Seuraa meitä somessa:

VaLePa - Akaa-Volley

03.12.2022

Sarjakärjet vastakkain paikallisderbyssä

Ensi lauantain pelissä VaLePan ja Akaa-Volleyn välillä on panosta ja tunnelmaa. Joukkueet ovat tasapisteissä Mestaruusliigan kärkipaikoilla. Ottelun voittaja ottaa sarjan kärkipaikan yksin haltuunsa. VaLePa kärsi niukan tappion syyskuun lopussa Akaa Areenan uudessa palloiluhallissa. Akaa-Volleyn joukkueen kannattajat kulkevat innokkaasti joukkueen mukana myös vieraspeleissä. Panos onkin kaksinkertainen, että pärjätään sekä kentällä että katsomossa. Otteluisäntä A-Osat Sastamala ja Mekonomen. Tämä odotettu ottelu, syksyn Mestaruusliigan kohokohta alkaa klo 17.

Molemmilla joukkueilla on huippuhakkurit. Urpo Sivula edusti kolme edellistä kautta Akaa-Volleyta. Sivula on loukkaantumisen jälkeen päässyt takaisin huippukuntoon. Iranilainen Ali Fazli tarjoaa tiukan vastuksen samalla pelipaikalla. Fazli johtaa pelaajien pistetilastoa. Se kertoo miehen tasosta ja toisaalta Akaa-Volleyn pelityylistä, hakkurilla on iso hyökkäysvastuu.

Akaa-Volley on saanut loukkaantumisten jälkeen pelaajia takaisin kentälle. Keskipelaaja, maajoukkuemies Sauli Sinkkonen oli pitkään alkukaudesta pois peleistä, samoin iranilainen yleispelaaja Mohammadreza Beik. Värikkäitä otteita esittänyt Beik oli isossa roolissa, kun Akaa-Volley kaatoi kotikentällään VaLePan. Nyt Sinkkonen ja Beik ovat taas valmiita taistoon sarjapsiteistä. Kotijoukkueen keskipelaajat Mikko Karjarinta, Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman ovat valmiina ottamaan keskipelaamisen haasteen vastaan.

Passari Anton Välimaa oli myös muutaman pelin pois loukkaantumisen vuoksi, mutta on taas kuntoutunut jakelemaan passeja. VaLePan Mikko Esko on syksyn aikana osoittanut, että liike on edelleen huippuluokkaa ja Joel Laakso on mainio vaihtoehto tälle pelipaikalle.

Amerikkalainen yleispelaaja Greg Petty ei välttämättä näytä pelottavalta pallontappajalta. Hän on kuitenkin osoittautunut erittäin varmaksi huippupelaajaksi. VaLePan Sakari Mäkinen ja Karli Allik ovat myös pelipaikkansa huippuja ja nuori 18-vuotias Jiri Leinonen on osoittanut kylmäpäisyytensä vastuuta saadessaan.

Liberon paitaan hypännyt Eetu Pennannen parantaa peli peliltä, kun uusi rooli on tullut hänelle tutummaksi. Kanadalainen Elijah Risso puolestaan hoitelee Akaa-Volleyn vastaanotto- ja puolustuspeliä.

Akaa-Volleyn joukkueesta tunnetuin on ehdottomasti valmentaja Olli Kunnari. Kunnari aloitti liigauran VaLePassa syksyllä 2000 ja jatkoi vielä seuraavan kauden. Sitten tie vei Savoon ja sieltä Kreikkaan, Ranskaan, Puolaan ja Turkkiin. Syksyllä 2011 hän palasi Sastamalaan ja pelasi VaLePassa kevääseen 2020 asti. Kovat meriitit on myös pukkipaitojen valmentaja Janne Kangaskokolla. Pelaajana hän on voittanut 2 Suomen mestaruutta ja ollut valmentajana voittamassa 5 mestaruutta.