Seuraa meitä somessa:

Vantaa Ducks - VaLePa

07.10.2023

Ankoilla kotiavaus mestareita vastaan

Paksun nahan kasvattanut Juho Rajala haluaa Vantaa Ducksin uskaltavan lähteä pelaamaan peliä monen vuoden mestaria VaLePaa vastaan

Lauantaina Lumoon saapuvaa yleisöä hemmotellaan kovilla nimillä Mikko Eskosta Urpo Sivulaan. Ankkafaneilla on mahdollisuus ensimmäistä kertaa nähdä Lumossa livenä hakkurihirmu Milutin ”Mörkö II” Pavicevic. Vantaa Ducksin kauden 2023-2024 ensimmäinen kotiottelu pelataan 7.10. klo 17.00 alkaen Valmentajien ennakkohaastattelut ovat tuttuun tapaan kahvion viereisellä mediapisteellä klo 16.30 alkaen. Otteluisäntänä on NHP-yhtymä Oy, joka on erikoistunut maanrakennus- ja louhintatöihin.

Lentopallon Mestaruusliigan kestomenestyjä VaLePa Sastamalasta on kovista kovin mittari Juho Rajalan valmentamalle Vantaa Ducksille. Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko on Rajalan pelikaveri Sun Volleyn ajoilta. Kangaskokko on onnistunut virittämään joukkueensa omiin vahvuuksiinsa luottavaksi porukaksi. VaLePan kauden ensimmäinen peli oli kypsän kovaa Akaa-Volleyta vastaan.

Vantaa Ducks väänsi Joensuussa viisi erää Karelian Hurmosta ja heidän superhurmoksessa pelannutta Ville Louhelaa vastaan. Juho Rajala, mitä opittavaa joukkueelle jäi Ville Louhela -showsta? - Ainakin se, että pitää pystyä suorittamaan myös niinä hetkinä, kun kaveri saa pientä hurmosta päälle ja pelin voittamiseen vaaditaan kolmen erän voittamista. Pelattiin pitkiä pätkiä ihan hyvääkin lentopalloa ja sitä samaa pitää pystyä jatkamaan otteluiden loppuun saakka.

Joensuun vierailusta jäi sarjapistesarakkeeseen yksi piste. Ducks on sillä tällä hetkellä sarjassa viidentenä.

Ikimestari VaLePa ja legenda jo eläessään Mesko vastassa lauantaina?

Millä asein Juho sinun mielestäsi ankat haastavat mestarillisen tähtisikermän?

- Ihan ensimmäiseksi pitää uskaltaa lähteä pelaamaan peliä. Pelillisesti meidän pitää tietenkin pystyä hyökkäyspuolella suorittamaan kovalla tasolla ja syötöllä saada tulosta aikaiseksi.

Mikä mielestäsi tekee Meskosta legendan jo eläessään?

- Intohimo. Sen mitä lentopalloa ja urheilua ylipäätään on tullut seurattua, niin absoluuttisen huipun ja hyvän pelaajan erottaa intohimo tekemiseen. Poikkeuksellista on Meskon kohdalla se, että halu kehittyä on säilynyt vielä näinkin pitkään.

Miten henkinen kanttisi on kasvanut viime kausien marinadissa? Kuinka vahva henkisesti on kauden 2023-2024 Juho Rajala?

- Kylhän näissä hommissa ylipäätään tarvitaan paksua nahkaa ja kyl siihen pari kerrosta on tainnu varsinkin viime vuoden jälkeen tulla lisää. Mutta aika vähän mua kiinnostaa mitä toreilla ja palstoilla puhutaan. Tärkeämpää mulle on, että joukkueen kanssa on suhde kunnossa ja meillä on mukana tässä hommassa ihmisiä, jotka aidosti haluaa viedä pääkaupunkiseudun lentopalloa eteenpäin.

Miten seuran yksi arvoista sinnikkyys voisi kääntyä valmentajan mielestä ankkapelaajien eduksi, suoranaiseksi vahvuudeksi?

- Mä oikeastaan nään sen jo nyt meidän yhtenä vahvuutena. Tässä on kuitenkin vuosien varrella ollut hetkiä, jolloin ois satavarmasti ollu helpompi heittää hanskat tiskiin, mutta niin vaan tässä taas mennään uutta kautta kohti. Sinnikkyydellä itsessään ei voiteta yhtään peliä, mutta jossain vaiheessa se tulee meidät palkitsemaan.

Vantaa Ducksin tavoite juuri käynnistyneelle kaudelle on playoffs-paikka, joka tarkoittaa sijoittumista kahdeksan sakkiin runkosarjan päätteeksi.

Keskitorjuja Henrik Porkka ja kanadalainen libero Justin Lui ovat maajoukkueittensa mukana pelaamassa olympiakarsinnoissa, joten VaLePaa vastaan ei päästä vielä täydellä miehistöllä. Uusia kasvoja Ducksissa on Milutinin lisäksi ovat kanadalainen keskipelaaja Jeremie Murray, libero Eetu Kulmala ja yleispelaaja Lauri Vanhanen. Kauden kokeneempia ovat Joona Väänänen, Tommi Mäkelä, Katteluksen veljekset Kalle ja Ville sekä Nico Mäki-Valtari ja Iiro Seppälä.

Ankkafanina voit edelleen vaikuttaa kenestä tulee tälle kaudelle fanien oma kummipelaaja. Maksamalla oman osuutesi 50 euroa Korson Vedon liigajoukkueen tilille FI69 1221 3000 1072 30 pääset samalla laittamaan viestikenttään oman ehdokkaasi kummipelaajaksi. Lisää tietoja kummipelaajakampanjasta löytyy linkistä https://www.korsonveto.fi/vantaa-ducks/ankkafaneille-oma-kummipelaaja-kampanjamme-kautta-se-on-mahdollista/ .


Liput voi edelleen ostaa kätevästi ennakkoon nettiosoitteesta https://www.lippu.fi/event/vantaa-ducks-lentopallon-mestaruusliiga-monitoimikeskus-lumon-liikuntahalli-17648668/ .

Korson Vedolla ja Vantaa Ducksilla on käynnissä tavara-arpajaiset. Palkintona Helkaman E-Aino pyörä, jonka arvo on 2590 € ja 4 kpl kausikortteja, joiden arvo on 192,50 €/kpl. Lauantaina voit ottelun lomassa osallistua arpajaisiin ostamalla arpoja hintaan 5 €/kpl. Myyntiaikaa on 30.11.2023 asti.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook