Akaa-Volley vei perinteisen viisieräisen Kokkolassa

03.11.2019

Pitkä erätauko käänsi puntit sunnuntaina Kokkolassa vierailleen Akaa-Volleyn eduksi ja se nappasi voiton. erin 2-3 (25-18, 25-22, 20-25, 16-25, 12-15). Näin joukkueiden ero sarjataulukossa sijoilla neljä ja viisi kasvoi kahdeksaan pisteeseen.

Perinteiseen tapaan, Akaa-Volley ja Tiikerit pelasivat viisieräisen pelin, täynnä pitkiä taistelupalloja. Tällä kertaa Tiikerit aloitti
vahvasti, mutta pitkän erätauon jälkeen, Akaa vei ja Tiikerit vikisi.

Ensimmäisen erän alussa Tiikerit otti erän hallinnan torjunnoillaan ja Akaan virheillä. Urpo Sivula sai keltaisen kortin protestoituaan
tilannetta, jossa Jiri Hänninen ja Sivula taistelivat pallosta antennin lähellä ja pallo tuomittiin Tiikereille. Se ei kuitenkaan häirinnyt
Sivulan peliä pitkän aikaa. Erä Tiikereille alun piste-eron myötä.

Toinen erä oli alusta alkaen tasaista punnerrusta. Lähestyttäessä 20 pistettä, Anton Välimaan syöttövuorolla, mm. Leppälän isku ja Välimaan ässä repi eron viiteen pisteeseen (24-19). Akaa kiri 22 pisteeseen, mutta Leppälä katkaisi erän Tiikereille.

Kolmanteen erään Akaa ”heräsi” ja Tiikerit oli alusta alkaen takaa-ajoasemissa. Urpo Sivula hakkuroi ja Enderwin Herrera teki
”Herreramaisia” ratkaisuja. Tiikerit nöyrtyi erätappioon.

Neljäs erä oli myös Akaan hallinnassa. Välillä Tiikerit kiri pisteen päähän, mutta saman tien Akaa jatkoi pisteiden tekoa. Etenkin Enderwin Herrera oli edelleen hurjana. Tiikereiltä loppui usko ja erä selkeästi Akaalle.

Viidennen erän alku meni myöskin Akaalle ja eron kurominen on lyhyessä erässä vaikeaa. Tiikerit punnersi perässä, mutta Akaan yleispelaajat ja hakkuri tekivät pisteitä tasaiseen tahtiin ja erä sekä ottelu Akaalle.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley:

- Hakkurimme pelasivat tänään hyvin. Kahdessa ensimmäisessä erässä syöttömme olivat pehmeitä. Annoin pitkällä erätauolla vapautta syöttöpeliin ja se kannatti. Torjunta- puolustuspelimme oli hyvää. Siksi voitimme ottelun. Joukkue kasvaa koko ajan ja henki nousee sitä myöten.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Toisen erän jälkeen Akaa paransi peliä todella paljon. Lopussa emme tehneet niin paljon virheitä kuin tilastoissa näkyy. Oikella tiellä kuitenkin ollaan, hitaasti mutta varmasti. Ollaan kasvuvaiheessa. Kaikki kunnia Akaalle voitosta.

T 12-12, Ä 2-2, SV 13-18, H% 45-47, VO% 62-63

Tiikerit: Hänninen 25/+16, Keskinen 12/+3, Lahti 12/+3
Akaa-Volley: Sivula 29/+18, Herrera 13/+4, Pennanen 12/+8