Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala - Puijo Wolley

29.11.2020

Jo perinteeksi muodostunut vierailu Pälkäneen kelta-punaisella Kostia-Areenalla saa jatkoa kun Mestaruusliigaa johtava LP Kangasala siirtää kotisalinsa hetkellisesti 12 tien varteen. Kostialla katsojat ovat vuosien saatossa nähneet loistavaa liiga-lentopalloa kun kotijoukkue on voittanut kaksi pelattuaan otteluaan suoraan erin 3-0. Liigakamppailu Puijo Volleyta vastaan alkaa klo 17:00. Otteluun myydään rajallinen määrä lippuja!

Ensikosketus Kostia-Areenaan saatiin kauden 2018 kynnyksellä, kun harjoitusotteluun saapui silloinen Suomenmestari Hämeenlinna. Tuolloin LP Kangasala pehmitti Hämeenlinnan voittaen kolme ensimmäistä erää, sekä lisäerän 15-8.

Viime kaudella vastassa oli vieraita Rovaniemeltä kun Woman Volley kaatui samoin numeroin 3-0.

Jukka Lehtosen luotsaama Puijo Wolley on uudistunut viime kaudesta

Kausi 2018-19 ei ollut helppo kuopiolais-seuralle kun voitot olivat hyvin tiukassa, saatika erävoitot. Koronan vaikeuttamalla syyskaudella Puijo on vaihtanut suuntaansa loistavasti. Nuori ja altavastaajana otteluihin lähtevä Puijo on kiusannut monia kärkipään joukkueita, vieden erän Hämeenlinnalta ja Pölkky Kuusamolta. Viimeinen silaus on jäänyt vielä uupumaan, mutta hyvää on lupa odottaa.

Kokoonpano on kokenut pienoisia muutoksia viime kaudesta, mutta runkopelaajat ovat säilyneet. Uusina pelaajina Kuopioon saapui Kangasalla pelannut Jooa Hänninen. Jooa on ottanut ansaitsemansa vastuun hienosti ja ollut joukkueensa avauksessa ottelusta toiseen. Kentällä nähdään myös kaksi muutakin tuttua Kangasalan paidasta: keskipelaajat Eveliina Smolander ja Annika Kivioja.

Puijon takakentällä häärii Anna Kaisa Kerminen, jonka sukunimen moni suomalainen lentisfani tunnistaakin. Anna Kaisa on tämän hetken kuumimman liberonimen Lauri Kermisen sisko. Omaa uraansa Anna Kaisa on tehnyt Kuopiossa pitkään, ollen nostamassa Kuopiota myös naislentopallon saralla Mestaruusliigaan.

LP Kangasalan päävalmentajalla Arttu Keräsellä on Kuopioon ja Puijo Wolleyhyn erityinen side: – Sain aloittaa siellä valmennusurani ja tunnen siitä kiitollisuutta, kommentoi Keränen Kangasalan Sanomille.

LP Kangasala luo arvokasta kokemusta nuorille pelaajille

Levon merkitys ja joukkuehengen kehittäminen määrittää laadukkaan arjen. Näin pidämme urheilijat terveinä ja ilmapiirin kevyenä. Hymyssä suin LP Kangasala suuntaa myös Pälkäneelle haastamaan Puijo Wolleyta. Kuluneella viikolla pelaajat pääsivät itse mukaan lajiharjoituksen suunnitteluun. Yhdessä suunniteltu harjoitus luo hyvää henkeä, sekä piristävää muutosta harjoitukseen.Kausi 2020-21 on alkanut tuloksellisesti hyvin. Joukkue on lähtenyt otteluista hymyssä suin, mutta hymyn taakse kätkeytyy kova työ arjessa. Koronapandemian mutkistama kausi on tuonut monenlaista päänvaivaa kun tulevasta ei ole tarkkaa tietoa. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää vain keskittyä käsillä olevaan hetkeen ja tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista, kentällä ja kentän ulkopuolella.

Kangasala on päässyt kierrättämään pelaajiaan ottelusta toiseen hyvin tasaisesti. Päävalmentaja Arttu Keräsellä on positiivinen ongelma kun valinnat kunkin ottelun avaukseen on tehtävä. Positiivisia signaaleja ovat lähettäneet joukkueen nuoret pelaajat. Roosa Heikkiniemi, Jemina Jäärni, Taija Tikka ja Emmi Jalonen ovat luoneet omilla teoillaan harjoituksissa ja otteluissa lisää peliaikaa itselleen. Kokonaisuutena ottelun taso on pysynyt monipuolisena kamppailusta toiseen. Tämä on erityisen arvokas lisä pitkän kauden aikana, jolla turvataan riittävän kuormittava harjoittelu ja lepo jokaiselle, sekä arvokasta oppia nuoremmille.

Sunnuntaisen ottelun avauskokoonpano onkin varmasti vielä osittain mysteeri Kuopion Puijo Wolleylle kun vastustaja pyrkii rakentamaan voittavaa taktiikkaa LP Kangasalan pään menoksi.

Seuraa näitä pelaajia:

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley: Yleispelaaja Hujanen on hyvässä vireessä. Edellinen kohtaaminen Kuopiossa Hämeenlinnan Lentiskerhoa vastaan päättyi 1-3 vierasjoukkueen voittoon, mutta kentällä tulosta teki Hilkka Hujanen (17/+10).

Taija Tikka, LP Kangasala: Keskipelaaja Tikka on luonut itselleen kaikessa rauhassa valmiudet olla, jopa avauskokoonpanon pelaajia. Keskipelaajien Laakkonen-Friberg rinnalla Taija ei ole jäänyt varjoon vaan päin vastoin esittänyt hienoja otteita ottelusta toiseen. Vaarallisen syötön lisäksi, tehokas hyökkäys on aiheuttanut paljon vaivaa vastustajan torjunnalle ja puolustukselle.