Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley otti historiallisen voiton Raisiosta - Hurrikaani ja Savo Volley kotivoittoihin

28.09.2019

Miesten Mestaruusliigan lauantain voittajiksi pelasivat Akaa-Volley vieraskentällä Raisiossa ja Savo Volley sekä Hurrikaani-Loimaa kotikentillään.

Ducks seuraajan roolissa Vieremällä

Savo Volley oli selkeästi parempi Mestaruusliigan kauden avausottelussa Vantaa Ducksia vastaan. Vieremällä pelatun ottelun loppulukemat olivat 3-0 (25-19, 25-13, 25-15).

- Tulos ei valehtele, seuraajan roolissa olimme koko ajan, joutui vantaalaisten luotsi Juho Rajala toteamaan ottelun tauottua.

- Kaksi erää vastaanottomme oli hukassa, mutta kun sen saimme kolmanteen erään kuntoon, hyökkäystehomme katosivat kokonaan, pohti Rajala.

Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen oli luonnollisesti iloinen mallikkaasta kauden avauksesta.

- Kymmenen pallon verran mentiin käsi kädessä, mutta sen jälkeen olimme selkeästi niskan päällä, totesi Tuovinen.

- Peli oli meidän näköistämme, juuri sellaista, mitä olemme treenanneet.

Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla paria syöttövaihtoa lukuun ottamatta. Yleispelaajina olivat Jere Heiskanen ja Miro Määttänen, hakkurina Lelu Ojansivu, passarina Fedor Ivanov, keskipelaajina Severi Savonsalmi ja Rodrigo Leitzke ja liberon Josh Ayzenberg.

Lelu Ojansivu oli tutun tehokas (15/+7), mutta isoimmassa roolissa olivat tällä kertaa molemmat keskipelaajat. Savonsalmi (11/+8) ja Leitzke (13/+11) hyökkäsivät kumpikin yli 70 prosentin teholla. Leitzke pamautti lisäksi neljä ässää.

Severi Savonsalmi myönsi itsekin, että on kehittynyt kesän aikana paljon.

- Olen tehnyt mitä koutsi on käskenyt, summasi keskipelaaja tehojen lisääntymisen taustat.

Savo Volleyn kausi alkaa tiiviillä tahdilla, sillä jo seuraavana päivänä joukkue kohtaa perinteikkäässä Pielaveden liikuntahallissa hallitsevan Suomen mestarin VaLePan.

LähiTapiolan pisteet
3 Rodrigo Leitzke Savo
2 Fedor Ivanov Savo
1 Lelu Ojansivu Savo

PRO libero
Josh Ayzenberg, Savo Volley

Ottelutilasto

Hurrikaanille täysi pistepotti kotiavauksessa

Hurrikaani-Loimaa maksoi pikkaisen velkojaan lauantaina takaisin viime vuoden välieristä, kun se voitti kotiavauksessan Ettan 3-1 (25-15, 21-25, 25-18, 25-17)

Avauskokoonpanot:
Hurrikaani: Toiviainen, Mäkinen, Kutinlahti, Porkka, Ropponen, Krnić, ja Mäntylä
Etta: Marttila, Helenius, Niinivaara, Väisänen, Sorvoja, Jylhä ja Rasinperä

Avausottelun tavoin Hurrikaani jatkoi voittokulkuaan mestaruusliigassa, kotiavauksessa kaatui viimekevään välierävastus Etta Oulusta. Hurrikaani oli ottelun alussa varsin terävä ja vei avauserän vahvan torjuntapelin myötä. Erässä kirjattiin kotijoukkueelle peräti kuusi torjuntapistettä, muutoinkin peli oli vahvaa torjuntapeliä molemmilta joukkueilta. Ottelussa kirjattiin yhteensä 22 torjuntapistettä.

Avauserän jälkeen Hurrikaanille hiipi puseroon pieni hyvän olon tunne ja vierasjoukkue pystyi haastamaan kotijoukkueen läpi erän. Ettan otteet ja eteenkin torjuntapelaaminen tiivistyi ja oululaiset kirjasivat ainoan erävoiton itselleen.

Toisen ja kolmannen erän jälkeisen pitemmän erätauon jälkeen Hurrikaanin sai heräteltyä itsensä avauserän tasolle. Kotijoukkue hallitsikin selvästi ottelun loppua.

Hurrikaanin parhaana palkittu passari Krnić:

- Se oli vähän outo peli, tiesimme mitä voimme odottaa Ettalta. Silti he yllättivät meidät toisessa erässä, he pelastivat siinä erässä hyvin. Sen jälkeen kuitenkin kokosimme itsemme peliin mukaan ja hoidimme pelin kotiin.
Vierasjoukkueen päävalmentaja Olli Kuoksa ei ollut joukkueen peli-ilmeeseen tyytyväinen: Pelimme on kasassa hetkittäin, mutta kun ajatus karkaa se karkaa jokaisella osa-alueella. Pelitapamme on vielä hakusessa ja tänään Hurrikaani tarttui hetkeen ja otti omansa.

Hurrikaaniluotsi Heino oli paikoin tyytyväinen suojattien otteisiinsa.

– Pelattiin periaatteessa hyvä peli, mutta päästettiin hyvän olon tunne puseroon ja kylmät kävi toisessa erässä. Onneksi löysimme rauhallisen oman tekemisen peliimme ja voitimme ottelun.

Hurrikaanin kotiavauksessa pääsivät keltanokat Santeri Välimaa ja Lauri Vanhanen erien loppupuolilla tositoimiin. Molemmat pelaajat esiintyivät mallikelpoisesti, Välimaan passit löysivät perille ja Vanhasen takakentällä pelaaminen onnistui hyvin. Ottelun lopussa Hurrikaanin yleispelaaja Lauri Vanhanen pääsi nautiskelemaan uransa ensimmäiset Mestaruusliigan hyökkäyspisteet Krnićin nappipasseista nelospaikalta. Vanhanen iski pallot terävästi Ettan kenttään tilaisuuden saatuaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Antti Ropponen Hurrikaani
2 Inoslav Krnic Hurrikaani
1 Jan Helenius Etta

PRO libero
Jesse Mäntylä Hurrikaani

Juuso Riponiemen kuvat

Ottelutilasto

Akaa-Volleylle historian ensimmäinen voitto Loimusta

Raision Loimu avasi Mestaruusliiga-kauden kotihallissaan lauantaina isännöiden Akaa-Volleyta. Päivää aiemmin kotikentällään Ettaa vastaan kautensa avannut vierasjoukkue oli ottelun avauserässä paremmin valmiina tosipelien iskemiseen. Avauserä karisti harjoituspelien jäännökset Loimunkin jaloista ja toisesta erästä alkaen voitosta iskettiin tasaväkisesti. Vierailla oli ottelun neljännessä erässä mahdollisuutensa viedä täysi pistepottikin mukanaan, mutta Loimu taisteli ja venytti ratkaisun viidenteen erään. Ratkaisueräkin eteni tasaväkisesti, mutta erän viimeisissä palloissa Akaa sai tarvitsemansa pisteet Loimun virheiden avittamana.

Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Akaalta Joni Mikkonen ja Loimulta Tamir Hershko, jota tekivät molemmat 18 pistettä. Vierailta onnistuivat pisteiden teossa tasaisesti myös yleispelaajat Eetu Pennanen ja Enderwin Herrera sekä keskitorjuja Mart Naaber. Loimulta tulitukea Hershkolle antoivat keskarit Eetu Mäki ja Blake Leeson sekä hakkuri Windson Ferreira.

Joni Mikkonen, Akaa-Volley

- Avausviikonloppu ei ollut helppo. Olen väsynyt tiukan pelin jälkeen, mutta poikki saa kuulemma olla koko kauden.
- Hyökkäyspeli oli itsellä vähän nihkeää. Lankisen kanssa on harjoiteltu vähemmän passitempoa ja se vaatii hiomista vielä.
- Uudet miehet ovat istuneet hyvin mukaan tiimiin. Päävalmentaja Oliver Lüütspp ja Mart Naaber tulivat vähän myöhemmin mukaan kuin muut, mutta kun saadaan yhdessä vielä lisää treeniä, niin hyvä tulee. Tänään tuntui vielä vaikealta.

Eetu Mäki, Loimu

- Liigadebyytti vähän jännitti, mutta kivalta tuntui kun lähti rullaamaan.
- Oli ihan hyvä peli, mutta yksi vastapallo jäi harmittamaan. Ja joukkueena olisi pitänyt syöttövirheitä saada vähän pois ja hyökätä vaan kovempaa.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley

- Loimun Eetu Mäki on kova pelimies.
- Meille tämä oli toinen peli putkeen. Tänään oli vaikea kontrolloida peliä ja tuli paljon ylä- ja alamäkiä. Ei ollut tasaista peliä. Eilen voitettiin ensimmäinen liigapeli ja tänään oli vaikeaa löytää energiaa. Olen iloinen että voitettiin, mutta vielä on paljon kehitettävää.
- Akseli Lankinen on ollut vasta vähän treeneissä mukana joukkueen kanssa. Mikko Kuusela pelasi harjoituspelit todella hyvin ja mielestäni hän ansaitsee mahdollisuuden näyttää taitonsa.

Kasper Vuorinen, Loimu

- Oppimista tarvitaan henkilökohtaisesti. Paljon uutta on uudessa ammatissa edessä ja parhaan mukaan kokoajan oppii ja kehittyy lisää valmentajana. Joukkueena meillä on taidot ja taktiikat hieman hakusessa vielä ja olemme rakennusvaiheessa. Pikkuhiljaa asioita saadaan eteenpäin ja treenisaliin tarvitaan vielä kovaa energiaa lisää. Tänään lähdettiin taistelemaan ja se tehtiin.
- Meillä on hyviä pelaajia, joista ei olla nähty vielä parastaan, vaan heillä on vielä lisää annettavaa. Meillä on hyvät passarit, joista oli tänään Tomi Saarisen vuoro ja hän suoriutui hyvin. Meidän peli ei ollut vielä lähelläkään parasta tasoaan, mutta tämä oli ihan ok aloitus.

LähiTapiolan pisteet
3 Joni Mikkonen Akaa
2 Tamir Hershko Loimu
1 Herrera Loimu

PRO libero
Voitto Köykkä, Akaa

Ottelutilasto

Kuvat:
Tapio Hartikainen / Savo
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin