Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleylle ammattivalmentaja Virosta

13.05.2018

Virolainen Oliver Lüütsepp on toiseen liigakauteensa lähtevän Akaa-Volleyn uusi päävalmentaja.


Akaa-Volley tavoittelee ensi kaudella lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelipaikkaa. Tavoite on kova mutta realistinen.

- Kohti aina vaan täydellisempää ammattimaisuutta mennään. Ja siksi päätettiin myös palkata täysipäiväisesti lentopalloon panostava päävalmentaja, perusteli lauantaina Oliver Lüütseppin kanssa sopimuksen neuvotellut Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Valmentaja löytyi Suomenlahden eteläpuolelta Tartosta. Kahdeksan vuotta ammatikseen valmentanut Lüütsepp allekirjoitti ensi kauden kattavan sopimuksen.

- Olen ammatikseni valmentanut ensin viisi vuotta sekä nuorisojoukkueissa että Tarton liigajoukkueessa kakkosena ja viimeksi kolme vuotta liigajoukkueen päävalmentajana, todisti Lüütsepp.

Fysioterapeutin koulutuksen saanutta lentopalloammattilaista ajaa eteenpäin kunnianhimo.

- Olen aina halunnut menestyä urheilussa. Aloitin lentopallourani akaalaisille tutussa Vörun urheilukoulussa. Mutta todettuani, että ominaisuuteni eivät lentopallon pelaajana riitä huipulle, päätin siirtyä valmentajaksi. Siinä työssä haluan menestystä, vakuutti Lüütsepp vakuuttavasti.

Ja toistaiseksi vielä lyhyt valmennusura on jo tuonut menestystä. Lüütsepp on luotsannut joukkueensa edellisellä kaudella Baltian liigassa kolmanneksi ja Viron omassa liigassa hopealle. Päättynyt kausi toi kakkossijan Viron lentopallocupissa.

Akaa on Lüütseppille tuttua seutua

Oliver Lüütsepp on toiminut myös Viron nuorten maajoukkueen parissa. Ja tuossa pestissä hän vieraili Viialassa vuonna 2010.

- Olimme nuorten maajoukkueen kanssa Leomuovi-turnauksessa. Akaa on siis jollakin tavalla ennakkoon tuttu kaupunki, kertoi toistaiseksi englanninkielellä Akaa-Volleyn pelaajien kanssa kommunikoiva Lüütsepp.

Virolaisvalmentaja ei vieä puhu suomea, mutta uskoo oppivansa kielen jollakin tasolla jo syksyn aikana.

- En luonnollisesti ole yksityiskohdissaan seurannut Suomen Mestaruusliigaa. Mutta esimerkiksi VaLePa ja Team Lakkapää valmentajineen ovat hyviä tuttuja, koska ovat leireilleet Virossa, muisteli Lüütsepp.

Itse yleispelaajan roolissa kentällä ollut Lüütsepp haluaa joukkueeseensa pelaajia, jotka sitoutuvat tavoitteisiin ja haluavat kehittyä.

- Olemme keskustelleet, että ensisijaisesti joukkueeseen otetaan suomalaisia lentopalloilijoita. Jos sitten johonkin tiettyyn roolin ei täältä löydy sopivaa pelaajaa turvaudutaan ulkomaalaisiin, vastaa Lüütsepp kysymykseen, tuoko hän mukanaan pelaajia Tartosta.

- Kansalaisuuden sijaan olennaista on asenne. Jos pelaaja on kehityskykyinen ja sitoutuu harjoittelemaan, edistymme myös joukkueena ja tulosta syntyy, kertoo Akaa-Volleyn tuore päävalmentaja.

Lüütsepp aloittaa uudessa pestissään täysillä elokuun alussa. Mutta viime kauden liberon tontilta nyt kakkosvalmentajan rooliin ryhtyvä Hasse Mattila ja fysiikkavalmentajana jatkava Niko Rouvali aloittavat joukkueen peruskuntovalmennuksen kesäkuun alussa.

- Lupaamme, että Oliver saa elokuussa johdettavakseen kokoonpanon, jolla kunto ei ihan heti lopu kesken, vakuuttivat Mattila ja Rouvali yhdestä suusta.

Pelaajaneuvottelut ovat Risto Lahden mukaan hyvässä mallissa ja uutisia saadaan vielä toukokuun aikana.

Akaa-Volleyn tiedote

  Takaisin