Akaa-Volley nappasi vierasvoiton Loimaalta

06.10.2021

Hurrikaani- Loimaa jatkaa nollakerhossa keskiviikon kotipelin jälkeen. Kokenut vierasjoukkue Akaa- Volley kävi Loimaalla ryöstöretkellä ja nappasi kaikki kolme sarjapistettä mukaansaerin 1-3 (23-25,19-25,25-18,22-25). Hurrikaanin kannalta ottelussa positiivista oli illan yleisömäärä 767, joka syttyi kolmannessa erässä kannustamaan raivokkaasti, kun Hurrikaanin nuoriso- osasto päätti aloittaa taistelun.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani oli lievästi kipsissä. Joukkue teki huomattavan määrän vastaanotto- ja verkkovirheitä. Jussi Heino vaihtoi kolmannen erän alussa Antti Ropposen tilalle Miro Leinosen, ja Luka Marttila sai tehdä tilaa Tapio Toiviaiselle. Vaihdot rauhoittivat kotijoukkueen pelaamista ja kapteeni Toiviainen toi kentälle tullessaan lisää energiaa. Ottelun lopputuloksen kannalta Hurrikanin kohtaloksi muodostui pisteputket, joiden aikana kokenut akaalaisjoukkue onnistui repimään eroa isäntiin.

- Pelattiin aika ajoin hyvää lentopalloa, mutta isoimmat kehityskohteet ovat vastaanottopelaamisessa. Meille sattui muutamaan rotaatioon virheitä, jonka takia kaveri pääsi karkuun, Heino summasi peliä.

Akaa- Volleyn peli ei keskiviikkoon mennessä ollut ihanteellisella tasolla, mutta Loimaalla sen peruspelaamisen taso riitti vierasvoittoon. Joukkueen kokenut kaarti Urpo Sivulan ja Joni Mikkosen johdolla teki sen, mitä voitto vaati. Erityisesti Mikkonen (15pist.+6,1ässä,2torjuntaa) osoitti olevansa edelleen avauskuusikkopaikan arvoinen.

– Lentopallo on vieläkin kivaa, enkä ole jäänyt nuorempien jalkoihin, Mikkonen naureskeli ottelun jälkeen.

Mikkonen ja Sivula rohmusivat isoimmat passimäärät, ja syystä. Varsinkin jatkopallopelaamisessa Mikkonen ja EM- kisoissa loistanut Sivula olivat Anton Välimaan passien kohteena.

– Voitto totta kai lämmittää. Meillä oli kaksi tappiota alla ja aika kova pelitahti nyt päällä, ensimmäistä kauttaan päävalmentajana aloittanut Olli Kunnari.

Kotijoukkue jatkaa toistaiseksi ilman voittoja. Se on nyt pelannut kaksi peliä, joista kummastakaan ei ole irronnut pisteitä. Keskiviikkona vähintään yhden sarjapisteen saavuttaminen oli lähellä, mutta neljännen erän lopun muutama helpohko virhe kostautui. Se kuitenkin tuli erittäin varmaksi, että Aleksi Muukkosesta tuli kertaheitolla kotiyleisön suurin suosikki. Muukkonen paukutti 25 pistettä, viisi ässää ja hyökkäsi 64% tehoilla.

– Kyllä kotiavausta jo odotettiinkin. Tosi kiva oli pelata kotona, Muukkonen kertasi.

Hurrikaani jatkaa pelejä sunnuntaina, jolloin Loimaalle saapuu Savo Volley.