Akaa-Volley tasoitti puntit Hurrikaanin kanssa - Dardzans loukkaantui

16.12.2022

Akaa-Volley kuittasi kaksi kuukautta sitten kotonaan kärsityn 1-3 -tappion Hurrikaani-Loimaalle perjantain ainoassa liigaottelussa hakemalla voiton Loimaalta samoin numeroin.

Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (17-25,25-27,25-20,17-25)

Hurrikaani-Loimaan ja Akaa-Volleyn välinen paikallisottelu kulki kotijoukkueen kannalta tuttuja säveliä. Hurrikaani teki mitä pystyi, mutta rutinoituneempi ja kokeneempi vastustaja kuittasi lopulta kaikki kolme pistettä.

Kotijoukkue lähti otteluun kolmen ottelun tappioputkessa, ja se osittain näkyi avauserässä. Akaa-Volley tuli otteluun kovalla rytinällä, ja vei ensimmäisen erän nimiinsä kovalla ja tehokkaalla hyökkäyspelillä. Ali Fazlin lisäksi maanmies Mohammadreza Beik viihtyi Loimaan illassa erittäin hyvin. Varsin ailahtelevasti tähän mennessä pelannut Beik tuhosi Hurrikaanin torjunnan useaan kertaan, saalistaen lopulta 13 pistettä 53% hyökkäystehoilla.

- Meiltä tasapainoinen esitys tänään joukkueena. Hyökkäys on ollut läpi kauden hyvä, nyt onnistuttiin muillakin osa- alueilla, vieraiden Anton Välimaa summasi.

Välimaa pääsi kuormittamaan tasaisesti joukkueensa laajaa hyökkäysarsenaalia, vaikka isoimman passimäärän sai hakkuri Fazli (38).

Hurrikaani pääsi hetkittäin haastamaan Akaan joukkuetta, mutta vain yhden erän isännät onnistuivat riistämään vierailta. Tänäänkin jossiteltavaa jäi toisen erän lopussa, missä Hurrikaanilla oli kaksikin eräpalloa. Kumpikaan ei tuottanut tulosta, vaan kokemus näytteli jatkopalloissa isoa roolia, ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotiyleisön pettymykseksi 0-2 tappiotilanteessa.

Vaikka kolmas erä lopulta päättyi Hurrikaanille, pitkälti Aleksi Muukkosen loistavan sisääntulon pitkän loukkaantumisjakson jälkeen, sai joukkue ja Jussi Heino uusia loukkaantumishuolia. Kolmannen erän lopussa Fazli ja Kristers Dardzans tulivat verkolla alas yhtä aikaa, ja latvialaisen huonoksi onneksi Dardzansin nilkka vääntyi pahan näköisesti. Mies kannettiin tuskaisena kentältä pois, ja tilalle vaihdettiin Miro Leinonen. Viimeistään tässä vaiheessa katkesi kotijoukkueen isoin voitontahto.

Neljännessä erässä akaalaiset pääsivät pelaamaan vapautuneesti, mikä näkyi peliotteiden rentoudessa. Anton Välimaa jatkoi hakkurinsa Fazlin ruokkimista ja iranilaista säesti toisella laidalla tehokkaasti Greg Petty. Fazlille kirjattiin ottelun korkein pistemäärä 23 ja Pettyllekin 14.

Hurrikaanista Dardzans ehti tehdä ennen loukkaantumistaan yhdeksän pistettä ja Muukkonen 15. Vaikka Dardzansin loukkaantuminen enteilee pitkää poissaoloa, Muukkosen pelaaminen toi pienen positiivisen sävyn perjantai- iltaan. Muukkonen oli lähes samassa pelikunnossa kuin ennen loukkaantumista.

-Aika tasapaksu peli meiltä, ei mitään erityisen säkenöivää. Oltiin jokaisella osa- alueella kaveria perässä jonkun verran, Heino mietti.

Vaikka tuska ja takalukko on tällä hetkellä Hurrikaanijoukkueessa kova, usko parempaan on joukkueessa vahva.

– Voitto otetaan ja lähdetään hyvillä mielin joulun viettoon, Muukkonen viittasi ensi viikon kotipeliin.

Hurrikaani Loimaa - Akaa-Volley 1-3
17–25, 25–27, 25–20, 17–25
Koti:Muukkonen 15/+6, Dardzans 9/-1, Suomalainen 7/+5
Vieras:Fazli 23/+12, Petty 14/+6, Beik 13/+5