Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley pysäyttämätön Raisiossa

13.11.2019

Raision Loimu keväiset runkosarjan jälkeiset haaveet pudotuspelien kotiedusta kokivat kolauksen kotikentällä, kun sarjassa neljäntenä oleva Akaa-Volley haki täyden pistepotin Raisiosta luvuin 0-3 (12-25, 18-25, 21-25).

Vierailijat aloittivat ottelun Kerttulan liikuntahallissa tehokkaasti ja Loimu oli nyrkkeilytermein köysissä heti ottelun alusta alkaen. Loimu erän ainoita omia pisteitään vieraiden ehdittyä jo eräpalloon tilanteessa 9-24. Toinen erä oli vähän ensimmäistä tasaisempi, mutta Loimu oli koko ajan muutaman pisteen takamatkalla. Kolmannessa erässä Loimu syttyi taistelemaan erävoitosta, mutta vieraat löivät isännät kanveesiin hakkuri Urpo Sivulan johdolla. Hän tehtaili päätöserässä 10 pistettä ilman yhtään virhettä.

Loimun kokoonpanosta puuttuivat toistaiseksi sairastuvalla olevat Joel Laakso ja kepeillä hallin käytävillä liikkunut Eetu Mäki. Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp kokeili ensimmäisen kerran peluuttaa samanaikaisesti molempia tähtihakkureitaan. Maajoukkueestakin tutuista miehistä Sivula pääsi omimmalle paikalleen kun taas Joni Mikkonen otti haltuunsa varmoin ottein toisen yleispelaajan paikan.

Ottelun ylivoimainen pistekuningas oli Urpo Sivula, joka teki 24 pistettä tehoin +20. Vieraista Panu Pitkänen ja Joni Mikkonen tekivät 8 pistettä mieheen. Loimusta eniten pisteitä teki Tamir Hershko, mutta hänenkään 8 pisteen saaliissa ei ollut hurraamisen aihetta. Hakkuri Windson Ferreira teki yhden ja keskitorjuja Blake Leeson kaksi pistettä vähemmän.

Voitto Köykkä:

- Vastustajalla aika heikko alku ja me pelattiin ihan hyvin. Toinenkin erä oli aika selvä meille, mutta kolmas oli jo sitten tiukempi ja siinä oli hyviä palloralleja.

Oliver Lüütsepp:

- Olen iloinen tuloksesta ja kolmesta pisteestä täältä. Vastustajalla oli viime viikonloppuna rankka reissu pohjoiseen. Ymmärrän mikseivät he olleet tänään ihan parhaimmillaan. Meidän pelaajat halusivat kovasti voittaa eikä ote herpaantunut edes selvissä tilanteissa. Kolmannessa erässä Loimu piristyi ja tuli hyviä palloralleja, mutta me hoidimme homman hyvin.
Pelasimme ensimmäisen kerran niin että Joni Mikkonen oli yleispelaajan. Olen iloinen että se toimi hyvin. Toki toisen yleispelaajan ja liberon pitää ottaa vähän isompaa vastuuta vastaanotossa. Tämä on meille hyvä lisämahdollisuus.

Avery Aylsworth:

- Peli ei mennyt missään kohtaan ihan niin kuin me halusimme, mutta vastasimme sentään vastustajan hyvään pelaamiseen kolmannessa erässä.

Kasper Vuorinen:

- Ensinnäkin hienoa että on vierasfaneja mukana. Se on hienoa lentopallokulttuuria. Tämä oli meille ”reality check”. Tämä on meidän taso tällä hetkellä – 3-0 Akaata vastaan kotona. Ei pidä kaunistella yhtään, vaan olla faktojen edessä rehellisiä. Tarkoitus on tehdä tulevina kuukausina niin paljon töitä ja muuttaa asioita sekä yksilöllisesti että joukkueena, että numerot ovat eri tavalla keväällä.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Ekopartnerit ja Kalle Mäki:
Akaa-Volley: Urpo Sivula
Loimu: Blake Leeson

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula Akaa
2 Mikkonen Akaa
1 Lankinen Akaa

PROlibero
Köykkä, Akaa Volley

Ottelutilasto

Tuomas Pelto kuvat ottelusta

  Takaisin