Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley säilytti liigapaikan - Isku voiton päässä

08.04.2018


Ensimmäiseen erään tuli selvästi jännittynyt Akaa-Volley. Peräti kahdeksan syöttövirhettä pakotti joukkueen helpottamaan aloituksia. Mahdin hyökkäyskalusto kiitti ja tappoi palloja tasaiseen tahtiin. Vieraiden muutaman pisteen johtoasema piti loppuun saakka pisteisiin 22-25.

Toinenkin erä alkoi Akaa-Volleylta nihkeästi ja Mahti johti sitä parhaimmillaan viidellä pisteellä. Erän lopussa Akaan valmentaja Lauri Tihinen otti amerikkalaishakkuri Ryan Matherin kentälle ja tämä kiitti luottamuksesta. Yksi ässäsyöttö ja neljä tyylikästä hyökkäyspistettä vauhdittivat joukkueen loppukiriä. Erä päättyi Akaa-Volleyn hyväksi 25-22.

Toisen erän voitto vapautti Akaa-Volleyn pelin. Yleispelaaja Ivan Walter oli suorastaan liekeissä. Brasilialainen pelimies nosti 60 prosentin tarkkuudella, puolusti suurella sydämellä ja päätyi tilastolukemiin (17/+13). Vaikka tuttu tutkapari Ossi Heino ja Joni Mikkonen olivat vaihdossa, kotijoukkue takoi pisteitä tasaiseen tahtiin. Etenkin hakkurin paikan ottanut Ryan Mather nautti pelaamisesta. Amerikkalainen päätyi tehoihin 20/+16.

Sekä kolmas että neljäs erä päättyivät kotijoukkueen voittoon 25-17. Näin Akaa-Volley vei viimeisen karsintapelin lukemin 3-1 ja koko sarjan suoraan kolmella voitolla. Akaan innokas kotiyleisö pääsee seuraamaan Mestaruusliigalentopalloa myös tulevalla kaudella.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Ivan Walter kehui ottelun jälkeen sekä vastustajaa että oman joukkueen vaihtopelaajia.

- Mahdilla on hyvin tasainen joukkue ja pelasi kurinalaisesti. Meillä oli tässä sarjassa ajoittain isoja ongelmia tuon joukkueen kanssa. Tänään pelaajavaihdot herättivät meidät taistelemaan.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen onnitteli rehdisti voittajaa.

- Akaalle onnittelut liigapaikasta. Niin kauan me tänään pärjättiin, kun oli tutut ja hyvin skoutatut pelaajat vastassa. Kun kehiin tuli meille oudot äijät, emme enää päässeet mukaan. Ylpeä kuitenkin joukkueestani. Pelasimme meidän parasta peliä tälle kaudella.
Eipä tässä kai muuta kuin rakentamaan joukkuetta uutta kautta kohti.

Lauri Tihinen oli arvatenkin helpottunut onnistuneen karsintasarjan jälkeen.

- Hyvä vastus saatiin ja hyvä niin. Nautin siitä, kun pelataan rehdisti ja kovaa. Ossi ja Joni olivat ehkä jo hiukan väsyneitä. Oli hienoa nähdä kuinka Joni kapteenina ja Ossi kokeneena passarina neuvoivat vaihdosta kentälle otettuja Matheria ja Kuuselan Mikkoa.

Akaa-Volley - Maaningan Mahti 3-1
22-25, 25-22, 25-17, 25-17
Akaa: Mather 20/+16, Walter 17/+13, Mikkonen 9/+5
Mahti: Tarkiainen 17/+14, Sivonen 11/+5, Matsi 10/+5

Ottelutilasto

Isku haki vierasvoiton Hurmoksesta

Rantaperkiön Isku haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Mestaruusliigan karsinnoissa, kun Karelian Hurmos kaatui tiukan väännön jälkeen erin Joensuussa sunnuntaina 2-3 (23-25, 26-24, 21-25, 25-21, 11-15). Isku johtaa karsintasarjaa voitoin 2-1, joten Iskulla on mahdollisuus varmistaa liigapaikka kotonaan keskiviikkona 11.4. klo 18.30.

Isku ja Hurmos väänsivät edellisen kohtaamisen tapaan täydet viisi erää, ja ottelu ailahteli välillä puolin ja toisin. Isku voitti Joensuussa ensimmäisen erän, ja johti toista jo 11-17, mutta sen jälkeen oli Hurmoksen vuoro ja toinen erä meni lopulta jatkopalloilla kotijoukkueelle. Kolmannen erän vei taas Isku, mutta neljäs noudatti samaa kaavaa kuin toinen erä. Viidennessä erässä Isku oli heti alusta asti vahva, eikä päästänyt enää otteluvoittoa käsistään.

- Vähän oli ylä- ja alamäkeä. Toinen erä oli hollilla, ja silti onnistuttiin vielä se häviämään. Sen jälkeen oli hyvä nousu kolmanteen, ja neljäskin oli lähellä tulla meille. Syöttö- ja vastaanottopelin voitimme tänään. Saimme Hurmoksen vastaanoton sen verran vaikeuksiin ja meillä taas oli tämän sarjan paras vastaanottopeli tänään, Iskun valmentaja Oskar Muurinen analysoi.
Karsintasarja ratkeaa kolmella voitolla, joten Isku pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisemista keskiviikkona Pyynikillä. Mikäli otteluvoitot ovat keskiviikon jälkeen tasan, pelataan ratkaiseva viides ottelu torstaina 12.4. Joensuussa.

- Veikkaan, että tiukka ottelu tulee myös keskiviikkona. Hurmos on näyttänyt, että he pystyvät pelaamaan hyviä palloja ja jatkopallojen jälkeisissä hyökkäyksissä he ovat olleet koko ajan niskan päällä. Hyvällä syöttö- ja vastaanottopelillä sekä hyvällä virhekontrollilla voimme laittaa ottelusarjan kotona poikki, valmentaja Muurinen ennakoi.

Parhaat pelaajat: Ilari Toimela, Isku ja Ville Louhela, Hurmos


Karelian Hurmos - Isku 2-3

23-25, 26-24, 21-25, 25-21, 11-15
Hurmos: Louhela 28/+15, Savimäki 18/+7, Musoni 13/+9
Isku: Hietanen 24/+10, Mäntylä 20/+11, Toimela 14/+7

Ottelutilasto

  Takaisin