Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Ducks

18.10.2020

Ankkaparvi lentää Akaaseen sunnuntaina

Mestaruusliiga on käynnistynyt repaleisena erään tietyn viruksen häiritessä maailman erilaisia toimintoja – mukaan lukien maamme kansalliset palloilusarjat. Alkuperäisen aikataulun mukaan Akaa-Volleyn piti sunnuntaina saaman vieraita napapiiriltä. Mainittu virus päätti kuitenkin puuttua peliin ja vieraat saapuvatkin etelän suunnasta.

Hattua pitää nostaa vantaalaiselle ankkaparvelle. Kurkiaurat ja satojen hanhien muodostamat hieman pyöreämmät muodostelmat ovat ottaneet suunnakseen etelän nyt, kun ilmat ovat jäähtyneet ja tuuli on pohjoisessa. Mutta mitä tekee etelän ankkaparvi – ottaa kompassiinsa suunnan pohjoiseen! Kun ei vaan olisi tiedossa kylmää kyytiä?

Molemmat, sekä Akaa-Volley että Vantaan Ducks, ovat aloittaneet kauden lupaavasti. Viime vuosien kestomenestyjä Hurrikaani Loimaa lienee sopiva mittari. Ankat kiusasivat saviseudun omaa suosikkia kahden ottelun verran. Erät yhteensä loimaalaisille 6 – 4. Akaa puolestaan löylytti Hurrikaanin tämän kotisalissa numeroin 1- 3.

Kaikkien lentopallosta kiinnostuneiden olisi syytä suunnata askeleensa kohti Akaan Toijalassa sijaitsevaa Monitoimihallia sunnuntaina. Peli alkaa klo 17 ja yleisö on tervetullut paikan päälle hyvissä ajoin. Koronapandemia aiheuttaa omat haasteensa jonotuksiin ja muuhun käyttäytymiseen. Mutta onhan mielenkiintoista seurata myös joukkueiden lämmittelyä. Kenen käsi käy terävämmin? Kenen syöttö pysyy ruudussa?

Seurattavaa itse pelissä:

- Ankkojen korkeimmalla liitävä 208 senttinen keskari Tommy Carmody on torjuntatilastossa kakkosena. Kymmenen senttiä lyhyempi Akaan Panu Pitkänen on yhden torjunnan perässä, mutta Ankoilla ja Carmodylla on yksi peli enemmän pelattuna.

- Ankkojen kokenut Atte Kyrölä on osoittanut olevansa hyvässä hihavireessä (vastaanottoprosentti 55). Vastassa on Akaan todella luotettava takakenttä Voitto Köykän, Eetu Pennasen ja Joni Mikkosen johdolla. Ratkeaako ottelu vastaanoton tarkkuuteen?

- Onko Ankkojen Marko Määttäsen ruuti yhtä kuivaa kuin viime kaudella parhaimmillaan? Akaa-Volleyltakin löytyy kovakätisiä viimeistelijöitä, mutta ennen kaikkea kokeneita hyökkääjiä, jotka osaavat väistellä virheitä.

Akaa-Volleyn palkittu kotikatsomo on varmasti vajaalukuisena paikalla. Mutta ne, jotka saapuvat paikalle, ovat sitäkin äänekkäämpiä. Eivätköhän Ankkojen höyhenet siinä metelissä tuuletu.

Oli ottelun lopputulos sitten mikä hyvänsä, toivottavasti Ankkojen nokka osoittaa ylpeästi yläviistoon kotimatkalla. Akaa-Volleyn poppoo todennäköisesti visiteeraa ravintola Leskirouvan antimilla pelin jälkeen.

Siis, sunnuntaina klo 17 Toijalan Monarille. Luvassa lentopalloviihdettä lokakuun harmauteen. Mikä ettei! Lippuja saa ennakkoon Toijalan Nesteeltä.

Harri Mattila Akaa-Volleyn tiedotus