Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley - Hurrikaani

26.02.2021
Akaassa eletään mielenkiintoisia aikoja


Ajasta tekee mielenkiintoisen se, että Akaa-Volleyn sijoitus runkosarjassa on vielä arvoitus. Ja kun sijoitus on auki, myös pudotuspelivastustaja on hämärän peitossa. Yksi mahdollinen on Hurrikaani Loimaa, joka tulee mittaamaan Akaa-Volleyn kunnon tulevana perjantaina.

Joukkueiden kohtaamisissa on ollut poikkeuksetta mahtava tunnelma. Kiitos tästä kuuluu Akaa-Volleyn kiitellylle kotiyleisölle ja Loimaalta otteluihin saapuneille Hurriklaanin jäsenille. Valitettavasti poikkeusolot ovat autioittaneet Monarin katsomon ja tunnelma ei ole aivan perinteinen.

Toki tässä lähes paikalliskamppailussa on varmasti tunnetta pelissä ilman yleisöäkin. Mielenkiintoista seurattavaa riittää Ruudun välityksellä (https://www.ruutu.fi/stream/3769259). Kannattaa asettua mukavasti sohvan nurkkaan ja töllö päälle perjantaina klo 18.20!

Ensinnäkin vastakkain ovat maajoukkueessa esiintyneet hakkurit Urpo Sivula ja Samuli Kaislasalo. Sivula on kuusi vuotta kokeneempi ja takanaan noin kaksikertainen määrä liigapelejä. Mutta Kaislasalo on kuluvalla kaudella ollut hitusen tehokkaampi. Hänellä on 283 pistettä taottuna, kun Sivulan sarakkeessa lukee 264. Kumpi on kunkku perjantaina?

Myös yleispelaajaosastolla riittää kilpailua. Hurrikaanin pöytäkirjasta löytyvät Tapio Toiviainen, Niklas Seppänen, Eemeli Kouki ja Lauri Vanhanen. Kolme ensimmäistä tiedetään luotettaviksi työmyyriksi, joista kuka tahansa voidaan heittää kehiin tiukassakin paikassa. Vanhanen on joukon nuorin ja janoaa varmasti näytön paikkaa kokeneempien kustannuksella.

Akaa-Volleyn yleispelaajista kapteeni Joni Mikkonen näytti edellisessä pelissä Lakkapää.comia vastaan, että käsi on kunnossa, kun kevätpuolen tärkeät hetket ovat käsillä. Toisella laidalla vastuuta kantaa yleensä monipuolisen hyökkäysvalikoiman ja erinomaisen pelisilmän omaava Eetu Pennanen, joka lisäksi sai huilata lakkapääpelin. Pennasen paikalla nähtiin Nico Nurmesniemi, joka säväytti pariin otteeseen varsin miehekkäästi. Kun Akaan neljäs yleispelaaja Teemu Kuusela on vielä sivussa murtuneen sormensa kanssa, on mahdollista, että kentällä nähdään Hurrikaanille erittäin tuttu mies. Akaan farmijoukkue Lempo-Volleyssa pelaa muuan Tomi Rumpunen, joka viime viikolla jo kävi haistelemassa Monarin tunnelmaa.

Keskipelaajat tulevat perjantaina nousemaan isoon rooliin. Joukkueiden liberot Voitto Köykkä (Akaa) ja Peter Vuorinen (Hurrikaani) nostelevat palloja sen verran tarkasti, että keskeltä tullaan kovaa ja korkealta.

Torjuntatehtävissä kunnostautuneet Akaan Panu Pitkänen ja vieraiden Mikko Suomalainen kurottavat pitkät kätensä hyökkäysten eteen kuta kuinkin yhtä huolellisesti. Myös kotijoukkueen muut keskarit Markus Kaurto ja Aleksi Kaatrasalo ovat kunnossa. Hurrikaanin puolella mielenkiintoa herättää nuoren Miro Leinosen tilanne; pääseekö 205 senttinen pelimies kehiin – todennäköisesti ainakin torjuntatehtäviin? Kymmenen senttiä Leinosta lyhyempi Karri Kutinlahti lienee tällä erää keskipelaajista ykkönen. Tuskin paikka liigan Dream Teamissa on tullut lahjana.

Paljon on perjantai-illan kamppailussa passareista kiinni. Kumpi onnistuu pelinrakentelussa paremmin, Akaan Mikko Kuusela vai Loimaan Santeri Välimaa?

Niin ja vielä. Jälleen kerran vastakkain ovat myös veljekset Jussi ja Ossi Heino. Edellinen Hurrikaanin päävalmentajana ja jälkimmäinen Akaa-Volleyn apuvalmentajana. Käydäänkö verkon läpi myös henkistä kaksintaistelua?


Harri Mattila
Akaa-Volleyn tiedotus