Naisten puolivälierissä lauantaina WoVo Rovaniemi kuittasi lotivoitollaan viisieräisessä voitot tasoihin LP Kangasalan kanssa. HPK puolestaan haki 2-0 -johtoaseman LiigaPlokista Pihtiputaalla.

HPK hoiti toisen puolivälierävoiton

HPK hoiti toisen puolivälierävoiton Pihtiputaan LiigaPlokista 1-3 (21-25, 17-25, 25-22,17-25) .

Tällä kertaa kotijoukkue antoi ajoittain kunnon vastuksen runkosarjan kakkoselle. Peli oli ajoittain laadukasta, mutta toisaalta LiigaPlokin nuoren joukkueen kokemattomuus näkyi runsaina hyökkäysvirheinä ja ajoittaisena vastaanoton haparointina. Toisaalta juniorit Eeva-Maria Koskinen (10/+7) että Anniina Matalamäki (13/+6) pelasivat uransa ensimmäiset pudotuspelinsä mainiosti. Hakkurin paikalle palannut Rhiannon Tooker (16/+10) pelasi hyviä verkkokierroksia. LiigaPlokin Courtney Felinski (17/+2) piti välillä joukkuetta pystyssä hyökkäyksillään, mutta HPK:n vartioinnissa hän jäi pieniin lukuihin tehotilastossa.

HPK pelasi kovalla ja hyvällä pelikurilla. Passari Katja Kylmäaho ahersi mainion pelin hyödyntäen kokenutta hyökkäysarsenaaliaan. Tehokkain oli hakkuri Piia Korhonen ( 17/+13). Hyvän torjuntapelin takana libero Saana Koljonen puolusti uskomattomia palloja peliin. Runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan niistä. Osa heistä oli ensimmäistä kertaa katsomassa lentopalloa Suomessa, sillä paikalla oli lähes sata Viitasaaren vastaanottokeskuksen väkeä, joissa oli paljon mukana lapsia.

Palkitut:
LiigaPloki: Eveliina Koljonen, Rhiannon Tooker
HPK: Saana Koljonen, Katja Kylmäaho

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Päästiin tänään jo pelaamaan, Eevan tulo keskelle ja Rhian siirto hakkuriksi toimi. Liikaa tuli kuitenkin omia virheitä hyökkäyksissä ja vastaanotossa. Huomenna jatketaan Hämeenlinnassa.

Luca Chippini, HPK :

- Olen tyytyväinen tämän päivän voittoon.

Eeva-Maria Koskinen, LiigaPloki:

- Paremmin pelattiin kuin keskiviikkona, vastustaja oli vaan tehokkaampi. Omaan pelin olen tyytyväinen.

Saana Koljonen, HPK:

- Tasaisempi peli oli tänään kuin ensimmäinen ottelu, syöttömme kulki tänään, omaa peliä pitää parantaa.

LiigaPloki: Felinski 17/+2, Tooker 16/+10. Matalamäki 13/+6
HPK: Korhonen 17/+13, Burdine 15/+5, Stalzer 14/+7

Yleisöä: 365
T 11-10, Ä 4-14, SV 7-5, VO% 54-50, H% 35-37

Ottelutilasto

WoVo laittoi homman tasoihin

WoVo Rovaniemi tasoitti otteluvoitot 1-1:een kukistettuaan jännittävän pelin jälkeen vierailleen LP Kangasalan 3-2 (23-25, 25-23, 20-25, 25-19, 15-7). Sunnuntaina joukkueet jatkavat kolmannella pelillä edelleen Rovaniemellä.

Jasmine Tahvanainen LP Kangasala:

- Ei mitään, huomenna jatkuu. Joka kerta sama homma täällä, en tiedä mikä siinä on ollut ettei ole vielä voittoja tullut. Tänään hävittiin neljäs ja viides erä omaan peliin. Huomenna aletaan lyömään palloja selvemmin kenttään.

Jazmine White WoVo:

- Olimme tänään joukkue ja aloimme pelin edetessä saamaan henkeä päälle ja se näkyi vapautumisena ja tuuletuksissa tietysti. Tottakai parannettavaakin löytyy, Dalton ja Mayfield pitää saada paremmin kiinni.

Päävalmentaja Ismo Tahvanainen LP Kangasala:

- Onnittelut WoVolle voitosta, tiukka vääntö. Shelby Daltonin peliin olen ihan tyytyväinen mutta muuten parannettavaa löytyy. Kunnia WoVolle, että uskoivat vielä 1-2 erätilanteessa omiin mahdollisuuksiinsa ja käyttivät sen hyvin. Vähän meni hermot tuossa viidennessä tuomarityöskentelyyn mutta eteenpäin.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö WoVo:

- Ensimmäisen erän jälkeen olin hieman huolissani, kun menetimme sen omaan pelaamisemme johdosta. Meidän peli kuitenkin tuli sieltä ja erä erältä se oli vapautuneempaa ja neljäs ja viides erä oli taistelua. Tähän on turha kuitenkaan tuudittautua, heti huomenna jatkuu.

Parhaat pelaajat:
WoVo Kristiine Miilen
LP Kangasala Tiiamari Sievänen

WoVo: Miilen 26/+18, White 20/+19, Rantanen 16/+8
LP Kangasala: Dalton 31/+25, Mayfield 20/+8, Laakkonen 8/+6

Yleisöä: ?
T 8-10, Ä 10-5, SV 8-11, VO% 33-41, H% 40-38

Ottelutilasto

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin