Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley punnersi voiton Pieksämäellä - Tiikereille helpompi ilta kotona

30.11.2019

Upeat puitteet nähtiin lauantaina Pieksämäellä, jossa Akaa Volley nappasi sarjapisteet 2-1 isäntäjoukkue Savo Volleylta. Kokkolassa puolestaan Tiikerti hoiteli kaikki pisteet kotiin Team Lakkapään vieraillessa.

Akaa-Volley haki voiton Pieksämäen komeasta illasta

Savo Volley ja Akaa-Volley esittivät melkoista vuoristorataa Pieksämäen Veturitallille saapuneille yli 800 katsojalle Mestaruusliigan runkosarjan ottelussa.

Savo Volleyllä oli kaksi ottelupalloakin neljännessä erässä, mutta vieraat selvittivät ne, ja kirivät lopulta viidennenkin erän voittoon. Tulokseksi kirjattiin aikakirjoihin 2-3 (20-25, 25-21, 25-13, 27-29, 13-15).

- Ylös ja alas mentiin. Välillä me pelasimme oikeasti huonoa lentopalloa, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Meillä on ollut aiemmissakin otteluissa vaikeuksia johtoasemassa pelaamisessa, ja se näkyi taas.

Savo Volley johti neljättä erää liki koko sen keston ajan. Parhaimmillaan lukemat olivat kotijoukkueelle jo 16-11, ja ottelupalloon se pääsi siis tilanteessa 24-22.

Viidettä erää puolestaan vieraat johtivat jo 1-5, mutta kotijoukkue kiri lähes tasoihin. Voittoon asti kiri ei kuitenkaan yltänyt.

Vieraiden valmentaja Oliver Lüütsepp allekirjoitti myös ottelun vuoristoratamaisuuden.

- Peli ei ollut meillä välillä lainkaan kontrollissa. Osoitimme kuitenkin, että pystymme pelaamaan sarjan huippujoukkueita vastaan hyvin, pohti Lüütsepp.

Kotijoukkueen pistehirmu oli kapteeni Antti Siltala, jolla oli hyvä päivä. Yleispelaaja sai hurjat 41 passia, jotka hän tappoi 63 prosentin tarkkuudella. Hän keräsi pisteet 30/+20.

Vieraiden paras pistemies oli totutusti hakkuri Urpo Sivula (25/+12).

LähITapiolan pisteet
3 Pitkänen Akaa
2 Siltala Savo
1 Köykkä Akaa

PROlibero
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Tiikerit Lakkapäätä parempia suoraan kolmessa

Tiikerit löylytti Team Lakkapäätä selkein numeroin. Ensimmäinen erä oli ainoa tasaisempi erä. Muita Tiikerit hallitsi isännän ottein 3-0 (25-23, 25-19, 25-12).

Heti ensimmäisen erän alkuun Tiikerit aloitti tehokkaasti. Team Lakkapää kuitenkin tasoitti saman tien. Jatko mentiin pienessä Tiikerijohdossa, kunnes ratkaisupallojen lähestyessä, Lakkapää tasoitti. ja meni jopa pisteen johtoon. Tiikerit kuitenkin ryhdistäytyi ja vei erän. Merkille pantavaa on, että Tiikereistä neljä pelaajaa teki kolme pistettä: Antti Leppälä, Oskari Keskinen, Jiri Hänninen ja Rami Rekomaa. Lakkapään tehokkain läpi koko ottelun oli Regan Fathers.

Toinen erä oli virhesumaa kummaltakin joukkueelta. Tiikereiden pienempi virhemäärä riitti erävoittoon.

Kolmanteen erään Anton Välimaan ja Jiri Hännisen syöttövuorot repivät eroa. Tiikerit vaihtoi pelaajia sen jälkeen, kun piste-ero repesi ratkaisevan suureksi: Jere Mäkinen korvasi Teemu Lahden. Benjami Montonen Rami Rekomaan, Matias Saviaro Oskari Keskisen ja Aleksi Mäkiluoma kävi pelaamassa takakenttäkierroksen Antti Leppälän / Niklas Breilinin sijasta. Vaihtomiesten hyvät suoritukset riemastuttivat yleisöä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Samanlaista peliä kuin on ollut aikaisemminkin. Tuntuu, ettei kavereita ei kiinnosta yhtään. Ne jotka pelasivat hyvin ensimmäisessä erässä, pelasivat huonommin toisessa. Meidän pelin taso ei kerro vierasjoukkueesta mitään. Ei pelata sillä tasolla että vastajoukkueen peli antaisi pisteitä. Pelimme on ailahtelevaa. Pitäisi edes jonkun pelata tasaisesti. Touhun on aikamoista kivireen vetämistä tällä hetkellä. Täytyy vain tehdä töitä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Totta on, että alku pelattiin huonosti. Vähennettiin kuitenkin virheiden määrää lopussa. Lämmittää mieltä, kun vaihtopenkiltä tulleet pelaajat nostivat jopa pelin tasoa. Peliin tuli virtaa heidän myötään. Jatkon kannalta viime pelien pisteet ovat hyödyksi. Nyt pitää treenata kovaa.

T 7-4, Ä 7-3, SV 8-14, H% 56-41, VO% 49-33

Tiikerit: Hänninen 13/+4, Keskinen 10/+7, Välimaa 5/+3
Team Lakkapää: Regan Fathers 14/+2, Koskela 9/-1, Kovač 6/0

LähITapiolan pisteet
3 keskinen Tiikerit
2 Breilin Tiikerit
1 Rekomaa Tiikerit

PROlibero
Breilin Tiikerit

Ottelutilasto

  Takaisin