Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley kaatoi sarjanelosen puhtaasti

11.01.2018

Team Lakkapää sai todistaa kuin uudelleen syntynyttä Akaa-Volleyta. Muutaman alavireisen pelin jälkeen Lauri Tihisen suojatit olivat täynnä itseluottamusta. Yli 440-päinen yleisö kannusti villisti kotijoukkuetta Toijalan Monitoimihallissa, kun Lakkapää otti takkiinsa puhtaasi 3-0 (25-18,25-20,25-19).

Sanotaan, ettei yksi mies joukkuetta tee. Vaikeata on tietenkin sanoa, mikä oli uuden yleispelaaja Ivan Walterin vaikutus akaalaisten mainioon vireeseen. Mutta ei se varmasti merkityksetön ollut. Joukkueen vastaanotto toimi 65 % tarkkuudella, vaikka rovaniemeläiset kiersivät syötöillään hyväksi nostajaksi tiedetyn brasilialaisen. Libero Voitto Köykkä ja yleispelaaja Joni Mikkonen saivat keskittyä oman tonttinsa hoitamiseen eikä kummankaan hiha vapissut.

Kun vastaanotto toimi hyvin, Akaa-Volleyn itseluottamus ei pettänyt edes Lakkapään hyvien jaksojen jälkeen. Etenkin joukkueen tehonyrkki Joni Mikkonen pelasi näyttävästi. Jokainen yleispelaaja olisi tyytyväinen 82 prosentin nostotarkkuudesta ja tehomerkinnöistä 14/+11 kolmen erä pelissä.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomi onnitteli vilpittömästi voittajajoukkuetta.

- Meidän vastaanotto petti täydellisesti tänään. 34 prosentin nostotehoilla ei voi pärjätä. Enkä ole tyytyväinen torjuntaankaan. Minusta näytti että viiden torjunnan sijaan meidän olisi tullut ottaa 15 koppia. Mutta kun ei.

Akaan valmentaja Lauri Tihinen alkaa vaatia joukkueeltaan lisää, kun kevät lähenee.

- Näin tämän pitäisikin edetä. Kun ratkaisukierrokset lähestyvät, pelaajien ja joukkueen on oltava tikissä. Toivoin, että Ivanin tulo parantaisi koko porukan virettä ja niinhän siinä kävi.

- Vaikka tulos oli selkeä, ei tämä meiltä suinkaan täydellinen matsi ollut. Omat virheet valitettavasti lisääntyivät ottelun edetessä. Näin ei saa jatkossa käydä.

Libero Voitto Köykkä oli tyytyväinen joukkueensa vastaanottoon ja puolustukseen.

- Kyllä tuo Ivan parantaa meikäläisenkin peliä. Antoi koko ajan hyviä neuvoja ja se auttoi tämän päivän onnistumisessa, kiitteli vaatimaton nuorimies.

Akaan parhaana palkittiin mainiosti hihojaan käyttänyt (57/22 prosenttia) Voitto Köykkä. Team Lakkapään parhaan pelaajan palkinnon pokkasi keskitorjuja Danny Grant (8/+4).

LähiTapiola -pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Koivunen Akaa
1 Grant Lakkapää

Akaa-Volley - Team Lakkapää 3-0
25-18, 25-20, 25-19
Akaa-Volley: Mikkonen 14/+11, Siwicki 9/+4, Mather 8/+1
Team Lakkapää: Schouten 9/0, Grant 8/+4, Lemola 7/+2
Katsojia: 443

Ottelutilasto

  Takaisin