Seuraa meitä somessa:

1500 katsojaa näki VaLePan voiman Kauhajoella

22.01.2023

Mestaruusliigan kauden ennätysyleisö, 1500, näki Kauhajoella sarjakärki VaLePan voiman 3-0 -voitossa Savo Volleysta. Hurrikaani-Loimaa, Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit olivat muut lauantain voittajat.

VaLePa hallitsi erien loput

VaLePa sai kutsun tulla pelaamaan upouudelle, marraskuussa käyttöön otetulle IKH Areenalle. Paikan päällä nähtynä varmistui, että Kauhajoen IKH Areena on sisäpalloilun komein ja toimivin pelipaikka. Hienoa, että VaLePa sai IKH Areenan ja Karhu Basketin kutsumana tulla Kauhajoelle pelaamaan. Myös yleisö otti VaLePan ja Savo Volleyn joukkueet hienosti vastaan ja saapui runsaslukuisesti paikalle.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 3-0 (25-21, 25-19, 25-21)

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, Savonsalmi, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Rodriguez, Zbankov, Kovac, Michelau, Vuori, Kisiel, Matsuo L

Ensimmäistä erää edettiin tasaisesti 12-12 tilanteeseen asti. VaLePan kova hypärisyöttäjä Karli Allik onnistui sotkemaan savolaisten vastaanoton. VaLePa vaimensi ja puolusti Savo Volleyn hyökkäykset, tilanne 16-12, Sakari Mäkinen päätti kaksi pistettä peräkkäin nelospaikalta. Passari hakkuri tuplavaihdon myötä Savo Volley nousi pisteen päähän Michael Michelaun kutospaikan hyökkäyksellä. Mikko Eskon ja Mäkisen hyökkäyksillä eräpalloon ja lähes virheettömästi pelannut Urpo Sivula päätti erän tyhjältä verkolta.

Toinen erä oli edelleen tasaista, mutta Mikko Eskon syöttövuorolla tuli ratkaiseva ero. Ensimmäinen syöttö tuotti vastapallon, toisessa tuli Michelaun hyökkäysvirhe ja seuraava syöttö oli ässä. Erässä nähtiin, että hakkuri voi tehdä muutakin kuin lyödä palloa täysillä, sillä Sivulalta nähtiin kaksi hienoa peippiä savolaisten kenttään.

Pitkän erätauon jälkeen erän alku edettiin edelleen tasaisesti. Ensimmäisessä erässä Mikko Esko käytti paljon keskihyökkäyksiä. Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman tekivät tuhoisaa jälkeä. Kolmannen erän lopussa VaLePan keskimiehet nousivat jälleen isoon rooliin pukkipaitojen hyökkäyspelissä. Yleisö sai nauttia hienoista lentopallosuorituksista ja yleisö selvästi eläytyi peliin käänteisiin.

VaLePan vastaanottajat Sakari Mäkinen, Karli Allik ja Eetu Pennanen onnistuivat erinomaisesti ja se helpotti Mikko Eskon pelinrakentelua. Urpo Sivula oli VaLePan tehokkain laitahyökkääjä ja molempien joukkueiden keskipelaajat olivat tehokkaita. Savo Volley oli vastaanotossa vaikeuksissa, mutta uusi passari Kevin Rodriguez pystyi hyvin käyttämään keskipelaajia hyökkäyspelissä. Libero Keisuke Matsuo nosti peliin hienosti monia puolustuspalloja. Andrus Raadik puuttui Savo Volleyn kokoonpanosta.

Keisuke Matsuo

- Teimme liikaa virheitä emmekä kommunikoineet riittävästi keskenämme. Tätä meidän pitää kehittää ja keskustella enemmän kentällä.

Mikko Esko

- Todella hieno pelata tällaisissa olosuhteissa ja oli hieno tunnelma täällä. Vielä, kun Savo Volley oli vastassa, niin kyllä näihin peleihin syttyy. Tämä oli tärkeä peli meille. Savo Volley tulee meitä vastaan Suomen Cupin välierissä. Olen tyytyväinen 3-0 voittoon, vaikka tarkkuutta joihinkin tilanteisiin olisi voinut olla enemmän. Olemme saaneet harjoitella hyvin. Savo Volleylta puuttui Raadik ja Jauhiainen ja tämä ei ollut varmasti parasta Savo Volleyta.

Timo Tolvanen

- Tässä kohtaa on paljon pelejä, mutta ne kuuluu ohjelmaan ja kaikilla on pelejä saman verran. Nyt ollaan pyörien päällä ja yritetään saada peliä kuntoon. VaLePaa vastaan pitää pystyä käyttämään kaikki paikat hyväksi. Tietyissä asioissa oli ihan ok juttuja. Isoin ero oli tänään syöttöpelaamisessa. Molempien joukkueiden keskipeli oli tänään hyvää. Otteluruuhkassa on se hyvä, että päästään nopeasti korjaamaan pelimuodossa asioita. Jos joku puuttuu loukkaantumisen vuoksi, niin muiden pitää täyttää paikka

Janne Kangaskokko

- Hyvä fiilis, tuods tyydyttävä. Ei pelillisesti riemujuhlaa, mutta tulokseen tyytyväinen sekä vastaanottopelaamiseen, mikä on ollut meidän teema. Porukka on ihan kunnossa ja hyvä peli Upilta. Suomen Cupin välieriin pitää oman tekemisen tason nousta syöttöpelissä ja virhekontorolli pitää olla parempi.


Lehdistötilaisuus


VaLePa - Savo Volley 3-0
25–21, 25–19, 25–21
Koti:Sivula 14/+7, Mäkinen 10/+5, Ekman 8/+5
Vieras:Michelau 11/+2, Kovac 8/+7, Zhbankov 7/+4

Ässät: 5-0
Syöttövirheet: 16-15
Torjunnat: 0-6
Hyökkäys%: 57-47

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Mikko Esko
Savo Volley Keisuke Matsuo

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Yleisöä: 1500

Ottelutilasto

Viiteen erään mentiin Sodankylässä Hurrikaanin voittaessa PerPon

Kolmas Perungan Poikien ja Hurrikaani Loimaan välinen ottelu käytiin Sodankylässä. Paikalliset lentopallofanit olivat löytäneet Sodankylän liikuntahallin lehtereille mainiosti ja paikallisen Tähti Volleyn seuran talkoolaiset olivat hoitaneet otteluolosuhteet hienosti kuntoon.

Perungan Pojat aloittivat ottelun räväkästi ja jatkoivat siitä mihin Akaa Volleytä vastaan olivat jääneet. Hyvällä hengellä ja energialla pelannut joukkue otti alussa kaulaa vierasjoukkueeseen. Erän puolessa välissä syöttöruudussa etenkin loistavan ottelun pelannut Nooa Marttila (17/+5) otti roolia ja vaikeutti Perpon vastaanotto ja sideout-pelaamista paljon. Ottelussa nähtiin muutenkin jopa 25 ässää! Ottelu tasoittui ja Hurrikaani siirtyi jopa välillä johtoon. Perungan Pojat kuitenkin löysivät pelinsä ja veivät erän 25-21

Nooa Marttila, Hurrikaani-Loimaa:

- Alku lähti meillä heikosti. Omien hyvien suoritusten kautta pääsimme peliin mukaan ja saimme vietyä pelin. Onnistumisten kautta sain varmuutta syöttöpeliin.

- Toinen erä lähti aikalailla samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Loukkaantunisen jälkeen jo hyvään kuntoon päässyt Perpon keskitorjuja Alexander Berggren (9/+6) teki erän alussa hyökkäyspisteen sekä ässän peräkkäin, kuten ensimmäisessäkin erässä. Erä kuitenkin tasoittui ja mentiin 20-20 tilanteeseen tasaisesti. Jos ässiä paukuteltiin kenttään niin Sodankylän halli tarjosi myös vaikeuksia syöttöruudussa virheiden puolesta. Erä meni lopulta jatkopalloille ja Perpolla oli neljä mahdollisuutta katkaista erä. Lopulta erä päättyi Fredric Gustavssonin hyökkäysvirheeseen, josta syntyi pientä porua kotijoukkueen puolelta mahdollisen torjuntakosketuksen puolesta. Erä kuitenkin Hurrikaanille 27-25.

Alexander Berggren, PerPo:

- Henkisesti raskas peli. Emme saa aina katkaistua erää, kun paikka on. Toisen erän lopussa pelimme katosi, emmekä saaneet heti peliä kulkemaan. Piste on kuitenkin meille tärkeä. Toisen erän lopussa emme noudattaneet pelisuunnitelmaa ja se muutti pelin suunnan.

- Kolmas ja neljäs erä olivat vuoristorataa molemmilta joukkueilta. Vahvasti syöttöruudussa pelanneet Nooa Marttila sekä myös vahvasti hakkurin tontilla pelannut Aleksi Muukkonen (32/+17) vaikeutti Perpon peliä, mutta Perpon vahva ja monipuolinen hyökkäyspeli piti joukkueen mukana. Kolmas erä meni lopulta hieman selvemmin Hurrikaanille 25-21.

Jani Niskakangas, Hurrikaani-Loimaa:

- Ottelu oli melkoinen verenpainepeli. Peli aaltoili todella paljon. En muista olisinko nähnyt ennen 25 ässää pelissä. Meiltä hyvä syöttöpeli. Tuskailimme hieman PerPon hyökkäyspelin kanssa. Petrufilta oli todella kypsä esiintyminen tänään. Häneltä ehjin esitys pitkään aikaan.

- Neljäs erä aiheutti sydämentykytyksiä molemmille joukkueille. Sodankylän liikuntahalliin saapuneet lentopallofanit yltyivät kovemmin kannustamaan molempia joukkueita erän mennessä pitkästi jatkopalloille. Perungan Poikien henkinen kantti oli ailahtelevaa, mutta kovalla taistelulla usean eräpallon jälkeen he veivät ottelun viidenteen 30-28.

Guntis Atars, PerPo:

- Onnittelut vastustajalle. Vastustaja antoi meidän pelata tuollaisen pelin. Akaata vastaan pelasimme huippupelin mentaalisesti ja muutenkin. Tänään keskittyminen ei ollut huipussaan. Ensimmäiset kaksi erää oli ylä- ja alamäkeä. Syöttöpelin piti onnistua paremmin. Hurrikaanin syöttö oli todella vaikea. Vastaanotto oli meillä iso ongelma tänään. Huippupelin jälkeen keskittymisen pitäminen huipussa on haasteellista

Viides erä oli kuitenkin hieman Hurrikaanin hallintaa ja Perpon vastaanottopeli sekä omat virheet siivittivät viidettä erää. Erä meni Hurrikaanille lopulta 15-10, eikä Perungan Pojat päässeet virittämään loppukiriä erän lopulla.


PerPo - Hurrikaani Loimaa 2-3
25–21, 25–27, 21–25, 30–28, 10–15
Koti:Gustavsson 31/+18, Shurdhi 17/+4, Berggren 9/+6
Vieras:Muukkonen 32/+17, Marttila 17/+5, Haapaniemi 13/+8

Ässät: 11-14
Syöttövirheet: 18-19
Torjunnat: 7-13
Hyökkäys%: 52-52

Joukkueiden MVP:t
Nooa Marttila, Hurrikaani-Loimaa
Alvi Shurdhi, PerPo

PROlibero
Peter Vuorinen, Hurrikaani Loimaa

Yleisöä: 230

Ottelutilasto

Loimulle kotivoitto Ducksista

Raision Loimu ja Vantaa Ducks tarjosivat tasaisen lentopallonäytelmän lauantai iltana Kerttulan liikuntahallissa. Kaksi ensimmäistä erää olivat illan tasaisimmat. Loimu vei ensimmäisen nimiinsä 26-24 ja toisen erän vei Ducks samoin tiukoin lukemin. Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä oli vielä puoliväliin asti tasainen, mutta sen jälkeen tahdin parketilla määräsi isännät ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin kotivoitto lukemin 3-1 (26-24, 24-26, 25-17, 25-17).

Ducksin kokoonpanosta puuttui keskiviikkona nilkkansa pyöräyttänyt passari Joona Väänänen. Loimulta sen sijaan keskitorjuja Joaquin Layus puuttui vielä kokoonpanosta samasta syystä.

Ottelun ProLiberoksi valittiin läpi ottelun hyvin vastaanottanut ja puolustanut Ducksin ranskalainen Louis Pineau. Loimun liberotontilla avasi olkapäävamman vuoksi pitkään poissa kentiltä ollut Aatu Kulmala. Ottelun keskivaiheilla liberona hääri myös Esko Vuorinen, mutta Kulmala palasi tontilleen vielä ottelun loppupuolella.Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin otteluisäntä ME Gropupin toimesta Ducksilta Louis Pineau ja Loimulta Väinö Rahko. Ottelun suurimman pistemäärän tehtaili Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 25 pistettä tehoin +12. Rahkon saalis oli 21 pistettä hyvin +17 tehoin. Ducksin paras pistemies oli hakkuri Aleksander Rastamo 18 pisteellä. Ottelussa nähtiin yhteensä peräti 24 torjuntapistettä, joista 13 teki Loimu ja 11 Ducks. Pelaajista suurimman torjuntasaaliin kokosi keskipelaaja Lauri Lehtonen 8 torjunnallaan. Loimun passari Tomi Saariselle kirjattiin 6 torjuntapistettä.

Lauri Lehtonen, Ducks:

- Kaksi ensimmäistä erää oli sitä lentopalloa mitä osataan pelata. Oli tasaista ja pallot pomppi ekassa kaverille ja toisessa meille. Kolmas erä oli selkeämpi ja se jäi myös neljänteen. Vastaanotto sakkasi ja kaikki muukin.

Väinö Rahko, Loimu:

- Taas vaihteeksi aloitettiin heikosti kolme ekaa erää. Se on ollut meidän alkuvuoden heikkous. Menee pakkopullaksi, kun ei saada ilosta kiinni. Oma tyyli pelata löytyi onneksi.

Juho Rajala, Ducks:

- Pari erää väännettiin ja pitkällä erätauolla peli oli 1-1. Sen jälkeen meillä hyökkäys vähän hävisi kuviosta ja lentopallo menee silloin aika vaikeaksi. Louis Pineau oli tänään jälleen kerran hyvä. Hän on ollut meidän tuki ja turva vastanotossa. Pääsääntöisesti olen tyytyväinen ilmeeseen. Vaikkei se koko ajan kaunista ja supertehokasta ollut, niin taisteluilme oli hyvä.

Mika Rantanen, Loimu:

- Hyvän väännön jälkeen kiva että pisteet tuli meille. Aika suurta osaa tässä pelissä näytteli hyökkäysvirheet. Joka erässä kumpi teki enemmän virheitä hävisi erän. Me löysimme syötön ja torjunnan yhteyden mitä pidemmälle mentiin. Tehtiin järkevä syöttöpeli ja saatiin kaveri ahtaalle.

Raision Loimu - Vantaa Ducks 3-1
26–24, 24–26, 25–17, 25–17
Koti:Jokela 25/+12, Rahko 21/+17, Pozo Herna 12/+3
Vieras:Rastamo 18/+8, Porkka 10/+8, Lehtonen 10/+6

Ässät: 4-12
Syöttövirheet: 14-10
Torjunnat: 13-11
Hyökkäys%: 52-34

Joukkueiden MVP:t

PROlibero

Yleisöä: 485

Ottelutilasto

Koko rahan edestä Kokkolassa

Lentopalloviihdettä koko rahan edestä. Sitä tarjosivat Kokkolan Tiikerit ja turkulainen TUTO-Volley, kun joukkueet Kokkolassa iskivät yhteen. TUTO oli voittanut kauden kaksi aiempaa kohtaamista. Tiikerit sai revanssin, voittamalla jännittävän viisieräisen.

Erät: 18-25, 25-13, 24-26, 25-23 ja 15-12.

Tiikerit joutuivat tekemään kokoonpanomuutoksen vain tunti ennen ottelun alkua. Alaraajavammasta kärsivä hakkuri Daniel Thiessen ei pystynyt pelaamaan. Matias Saviaro hoiti hakkurin tehtävät ja hyvin hoitikin. Saviaron pistesaldo oli 29/+14.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää eivät suurta viihdettä tarjonneet. TUTO oli selvästi parempi avauserässä, Tiikerit vielä selvemmin parempia toisessa erässä.

Toisesta erästä voi mainita Joska Förstin torjunta, 17-10, jonka jälkeen TUTO otti aikalisän. Sen jälkeen Tiikerit vaihtoi kentälle Leevi Väänäsen suoraan syöttöruutuun. Leevi syötti kaksi ässää.

Kolmas erä oli sitten erittäin tasainen. Vuorotellen joukkueet saivat hyviä putkia. Toisessa erässä kentälle vaihdettu William Groffier teki kolmoserän lopussa tärkeitä pisteitä ja johdatti vieraat erävoittoon.

Neljäs erä oli menossa kotijoukkueelle. Tiikerit johti parhaimmillaan 15-10. Matias Tihumäen isku ja Tatu Vuorenmaan torjunta herättivät TUTO:n taistelemaan erävoitosta.

Kotiyleisö tuuletti, kun Antti Leppälä syötti ässän, 21-19. Saviaro löi 23-21 ja Lahti 24-22. Groffier kavensi, mutta Saviaro iski erän viimeisen pisteen.

Viidennen ja ratkaisevan erän TUTO aloitti vahvasti. Tilanteessa 1-4 otti Tiikerit aikalisän. Tilanteessa 2-6 iski Joska Försti Tiikereille kavennuspisteen. 3-6, tai näin ainakin luultiin. Kesken pallon loukkaantui vieraiden Tatu Vuorenmaa ja pallo uusittiin. Sen pallon ratkaisi Saviaro ja nyt oli 3-6. Vuorenmaa ei peliä pystynyt jatkamaan.

Kun Roope Keskinen päätti pitkän pallon ja Tihumäki iski, niin TUTO johti 9-6. Lopussa nähtiin hienoja palloja. Leppälä jujutti 7-9, Tihumäki 10-7, Leppälä 8-10 ja Saviaro 9-10. TUTO teki vielä 11-9. Leppälä kavensi, Lahti/Rekomaa torjuivat 11-11 ja Saviaro/Rekomaa torjuivat 12-11. TUTO:n aikalisän jälkeen iski Groffier tilanteen tasoihin. Loppu oli Tiikereiden juhlaa. Saviaro 13-12, Lahti 14-12 ja 15-12.

Akseli Lankinen, TUTO-Volley:

-Peli oli vuoristorataa. Molemmilla oli hyvät ja huonot hetket. Tiikerit käytti ne paremmin ja ansaitsi voiton.

Matias Saviaro, Tiikerit:

-Aamulla oli epäselvää, jos pelaan. Tunti ennen peliä se vahvistettiin. Ei ollut mitään epäonnistumisen tunnetta. Fiilistä oli. Joukkueen voitto. Taisteluvoitto. Nyt saatiin TUTO kaadettua.

Olli Kuoksa, TUTO-Volley:

-Tatun loukkaantuminen vähän käänsi momenttumin. Tiikerit hyökkäsi paremmin kuin me. Toki sen voi nähdä niin, että Tiikerit torjui ja puolusti hyvin. Mielestäni me hyökkäsimme huonommin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Puolustus ja torjunta parani pelin aikana. Kaksi ensimmäistä erää ei kummaltakaan ollut kummoisia. Seuraavat kolme erää olivat sen näköistä, kuin pitää olla. Pienestä oli kiinni. Saviarolta hieno esitys. Hän on koko ajan mennyt eteenpäin.


Tiikerit - TUTO Volley 3-2
18–25, 25–13, 24–26, 25–23, 15–12
Koti:Saviaro 25/+10, Lahti 15/+9, Vuorinen 12/+4
Vieras:Tihumäki 18/+12, Karttunen 14/+8, Groffier 11/+6

Ässät: 8-3
Syöttövirheet: 14-8
Torjunnat: 7-14
Hyökkäys%: 46-35

Joukkueiden MVP:t
Matias Saviaro, Tiikerit
Akseli Lankinen, TUTO Volley

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Yleisöä: 405

Ottelutilasto

  Takaisin