Seuraa meitä somessa:

Savo Volley - Akaa-Volley

14.10.2023

Savo Volley kohtaa kauden avauksessaan Akaa-Volleyn

Vierasjoukkueessa on monta kotiyleisölle tuttua pelimiestä.

Savo Volleyn kausi alkaa myöhemmin kuin muilla joukkueilla pelaajien maajoukkuekiireiden vuoksi. Avauksessa vastustajaksi saapuu Akaa-Volley, jolle ottelu on jo kauden kolmas.

Ottelu pelataan lauantaina 14. lokakuuta kello 17 Kuopio-hallissa.

Kumpikin joukkue on kokenut varsin suuria muutoksia pelaajistossaan.

Akaan riveihin on tullut monta savolaisille tuttua pelimiestä: passari Ilja Ivanov vaihtoi Savo Volleysta Akaaseen. Toinen passari Lasse Jäntti on pelannut urallaan Puijo Wolleyssa, Leka Volleyssa ja Savo Volleyssa. Savolaistaustaa on myös yleispelaajista Jere Heiskasella ja Mikko Räsäsellä. Kapteeni Panu Pitkäsellä on palkintokaapissaan kaksi pronssimitalia Pielaveden Sammon riveistä.

Savo Volleyn tukipilari Kevin Rodriguez päätti jatkaa Savossa, vaikka viime kauden näyttöjen perusteella ottajia olisi ollut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Yleispelaajat Michael Michelau, Tapio Toiviainen ja Tiitus Vuori jatkavat. Viroon siirtyneen Andrus Raadikin tilalle hankittiin PerPosta Alvi Shurdhi, joka tuo varmasti väriä kentälle. Sama voidaan sanoa libero Jackson Hollandista, joka esittelee komeaa australialaista takatukkamallia.

Savo Volleyn vahvuus on vuosi toisensa jälkeen ollut vahva keskipelaajaosasto. Alkava kausi ei tuone poikkeusta – kokenut Tommi Siirilä korvannee mainiosti uransa lopettaneen Miki Jauhiaisen.

Tärkein palanen Savo Volleyn joukkueessa on varmaankin viime kaudella hieman takunnut hakkuripeli.

Savoon saatiin kaksivuotisella sopimuksella ilman ulkomaalaispykälää maajoukkuemies Joonas Jokela. Hän palasi äskettäin maajoukkuereissulta Japanista, ja hän on mukana kolmissa harjoituksissa ennen lauantain peliä. Passari Rodriguez on kuitenkin sen verran ammattitaitoinen, että passari-hakkuri-akseli toiminee jo ensimmäisestä pelistä alkaen.