Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volley säilytti oljenkorren runkosarjan voittoon - KyKy-Betset ja Tiikerit myös voittoihin

28.02.2024

Akaa-Volley säilytti 3-0 -kotivoitollaan Raision Loimusta edelleen mahdollisuutensa miesten Mestaruusliigan runkosarjan voittoon. Siihen se tarvitsee toki jo TUTO Volleyn apua Hurrikaani vastaan omien kahden 3-0 -voiton lisäksi erän verran. Kokkolan Tiikerit nousi 3-2 -voitollaan Joensuussa liiganeloseksi ja Hurmos pisteellään kolmen pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaan pitävästä TUTO Volleysta, joka hävisi Kyyjärvellä 0-3.

Akaa-Volley oli tahmeassa ottelussa parempi

Akaa Areenan 711-päinen yleisö sai Kalevalan päivän iltana todistaa kotijoukkueen voittoa pelissä, jonka taso ei noussut kovin korkeaksi. Tunnelmaa areenassa kuitenkin riitti ja sehän urheilutapahtumassa on katsojien kannalta lähes yhtä tärkeää. Akaa-Volley veti siis Raison Loimua vastaan pidemmän korren lukemin 3 - 0 (25-19, 25-22, 25-21).

Kotijoukkue oli liikkeellä täydellä rosterilla ja lähti peliin kuusikolla, jossa keskellä verkkoa pelasivat Antti Taponen ja Petteri Tyynismaa, laidoille astuivat Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen, peliä rakensi Ilja Ivanov ja moukarina ärjyi tuttuun tapaansa Matéj Šmídl. Liberopaita päällään kentälle astui Louis Pineau.

Loimu puolestaan sai pöytäkirjaan vain yhdeksän pelaajaa. Ali Fazli ja Felix Exharevba olivat kyllä mukana Akaassa, mutta eivät osallistuneet edes lämmittelyyn. Vakiolibero Esko Vuorinen ei ollut lainkaan paikalla. Valmentaja Kari Raatikainen luotti avauskuusikkoon, jossa passarina oli Tomi Saarinen, keskipelaajina Alexej Zhbankov ja Eetu Mäki, laidoilla Tomas Rodriguez ja Aapeli Kouki ja hakkurina Veeti Nikkinen. Joukkueen liberona nähtiin Roope Siliämaa.

Ensimmäinen erä oli tasoissa vielä tilanteessa 5-5, mutta siitä eteenpäin Akaa-Volley hallitsi tilanteita. Erän tähti oli Tyynismaa lukemin 6/+5. Nuo kuusi pistettä pitävät sisällään kaikki Akaa-Volleyn neljä torjuntapinnaa. Tyynismaa otti illan ottelussa kaikkiaan kuusi torjuntaa, joista toinen oli miehen 100:s. Ne ovat syntyneet nuorukaisen 62:ssa liigaottelussa. Tähti voidaan myös Loimun puolella antaa keskipelaaja Zhbankoville, jonka tilasto näytti numeroita 5/+5. Kummankaan joukkueen hyökkäystehoissa ei ollut kehumista: Akaa-Volleyn onnistumisprosentti oli 39 ja Loimun 32.

Toinen erä näytti menevän helposti kotijoukkueelle, kun taululla luki parhaimmillaan 15-9. Tuossa vaiheessa Loimu sai syöttäjäkseen Saarisen, joka poistui viivalta vasta lukemissa 15-16. Loppuerä olikin sitten tasainen, mutta kotijoukkue osoittautui terävämmäksi loppumetreillä. Akaan hyökkäysteho nousi 41 prosenttiin, kun Loimun puolestaan laski 21:een. Tässä erässä kunnostautui Olli Kunnarin valmennettava Heiskanen lukemin 5/+2.

Kolmas erä alkoi virheiden säväyttämänä. Yleisö sai todistaa sekä syöttö- että hyökkäysvirheitä puolin ja toisin. Akaa-Volley onnistui kuitenkin paremmin ja Raatikainen kutsui loimulaiset aikalisälle lukemissa 8-4. Tuumaustauon jälkeen mentiin tasapäisesti aina tilanteeseen 16-12. Sen jälkeen kotijoukkueen ote alkoi lipsua. Tasatilanteesta 19-19 hakkuri Šmídl haki pari hienoa puolustusta ja se taisi lopulta sytyttää akaalaiset voittamaan muutaman jatkopallon sopivasti ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi Loimun syöttövaihtoon otetun Janne Pyhäjärven virheeseen.

Ottelun jälkeen median eteen astui totisia miehiä.

Passari Saarinen kertoi joukkueen olevan terveyshaasteiden edessä, mutta ei selitellyt tappiota niillä.

- Meillä on nyt porukkaa flunssan kourissa ja etenkin hyökkäykset jäivät nuhaisiksi. Taisteltiin kuitenkin mielestäni ihan ok. Kaveri sai vain liian pitkiä pisteputkia välillä.

Heiskanenkaan ei ollut tyytyväinen itse peliin, vaikka voitto tulikin.

- Hyvä maku on tästä kaudesta toistaiseksi, vaikka tämän päivän peli ei ollutkaan mitenkään komiata.

Raatikainen oli luonnollisesti hieman pettynyt.

- Olisihan siinä ollut mahdollisuuksia parempaankin, mutta annoimme vaan liian pitkiä pisteputkia vastustajalle. Olen kuitenkin tyytyväinen peli-ilmeeseen. Lisäksi oli itse asiassa hyvä, että vähemmän peliaikaa saaneet saivat nyt tilaisuuden. Se voi vielä olla arvokasta pudotuspelejä ajatellen.

Kunnari ei kiitellyt pelin ulkomuotoa.

- Eipä ollut kovinkaan kaunista peliä kummaltakaan. Etenkin hyökkäyspeli takkusi. Totta kai pitää nyt olla tyytyväinen siihen, että kotona ei ole tullut runkosarjassa yhtään tappiota. Valmista ei kuitenkaan vielä kokonaisuudessaan ole. Tämä peli jälleen näytti, että treenata pitää taas lisää.

Akaa-Volley - Raision Loimu 3-0
25–19, 25–22, 25–21
Koti:Smidl 15/+4, Heiskanen 10/+6, Tyynismaa 10/+9
Vieras:Zhbankov 9/+6, Nikkinen 9/+0, Kouki 7/+4

MVP:t
Jere Heiskanen, Akaa-Volley
Tomi Saarinen, Loimu

PROlibero
Louis Pineau, Akaa-Volley

Katsojia 711

Ottelukuvat

Ottelutilasto

KyKy-Betset ei antanut erääkään – TUTO Volleyn taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta kiristyy

Kyy York Areenalle oli saapunut hyvin keskiviikkopeliin yleisöä. He pääsivätkin näkemään hyvistä palloralleista ja lopulta kotiyleisön voitosta. Kotijoukkue ei antanut TUTO Volleylle erääkään, vaikka vieraat kipeästi olisikin tarvinnut pisteitä vankistaakseen paikkaansa pudotuspeleissä. Kun Hurmoksen ja Tiikerien keskinäinen peli venyi viisieräiseksi, saavuttaa Hurmos turkulaisia vähintään yhdellä sarjapisteellä. KyKy-Betset vs TUTO Volley 3-0 (25-23, 25-19, 25-18).

TUTO Volleyn Alek Rastamolle ottelussa uran 100. liigatorjunta.

KyKy-Betsetin kokoonpano on tällä kertaa lähempänä normaalia, tällä kertaa Andersson ja Sauss tekivät ”vaihtari”: Romans liberoksi ja Joel yleispelaajaksi. Ensimmäinen lähtee KyKy-Betsetin hallinnassa. Kymmenennen pisteen jälkeen TUTO Volley kuitenkin pääsee tasoihin ja ohi. Erässä nähtiin myös hieman kyseenalainen tilanne, kun päätuomarin tabletti tippuu kentälle, mikä selvästi häiritsee pelaajia, mutta peli jatkuu ja pallo päättyy turkulaisten kannalta onnellisesti. Turkulaiset johtivat erää kahden pisteen erolla aina erän lopulle asti, kunnes isännät tasoittivat 23-23 ja veivät erän lopulta 25-23. Betonimiehiltä Renars Jansons onnistui tekemään tehot 5/+3 ja turkulaisilta William Groffier 7/+4.

Toisen erän alussa turkulaiset olivat aina kahden pisteen edellä. Erässä nähtiin toisinto ensimmäisen erän tabletin lennosta, mutta tällä kertaa tuomari päättääkin viheltää uuden pallon. Erän edetessä Betonimiehet kuitenkin nousivat rinnalle ja ohi. Kotijoukkueen johto oli jo 15-20 ja näytti siltä, että kyyjärveläiset marssivat selvään erävoittoon. Tatu Vuorenmaan syöttövuorolla TUTO Volley kuitenkin tuli jo kahden pisteen päähän ja Guntis Atars otti aikalisän – onnistuneesti. Seuraava piste KyKy-Betsetille ja syöttämään Joel Andersson. Andersson syöttikin heti ässän ja vei hyvillä syötöillään kyyjärveläiset 23-18 johtoon. Tämän jälkeen TUTO Volley onnistuu vielä tekemään erässä yhden pisteen ja erä päättyy Atro Bergin ässään 25-19. Erästä esiin on nostettava jo mainittu Joel Andersson. Pituutta herralla on 186cm, mutta sehän ei haittaa, kun pomppua löytyy. Toiseen erään hän onnistui myös nappaamaan KyKy-Betsetin erän kahdesta torjunnasta toisen.

KyKy-Betset lähtee viemään kolmatta erää. Ero kasvaa piste pisteeltä vieraisiin osittain KyKy-Betsetin omilla pisteillä, osittain vieraiden hyökkäysvirheillä. TUTO Volley kuitenkin napsi torjuntoja kerta toisensa jälkeen kolmannessa. Vieraat ottivat yhdeksän torjuntaa koko pelissä ja pelkästään näistä torjunnoista kuusi kolmannessa. Betonimiehet taas onnistuivat erityisesti vastaanotossa sekä puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Isäntien vastaanotto koko pelissä oli 65% sekä puolustuksen jälkeinen hyökkäys 54%, joten passari Joel Laaksolla oli helppoa pyörittää peliä monipuolisesti. Erä päättyy lopulta Joel Anderssonin ässään 25-18, toki ennen tätä hän löi vielä kutospaikalta pisteen. Koko peli 3-0 KyKy-Betsetille.

William Groffier, TUTO Volley:

- Aika hengetön peli, vähän lamaannuttiin ensimmäisen erän jälkeen. Itsellä meni ihan hyvin, mutta voiton olisin mieluummin ottanut. Jokaisella osa-alueella pitää parantaa, kun playoffit alkaa. Viime peli meni hyvin, mutta tänään ei niinkään. Tasaisuutta tarvitaan.

Renars Jansons, KyKy-Betset:

- Mukava voittaa. En sanoisi sen olleen ongelma, että pelaajat on eri pelipaikoilla. Viime pelissä liberomme (Andersson) pelasi yleispelaajana ja se toimi. Hän on iloinen saadessaan pelata yleispelaajana. Se on mukavaa nyt, mutta tärkeää on päästä taas normaaliin rytmiin, koska pudotuspelit ovat tulossa. Monessa asiassa voidaan parantaa, torjunta-puolustuksessa esimerkiksi näin aluksi.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Peli näytti mielestäni alusta asti hyvältä. Ensimmäisessä erässä hieman oma hyökkäyspeli meinasi mennä sekaisin, kun hävittiin muutama pallo. Valepaa vastaan Andersson näytti, että pystyy pelaamaan yleispelaajana ja Romans ei ole täysin pelikunnossa vielä. Torjunta-puolustustaktiikka toimi. Ensimmäisessä erässä oma hyökkäys olisi voinut olla parempi. Vastaanotto toimi tänään, vaikka vastustaja syötti hyvin. Joel (Laakso) rakensi peliä monipuolisesti.

Jani Niskakangas, TUTO Volley:

- Suht hyvin onnistuttiin taktiikassa. Hankaloitti, kun KyKy-Betset vastaanotti hyvin koko pelin. Koitettiin kiristää syöttöä. Laakso pelasi monipuolisesti. Muutoksia ei tehty torjuntataktiikkaan. Hyökkäyksessä tuli liikaa virheitä ja KyKy-Betset oli virheettömämpi tänään. Tuli hyviä yleisöön meneviä palloja. Helpoissa palloissa ei oltu niin huolellisia kuin olisi pitänyt. Jos koko kautta ja tätä peliä mietitään niin syöttö ja torjunta-puolustus on ok tasolla, mutta hyökkäykseen tarvitaan tehoja. Ilahduttavaa oli Groffierin peli, varmaan kauden parasta ja Rastamon tason nosto kolmanteen erään.


Kyky-Betset - TUTO Volley 3-0
25–23, 25–19, 25–18
Koti:Jansons 13/+10, Petrusevic 8/+3, Andersson 7/+1
Vieras:Groffier 13/+8, Rastamo 6/-2, Helenius 5/+2

MVP:t
Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset
William Groffier, TUTO Volley

PROlibero
Romans Sauss, KyKy-Betset

Katsojia 347

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Leppälä johti Tiikerit niukkaan voittoon Joensuussa

Karelian Hurmos vs Kokkolan Tiikerit 2-3 (25-21, 20-25, 21-25, 25-23 ja 17-19)

Karelian Hurmos kohta keskiviikko illassa Kokkolan Tiikerit Joensuussa. Kotijoukkue oli heti ottelun alussa oikein terävä hyökkäyksissään. Laiturit Marttila, Puhakka, Korhonen takoivat kukin vuorollaan pinnoja tehokkaasti. Vieras joukkue tiikerit jäi ensimmäisessä erässä liikaa hakkuri Keskisen varaan. Keskihyökkääjä Leppälä oli myös tiikereiltä hyvin mukana pelin ensimmäisessä erässä.

Kotijoukkueen hyökkäysprosentti ensimmäisessä erässä huima 59%. Erä kotijoukkueelle 25-21

Toisessa erässä hallinta siirtyi hienokseltaan vieraille. Etenkin keskihyökkääjät olivat tehokkaita eikä kotijoukkueen torjunta saanut heistä mitään otetta. Leppälä ja Rekomaa takoivat vuoron perään Välimaan hienoista tarjoiluista palloa parkettiin. Erä hiukan kotijoukkueen virheiden avittamana Kokkolalaisille 20-25.

Kolmas erä oli erittäin tasainen alusta loppuun asti. Tiikerit oli erän lopulla kotijoukkuetta terävämpi ratkaisuissaan ja vei erän 21-25.

Neljänteen erään kotijoukkue kaivoi taas uutta vaihdetta silmään ja hallitsi erää hienokseltaan alusta saakka. Hyökkäykset kuolivat jälleen kahta aiempaa erää tehokkaammin ja erän lopulla oli sen ratkaisemiseen tarvittavaa kovuutta. Puhakka sekä Marttila hyökkäsivät tehokkaasti laidoista sekä Nezar toi tulitukea keskeltä. Erä kotijoukkuelle 25-23 tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Viides erä olikin sitten hermoja raastava taisto ottelun voitosta. Molemmat joukkueet selvästi halusivat voittaa ottelun ja kentällä nähtiinkin huimaa taistelua ja tunteita. Kotijoukkue hermoili erän lopulla sortuen kolmeen peräkkäiseen syöttövirheeseen, tämä riitti ja Kokkola vei erän nimiinsä 17-19 ja koko ottelun näin ollen 2-3.

Koko ottelun hahmo oli keskihyökkääjä Antti Leppälä 23/+21. Antti tappoi hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Välimaa tarjoili hänelle yhtensä 30 passia Jotka kuoli 73% hyökkäystehoilla

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


Karelian Hurmos - Tiikerit 2-3
25–21, 20–25, 21–25, 25–23, 17–19
Koti:Marttila 29/+16, Puhakka 20/+11, Korhonen 18/+10
Vieras:Leppälä 23/+21, Keskinen 22/+14, Jylhä 13/+7

MVP:t

PROlibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Katsojia 323

Ei ottelukuvia

Ottelutilasto

  Takaisin