Pölkky Kuusamo - LP Viesti, 2. finaali

26.03.2021

Pölkky Kuusamo ja LP Viesti mittelevät paremmuuttaan toisessa finaaliottelussa perjantaina klo 18.30 Kuusamon liikuntakeskuksessa. Tiistaina joukkueet kohtasivat Salossa ja silloin Viesti oli parempi erin 3-1. Ensimmäinen finaali oli tapahtumarikas kamppailu. Ensimmäisessä erässä Pölkky nousi pitkältä takamatkalta kahden pisteen tuntumaan, mutta se ei riittänyt erävoittoon asti. Toinen erä oli tasainen 10-pisteeseen saakka, mutta Pölkyn peli jumittui huonoon rotaatioon ja erän loppu oli Pölkyltä kauden heikoin.

Pölkky tuli kolmanteen erään uudesti syntyneenä. Pelaajien taisteluilme oli hyvällä tasolla eikä sitä sammuttanut Linda Anderssonin loukkaantuminenkaan. "Lapin susi" Viivi Pyhäjärvi paikkasi Lindaa keskipelaajana ja olihan hänellä pelipaikasta kokemusta C-tyttöjen ajalta. Pölkyn hyvä meno jatkui myös neljännessä erässä. Pölkyn syöttövirheiden määrä oli neljännessä erässä liikaa - viisi syöttövirhettä ilman ässiä. Ja kun vastustaja syötti yhdellä virheellä neljä ässää, syöttö-vastaanotosta tuli ottelun ratkaisija.

LP Viestin syöttö oli kotisalissa vahvaa, 11 ässäsyöttöä Pölkyn kahta vastaan. Pölkyn vastaanotto oli muuten kohtalainen. Pölkyn hyökkäystehot olivat alhaiset ja eniten se näkyi hakkuripelissä. Viestin Iina Andrikopouloulle sattui hyviä onnistumisia. Hän puhkoi Pölkyn puolustuksen kerta toisensa jälkeen. Teki toki myös hyökkäysvirheitä viisi ja torjuttuja hyökkäyksiä oli kolme. Iinan pistesaldo oli 22/+10. Pölkyn hakkuri Polina Malik hyökkäsi bravuuripaikaltaan muutamia kertoja leveäksi ja hänen hyökkäyksistä lähti voimasta muutama napsu pois. Viestin kenttäpuolustus toimi mainiosti ja hakkurin puolikovat hyökkäykset eivät jääneet kenttään. Malikin pisteet olivat melko vaatimattomat 14/+7.

Torjuntapisteet menivät Pölkylle 10-7 ja illan torjuntakuningatar oli Ella Autere neljällä torjunnalla. Viestin passari Viktoriaa Tuchashvili pelasi laitahyökkääjänsä usein yhtä torjujaa vastaan. Pölkyn Passari Taylor Lindberg teki pisteet 5/+4, joista ulottuvana passarina kaksi maukasta torjuntaa.

Kaikkia kiinnostava kysymys on Linda Anderssonin pelikunto. Loukkaantuminen ei näyttänyt pahalta, mutta perjantai tulee äkkiä vastaan. Tätä juttua kirjoitettaessa ei Tuomas Alatalo osannut tai halunnut sanoa vielä mitään tarkempaa Lindan pelikunnosta.

Pölkyn on ehdottomasti voitettava, jotta taistelu mestaruudesta jatkuu kolmanteen peliin.

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelussa. Lähetys alkaa jo puoli tuntia aikaisemmin kello 18.00.