Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley jysäytti Savo Volleyn nurin

08.12.2018

Lauantai-illan huumaa koettiin kotijoukkueen toimesta niin Akaa-Volleyn kuin Hurrikaaninkin toimesta. Akaa-Volley laittoi Savo Volleyn kyykkyyn 3-0 ja Hurrikaani Tiikerit 3-1

Akaa-Volleyn syyskausi kotipelien osalta päättyi jättiyllätykseen: Mestariehdokas Savo Volleyllä kaatui lukemin 3-0.

Lauantaina 8.12.2018 pelattiin Toijalan Monarilla Akaa-Volleyn syyskauden viimeinen kotiottelu. Vastustajaksi saatiin liigan todellisista mestariehdokkaista toinen, Savo Volley. Savolaiset yhdistivät voimansa tälle kaudelle ja kasasivat vain yhden liigaryhmän alueeltaan. Panostukset ja siten myös odotukset Savossa ovat kaudesta luonnollisesti kovat – vain mestaruus kelpaa. Sarjassa tällä hetkellä toisena oleva Savo (vain pisteen erolla johtavaan VaLePaan) oli ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Mutta mitäs tekivätkään Akaan miehet lauantai-illassa? No, järjestivät todellisen pommin yli neljäsataapäisen kotiyleisön riemuksi ja palauttivat savolaisryhmän tavallisten kuolevaisten joukkoon tylyn pyörityksen jälkeen 3-0 (25-22, 25-21, 25-19).

Ottelua edeltävä valmentajien haastattelu noudatti tuttua kaavaa. Vastustajan Jukka Tuovinen tunnusti ennakkosuosikin asemasta kohteliaasti Akaa-Volleyn kovaksi porukaksi ja lisäsi sarjan olevan tänä vuonna ennätystasainen. Tuovinen totesi Akaan fanaattisen kotiyleisön eteen tulemisen hankalaksi paikaksi ja lisäsi, että vaikka ykköspyssy Lelu Ojansivu matkassa ei olekaan, niin täydellä ykkösmiehityksellä lähdetään joka peli aina voittamaan. Kotijoukkueen valmentaja Oliver Luutsepp oli varovaisen optimistinen ja uskoi, että Akaan miehistö pystyy Savon ennakkosuosikin paikkaa hyvänä päivänä horjuttamaan. Muutaman päivän takainen vierasvoitto Vantaalta oli jätetty taka-alalle välittömästi sen pelin jälkeen ja jo kotimatkalla oli keskittymistä alettu siirtää lauantai-illan Savon kohtaamiseen.

Pelottavaltahan tuo Savolaismiehistö Ojansivun poissaolosta huolimatta ennakkoon vaikutti. Sarjakakkonen ja nimilistalla viime kaudellakin Akaata kurittaneet, pelistä toiseen takuuvarma yleispelaaja Andrus Raadik ja kovalla kädellä hyökkäävä ja syöttävä hakkuri Eetu Häyrinen. Lisämausteena muutama entinen ja nykyinenkin maajoukkueessa esiintynyt kaveri ja kirsikkana kakun päällä joukkueen henkinen johtaja, myöskin takavuosien maajoukkueen kantava voima Antti Siltala. Mutta Akaa-Volley ei lauantai-illan huumassa todellakaan kuvia kumartanut. Raadik pääsi tehotilastoissa 19/+9 pisteisiin, mutta muu savolaisryhmä suli Akaalaisten myllytyksessä nollan tuntumaan, Häyrinen jopa vähän pakkasen puolelle muutamasta ässäsyötöstään huolimatta.

Ensimmäisen erän alku oli juuri sitä, mitä yleisö tiesi odottaa. Savolaiset tulivat hurjalla ryminällä ja ottivat 4-0 johdon. Akaa-Volley ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Akaan kapteeni Joni Mikkonen oli kovassa syöttövireessä ja hänen syöttöpommiensa saatteeksi passari Ville Juntura nappasi vielä makean torjunnan Siltalasta, millä Akaa siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 7-6. Viiteentoista pisteeseen asti erää edettiin tasatahtia. Sen jälkeen Mikkonen, Eddie Herrera ja Sauli Sinkkonen naputtivat syöttöruudusta ässät mieheen ja Sinkkonen jatkoi syöttövuoroansa vielä toisella todella hankalalla syötöllä. Näiden syöttöjen saattelemina Akaan ylpeys otti ensimmäisen erän nimiinsä, ehkä yleisön hienoiseksi yllätykseksi.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Akaa-Volley myllytti joka puolelta ja Savon pelaajat ihmettelivät, että missä kohtaa pääsisi hyppään kyytiin akaalaisten peliin. Akaan libero Voitto Köykkä puolusti kaiken mahdollisen, savolaisten hyökkäykset torjuttiin vastustajan varpaille ja 5-1 tilanteeksi Juntura napautti ässän. Valmentaja Tuovinen otti Savolle tässä kohtaa aikalisän. Aikalisän jälkeen Savon hakkuri Häyrinen hyökkäsi vielä kertaalleen akaalaistorjuntaan ja siinä vaiheessa Tuovinen päätti vaihtaa passaria. Maajoukkueessa esiintynyt nuori Fedor Ivanov sai penkkikomennuksen ja kokenut Petteri Penttinen otti passaripaikan kentältä. Penttisen sisääntulo oli akaalaisittain valitettavan hyvä. Penttinen rauhoitti pelaajat ympärillään ja Savon siirtyessä johtoon 9-11 , oli Akaan pääkäskijä Luutsepp pakotettu ottamaan aikalisän. Savolaisten välähdys oli kuitenkin hetkellinen. Kun Akaa-Volley siirtyi 16-13 johtoon Junturan ässällä ja toisella todella hankalalla aloituksella, oli Savolaisten aikalisän vuoro. Savo pyristeli vielä lähes tasoihin, mutta 17-16 tilanteessa saatiin hyökättyä pallo pisteen arvoisesti vierailta pois ja syöttöruutuun otettiin vasta 19-vuotias Aatu Pöllänen. Pöllänen ei monarin huutomyrskyä hätkähtänyt, vaan tipautti pari kovaa hyppysyöttöä ässänä kenttään 30 cm takarajan sisäpuolelle ja tuosta saatu neljän pisteen ero piti erän loppuun asti.

Pitkän erätauon jälkeen katsomossa mietittiin, että kahdesta erävoitosta ansaittu piste on jo tosi hyvä saavutus, mutta nälkää tuntui vielä olevan. Tiedettiin, että monesti tuo pitkä erätauko on kääntänyt voimasuhteet päälaelleen ja usko Savon kokeneen kaartin nousemiseen pelin päälle oli edelleen vahva. Kolmatta erää mentiin hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa ja tilanteessa 13-11 pitkä palloralli päättyi harmillisesti Savon voittoon. Näytti siltä, että vierailijat saivat siitä tarvittavan lisäboostin erän kääntämiseen, mutta toisin kävi. Tilanteessa 15-12 pelattiin toinen vähintään yhtä pitkä pallo ja tuo piste kääntyi akaalaisten riemuksi kotijoukkueelle. Savolaiset ottivat aikalisän 16-12 tilanteessa ja tuon jälkeen ottelun ehdottomasti energisin ja parhaana palkittu Eddie Herrera otti yksin näyttävän ”pallo takas hyökkääjän varpaille”-torjunnan Savon hakkuri Häyrisestä. Syöttöruudussa Shonari Hepburn säesti heti perään syöttämällä ässän Siltalan ”ruutuun” ja Siltala vaihdettiin kentältä Jere Heiskaseen. Shonari kuittasi tuon vaihdon syöttämällä ässän myös Heiskasen kylmistä käsistä seinille ja tilanteeksi 19-12. Akaalaisten paketti pysyi kasassa ottelun loppuun asti ja näin ansaitut kolme sarjapistettä jäi yllättäen, mutta suvereenin esityksen jälkeen Akaaseen.

Taichi Kawaguchi, Savo:

- Akaa-Volley oli tänään energisempi emmekä päässeet otteluun kiinni haluamallamme tavalla.

Enderwin Herrera, Akaa:

- Olen vain onnellinen, omasta, joukkuee, kannustajien ja jopa valmentajan puolesta (Oliveria halaten). Onnellinen koska tänään näytettiin, kuinka hyvää lentopalloa me osaamme pelata ja mitä siitä seuraa. Savossa pelasimme huonommin ja hävisimme, nyt näytimme mitä osaamme.

Jukka Tuovinen, Savo:

- Akaa oli tänään paremmalla jalalla liikkeellä. Akaa puolusti hyvin ja me jäimme hyökkäyksissä epätyypilliseen asemaan.

Oliver Lüütsepp, Akaa:

- Olen onnellinen, että saimme näytettyä, mitä osaamme. Olimme tänään valmiita. Pelasimme hyvin ja vastustaja ei ollut ihan parhaimmillaan. Pienten aiempien ongelmien jälkeen tänään kaikki olivat erittäin keskittyneitä peliin ja valmistautuminen oli hyvää.


Akaa-Volley - Savo Volley 3-0
25-22, 25-21, 25-19
Akaa: Mikkonen 13/+9, Hepburn 11/+10, Herrera 10/+5
Savo: Raadik 19/+9, Häyrinen 7/-1, Siltala 6/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Hepburn Akaa
1 Herrera Akaa

PRO Libero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Ottelutilasto

Hurrikaani sai koneen uudelleen käyntiin

Hurrikaani-Loimaa oli kaksi erää suvereenisti vieraillutta Kokkolan Tiikereitä parempi, mutta joutui taistelaan sarjapisteistä kaksi seuraavaa erää kynsin ja hampain. Lopulta loimaalaiset kuitenkin saivat illan aherruksesta täydet sarjapisteet Finnhits-illasta erin 3-1 (25-18, 25-15, 23-25, 25-21).

Eemeli Kouki oli kaksi ensimmäistä erää Matt Westin tarjoilusta kotijoukkueen sydän ja kaksi viimeistä Matti Oivanen. Oivanen kirjautti lopulta iltaansa flunssaisenakin 18/+15 hyökättyään 13/16 passia pisteeksi. Vieraiden syömähammas oli sarjan kovimman pistekeskiarvon omaava latvialaishakkuri Edvarts Buivids 24/+16 saaliillaan.

Hurrikaanin Matti Toivolalalle ottelu oli 100. pääsarjassa.

Niklas Breilin, Tiikereiden paras:

- Taisteltiin loppuun saakka joka erässä. Ekassa teimme lopussa paljon helppoja virheitä, kuten sitten myöhemmin koko ottelussakin. Anton Välimaa pelasi hyvin. Enemmän ongelmia meillä on hyökkäyspelissämme. Hurrikaani puolusti tosi hyvin.

Antti Ropponen, Hurrikaanin paras:

- Alussa oli pientä jännitystä. Itsellä ainakin tuli muutamia todellisia aivopieruja. Tiikerit oli tänään tasaisen varma. Joka osa-alue pysyi hyvin kasassa. Kaksi viikkoa ollaan nyt päästy kunnolla treenaamaan. Silti pelissä on vielä paljon parannettavaa.

Mikko Keski-Sipilä, Tiikereiden päävalmentaja:

- Pelimme parani koko ajan. Hurrikaanin syöttö oli meitä parempi, ja se ratkaisi. Viimeisessä erässä saimme vastaanottomme kulkemaan paremmin, mutta sitten teimme jatkopalloissa liikaa virheitä.

Jussi Heino, Hurrikaani-Loimaa:

- Kaksi hyvää peliä pelattu. Tänäänkin kaksi erää tyydyttää, mutta kolmannessa alettiin hätiköidä jatkopallojen pelaamisessa. Toiviaisen Tapsa ratkaisi sisääntulollaan neljännen erän. Myös kapteeni Oivanen hoiti tonttinsa tänään hienosti ja tilastojen mukaan olisi saanut saada enemmänkin passeja.

Hurrikaani Loimaa - Kokkolan Tiikerit 3-1
25-18, 25-15, 23-25, 25-21
Hurrikaani: Oivanen 18/+15, Kouki 17/+9, Ropponen 16/+12
Tiikerit: Buivids 24/+16, Hänninen 8/+3, Leppälä 7/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Oivanen Hurrikaani
2 Kouki Hurrikaani
1 Buivids Tiikerit

PRO Libero
Jesse Mäntylä Hurrikaani

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen pelikuvat

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Markku Ruonala / Akaa

  Takaisin