Akaa-Volley, VaLePa ja Tiikerit sunnuntain voittajia

20.10.2019

VaLePa Sastamala Tampere, Vantaa Ducks ja Kokkolan Tiikerit käänsivät kaikki avauserän tappion otteluvoitoksi sunnuntaina miesten Mestaruusliigassa.

Akaa Volley tyly vieras ankkojen juhlaottelussa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Ducks kohtasi sunnuntaina 20. lokakuuta kotikentällään toistamiseen Akaa Volleyn. Ottelu oli Korson Vedon 85-vuotis juhlaottelu, jota paikalle Lumoon oli tullut seuraamaan 489 katsojaa. Otteluisäntänä oli Jokioisten Maanrakennus.

Akaa Volley vei ottelun erin 1 – 3 (25-21,19-25,15-25, 21-25), kuten myös kauden ensimmäisen ottelun Lumossa. Juhlaottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan askeleen edellä vieraita. Kapteeni Toni Kankaanpää pelasi taas tutulla paikallaan yleispelaajana ja keskitorjuja Lauri Lehtonenkin oli taas mukana Ducksin aloituskokoonpanossa.

Kun hakkuri Bojan Strugar onnistui pelissään heti erän alusta alkaen ankkojen oli helppo työ pelata erä kotiin. Vieraat sortuivat syöttövirheisiin, eikä edes loppukiri Urpo Sivulan syöttövuorolla riittänyt tuomaan heitä mukaan voittotaisteluun.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja aina 10 pisteeseen mentiin tasatahtia. Sen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro tehdä syöttövirheitä. Ja kun vieraat onnistuivat hyökkäyksillään saamaan Ducksin pelin sekaisin erä meni lopulta helpon tuntuisesti Akaa Volleylle.

Myönteistä ankkojen pelissä oli keskihyökkäysten ja eteenkin Lauri Lehtosen onnistuminen.

Kolmannesta erästä ei ankkojen kannattajille jää paljon kerrottavaa. Akaa Volley oli parempi jokaisella osa-alueella ja johti miltei koko erän noin kymmenen pisteen turvin. Kalle Kattelus tuli erän lopussa kentälle Atte Kyrölän tilalle, mutta ei sekään erää ankoille pelastanut.

Neljäs erä näytti ensin jatkuvan siitä, mihin kolmas jäi. Akaalta onnistui kaikki, Ducksilta ei juuri mikään. Erän edetessä ankat kuitenkin löysivät pelivireensä ja Toni Kankaanpään, Lauri Lehtosen ja Atte Kyrölän johdolla Ducks tuli tilanteessa 18-20 jo kahden pisteen päähän. Taka-ajettavaa oli kuitenkin liikaa ja erä ja ottelu menivät vieraille.

Otteluisäntä Jokioisten Maanrakennus palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Lauri Lehtosen ja Akaa Volleysta ex-ankan Akseli Lankisen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Voitto Köykän.

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Lauri Lehtonen 16/+14, Toni Kankaanpää 15/+11, Antti Vallin 6/+3
Akaa Voilley: Urpo Sivula 27/+18, Eetu Pennanen 13/+8, Enderwin Herrera 12/+6

Lauri Lehtonen, Vantaa Ducks

”Pelimme oli aikamoista vuoristorataa läpi ottelun, ei ollut tasaisia otteita, eikä tämä peli näissä karkeloissa riitä. Itselläni peli tuntui hyvältä, mutta kun meillä vastaanotto petti niin hyökkäyskin alkoi sakkaamaan.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, toinen erä hävittiin sitten parin kiistanalaisen tuomion jälkeen. Hakkuripeli vastustajalla oli parempi, tilastot eivät valehtele. Tonin saaminen mukaan peliin oli iso asia henkisesti, vaikka Toni ei vielä huippukunnossa ole.

Akseli Lankinen, Akaa Volley

”Antoihan se lisäfiilistä pelata viimevuotista joukkuettani vastaan. Ensimmäisen erän jälkeen meidän peli lähti käyntiin ja peruspeli oli riittävällä tasolla voittoon kun saatiin syöttöpeli käyntiin. Akaan elämä maistuu hyvältä, siellä ihmisen on hyvä olla.

Valmentaja Oliver Lüütsepp, Akaa Volley

”Ducks aloitti hyvin, mutta luotin koko ajan siihen, että saamme oman pelimme käyntiin. Toisessa erässä teimme jo paljon vähemmän virheitä kuin ensimmäisessä. Kolmannessa erässä joukkue esitti kauden toistaiseksi parasta lentopalloa sellaista, mitä sen pitäisi aina olla.

3 Lankinen Akaa
2 Pennanen Akaa
1 Lehtonen Ducks

Köykkä, Akaa

Tiikerit selvitti Ettan tällä kertaa neljässä erässä

Kokkolassa odoteltiin perinteistä viiden erän paikallistaistelua, mutta Tiikerit vei ottelun neljässä erässä taaperrettuaan ensimmäisen erän. Tulos 3-1 (19-25, 25-21, 25-21, 25-18).

Ensimmäisessä erässä Etta vastaanotti hyvin ja puolusti sitkeästi. Ville Sorvoja ja Jan Helenius hyökkäsivät tehokkaasti. Siitä selkeä erävoitto Ettalle.

Toisen erän alkuun Etta teki virheitä, joilla Tiikerit pääsi heti johtoon. Etta kiri pari kertaa tasoihin, mutta Tiikerit veivät erän Rami
Rekomaan ja Oskari Keskisen hyökkäyksillä.

Kolmannen erän alussa Etta repi eroa jopa viiteen pisteeseen (10-15), mutta Jiri Hänninen kiri Tiikerit peliin mukaan hyökkäyksillään. Lopussa Antti Leppälä iski sarjatulta ja Jiri Hänninen tuki "N’Gapeth-iskullaan". Erä Tiikereille.

Neljänteen erään Ettan peli sekosi Ja Tiikerit meni selkeään johtoon. Rami Rekomaan ässät toivat tilanteeksi 9-3 ja se pakotti Olli Kuoksan ottamaan aikalisän. Teemu Lahti oli erän hahmo hyökkäyksineen ja torjuntoineen. Erä jatkui täysin Tiikereiden hallinnassa ja sitä myöten Tiikereille koko ottelu.

Olli Kuoksa, Etta:

- Hyvätasoinen peli, etenkin noilla hyökkäjillä, kun kummallakaan ei ole ”ihmiskanuunoita”. Molemmilla oli keskihyökkäykset harvassa. Torjuntapuolustus molemmille ongelma. Kun Tiikerit vaikeuttivat aloituksiaan, meiltä meni hyökkäysten rytmi. Vastaanotot olivat liian matalia. Ei voi kuitenkaan olla pettynyt, kun hyökättiin hyvin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Aika hyvin Olli pelin tiivisti. Ensimmäiseen erään ei saatu mitään rotia Jan Heleniukseen, vaikka tiedettiin miten hän hyökkää. Sitten saatiin oma peli kasaan. Parhaimmillaan oli hyvätasoista peliä. Syöttö parani ottelun aikana. Tiedettiin, että Jiri Hänninen oli
erikoisvartioinnissa. Siksi hyökättiin laajalla porukalla.

Breilin, Tiikerit

Yleisö riemuitsi Lehtimäen, Karjarinnan ja Nikulan hienoista suorituksista Vexvellä

VaLePa Sastamala Tampere - Karelian Hurmos 3-1 (23-25, 25–22, 25-22, 25-21)

Syyskauden iloinen yllättäjä Karelian Hurmos pelasi eilen Hurrikaania vastaan tasaisen pelin ja saapui tänään Sastamalaan Vexve Areenalle. Passari Mikko Esko ei voinut tänään pelata sairauden vuoksi ja Arttu Lehtimäki otti pelinrakentajan paikan. Hakkuriksi tuli Aaro Nikula, jonka kanssa Lehtimäellä on yhteispelikokemusta. Lisäksi Ilari Toimela on aloituskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hurmos lähti samalla kokoonpanolla, jolla se on viime pelit aloittanut.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Lehtimäki, Kaurto, Karjarinta, Toimela, Suihkonen, Nikula, Mutka L
Hurmos: Karjalainen, Stuart, Østvik, Louhela, Huus, Gabdullins, Tarkiainen L

Ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti. Arttu Lehtimäki pyöritti monipuolisesti hyökkäyspeliä. Varsinkin Karjarinta kiitti saamastansa vastuusta 4/+4. VaLePan tehokkain oli Aaro Nikula 8/+6. Se ei kuitenkaan riittänyt. Bjarne Huusin ja Matiss Gabdullinsin tehokas hyökkäyspeli takasi erävoiton Hurmokselle.

Toiseen erään VaLePa vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Erik Sundbergin, joka toi lisää hyökkäysvoimaa. Sundbergin erän tehot 7/+6, vastaanotto 85%. Hurmoksen hyökkäys oli edelleen ulkomaalaiskaksikon varassa. Joukkue teki 11 hyökkäyspistettä, joista Gabdullins teki 8 ja Huus 3.

Kolmannessa erässä Sundberg jatkoi vahvaa pelaamista ja Niko Suihkonen nousi joukkueen toiseksi luottopelaajaksi. Hurmoksen keskipelaaja Eugene Stuart osoitti vaarallisuutensa.

Neljännessä erässä Hurmos alkoi menettää uskoaan ja otteisiin tuli pehmeyttä ja virheitä. Erään mahtui 6 Hurmoksen syöttövirhettä ilman ässiä. Lehtimäki ruokki eniten Mikko Karjarintaa 5/+2 Sundbergin ohella.

Kotiyleisö iloitsi täysin rinnoin Arttu Lehtimäen, Aaro Nikulan ja Mikko Karjarinnan onnistumisista. Lehtimäki pyöritti rohkeaa ja monipuolista hyökkäyspeliä, lisäbonuksena 3 torjuntaa. Heidän lisäkseen pitää mainita Erik Sundbergin vahva kentälletulo, joka rauhoitti koko joukkuetta. Markus Kaurto otti jälleen 5 torjuntaa.

Hurmoksen teho lepäsi tänään liiaksi Bjarne Huusin ja Matiss Gabdullinsin harteilla. Huus on selvästi alle 190 cm, mutta terävä hyökkääjä ja hyvä vastaanottaja.

Otteluisäntä Sastamalan Lämmön Jari Viitanen palkitsi parhaina VaLePan Aaro Nikulan ja Hurmoksen Bjarne Huusin

Parhaat pistemiehet
Nikula 19/+9,  Sundberg 15/+8, Suihkonen 13/+7
Gabdullins 26/+20, Huus 17/+1, Østvik ja Kaunisto 6/+1

Bjarne Huus:

- Suomen liigan taso on todella hyvä ja ammattimainen. Paljon torjuntoja kotijoukkueelle, joten hyökkäyksissä meillä heikompia valintoja.

Aaro Nikula:

- Kiva, että pääsee pelaamaan loukkaantumisen jälkeen. Mitä enemmän pääsee pelaamaan, peli kehittyy vähitellen. Lyöntisuunnat pitää vielä löytää paremmin.

Aigars Birtzulis:

- Odotimme hieman eri aloituskokoonpanoa, mutta kaikilla pelaajilla on hyvä potentiaali pelata. Vaihtojen myötä näen, miten pelaajat pelaavat tiukoissa paikoissa. Luotan joukkueeseemme.

Janne Kangaskokko:

- Tähän peliin oli tarkoitus kierrättää kokoonpanoa. Arttu pelasi hyvin ja saimme pisteet kotiin. Tiukan pelitahdin vuoksi mennään lyhyellä aikasyklillä. Meillä on kaikki loistavia pelaajia ja luotto on kaikkiin kova. Pystymme pelaamaan 12 pelaajalla. Vastustajan hakkuria emme saaneet kiinni, hyvät suunnat ja hyökkää korkealta. Suuntaamme katseet tiistain Suomen cupin otteluun.