Seuraa meitä somessa:

WoVo Rovaniemi - Nurmon Jymy

10.02.2019

WoVo ja Nurmon Jymy kohtaavat häntäpään kamppailussa

Naisten Mestaruusliigassa virittäydytään pikkuhiljaa kevääseen, kun WoVo jatkaa runkosarjaansa kotiottelulla Nurmon Jymyä vastaan.

Häntäpään joukkueilla kuluvan kauden runkosarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua, mutta taisto viimeisestä pudotuspelipaikasta näyttää jo tauonneen. WoVolla on teoriassakin enää siimaakin ohuempi mahdollisuus nousta pudotuspeleihin ohi sunnuntaina vastaan asettuvan Nurmon Jymyn. Jaossa on viisitoista sarjapistettä ja joukkueiden välinen ero ennen sunnuntain kamppailua on jo kriittiset 14.

Urheilussa kaikki on kuitenkin mahdollista, mutta realistisesti ajateltuna rovaniemeläisryhmä voinee aloittaa jo valmistautumisen kevään liigakarsintoihin. Runkosarjan loput koitokset ovat kuitenkin tärkeitä WoVolle, sillä joukkueella on mahdollisuus hioa omaa pelitapaansa ja nostattaa virettä karsintoja kohden mentäessä.

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö on myöntänyt joukkueen tähtäimen olevan jo keväässä, jota kohden töitä on vielä paljon tehtävänä. Erien alut on saatava kuntoon, jotta otteluissa on mahdollista edes taistella erävoitoista. Myös alkukaudesta vahvan torjuntapelin on parannuttava runkosarjan viimeisissä kamppailuissa.

Nurmon Jymyn kuntokäyrä sojottaa sen sijaan ylöspäin, mikä on hyvä asia nurmolaisten kannalta katsottuna. Joukkue on ottanut kauden neljästä voitostaan kaksi edellisillä kierroksilla. LP-Vampula ja LiigaPloki kaatuivat molemmat puhtaasti 3-0 nurmolaisten käsittelyssä. Kaksi muuta voittoaan Jymy on napannut nimenomaan WoVosta, nekin molemmat 3-0 lukemin.

Jymy hankki kevätkaudeksi hakkurivahvistuksen Yhdysvalloista, kun Carina Hoff liittyi mukaan joukkueeseen tammikuun lopussa. Häneltä voitaneen odottaa hyviä tehoja viime otteluissa mainiosti esiintyneiden Andie Malloyn sekä Maja Krljicin lisäksi. WoVo puolestaan tarvitsee lisää vastuunkantajia pistetehtailuun hakkuri Makena Schoenen rinnalle.

Jymy pelaa ennen sunnuntaita vielä vierasottelun LP Viestiä vastaan Salossa, joten nurmolaisten viikonloppu kuluu tien päällä. Ennakoiko se tasaista vääntöä, se selviää saapumalla sunnuntaina Lapin Urheiluopistolle.

WoVo Rovaniemi – Nurmon Jymy – Ottelu alkaa sunnuntaina 10.2. Santasport, Lapin Urheiluopistolla klo 17.00.