Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleylle kuudes perättäinen voitto Ettan kaadolla

02.11.2021

Ouluhallissa liki 500 silmäparia näki tänään tasaisen kamppailun, jossa Ettan peli oli ajoittain ilahduttavaa katseltavaa. Tähänastisen kauden pisimmät pätkät tuttua omannäköistä peliä eivät kuitenkaan tuottaneet vierasjoukkue Akaa-Volleyta vastaan sarjapisteitä, vaan Akaa oli vahvempi lukemin 1-3 (23-25, 18-25, 29-27, 20-25).

Ettan avauskokoonpano: Haapakoski, Petras, Pennanen, Michelau, Niinivaara, Väisänen, Rasinperä (L).
Akaan avauskokoonpano: Välimaa, Mikkonen, Kollo, Vuorinen, Sinkkonen, Pitkänen, Köykkä (L).

Akaa-Volley oli liikkeellä Oulussa ilman maajoukkuehakkuri Urpo Sivulaa, joka viikonloppuna saapuneen perheenlisäyksen johdosta ei ymmärrettävästi lähtenyt mukaan reissuun. Sivulan paikan otti haltuunsa pelipaikalla jo aiemminkin jokusen ottelun tahkonnut Joni Mikkonen, jonka paikalla puolestaan aloitti Ettan yleisöllekin viime kaudelta tuttu Kasimir Vuorinen. Ottelu oli alusta asti tasaista vääntöä. Aina kahteenkymmeneen pisteeseen asti joukkueet kipusivat tasatahtia, mutta sitten Akaa sai kurottua nopeasti kolmen pisteen kaulan, jonka kotijoukkue kuitenkin otti nopeasti kiinni. Illan ensimmäinen pitkä palloralli käytiin tilanteessa 21-21, joka päättyi Ettan hyökkäysvirheeseen. Kahden vaihtopallon jälkeen Kasimir Vuorinen täräytti ässäsyötöllä Akaalle eräpallotilanteen, joista ensimmäisen kotijoukkue vielä selvitti. Toisen kuitenkin vieraiden pistehai Joni Mikkonen paukautti Ettan torjunnan kautta katsomoon, ja avauserä Akaalle 25-23.

Toista erää Akaa hallitsi käytännössä alusta asti. Akaan vahva syöttöpeli aiheutti Ettan vastaanotolle pahoja vaikeuksia, ja myös hyökkäyksessä sorruttiin liian helppoihin virheisiin. Kotijoukkueen juniorin Aleksi Hännisen visiitti kentällä ja sitä seurannut täydellinen nostosuoritus saivat Ouluhallin yleisön innostumaan, ja tästä myös joukkue sai hienoisen buustin omaan peliinsä. Akaa piti kuitenkin Ettan koko erän ajan käsivarrenmitan päässä. Ei Etta-peliä ilman keltaista korttia, totesi Akaa-koutsi Olli Kunnari, kun hieman kärkkäästi tuomarille tokaisi, ja sai katsella lievintä rangaistuslappua Ettan kivuttua kahden pisteen päähän tilanteessa 15-17. Tämän lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaan sortui jälleen tältä kaudelta liiankin tuttuihin helppoihin virheisiin. Peräkkäisillä syöttövirheillä Etta päästi vieraat eräpallotilanteeseen, ja tällä kertaa jo ensimmäinen tuottikin tuloksen, kun Eetu Pennasen hyökkäys torjuttiin miehen omille varpaille. Akaa-Volley siis pitkälle tauolle erälukemin 18-25.

Pitkältä erätauolta kentälle saapui latautuneempi Etta. Etta piti keulaa aina tilanteeseen 7-8 asti, johon sattui taas pieni musta hetki, ja kahdella peräkkäisellä virheellä Etta-valmentaja Olli Kuoksa kutsui joukot aikalisälle. Tämä auttoikin pahimpaan hätään, ja Etta tasoitti tilanteeksi 13-13 illan komeimmalla suorituksella, kun Michael Michelau taiteili lähelle painuneen passin Akaan kenttään Earvin N’gapeth -tyylisellä heilurilyönnillä. Nuutti Niinivaaran kaamea hyökkäyspommi vei kotijoukkueen takaisin johtoon, ja oli Olli Kunnarin vuoro käyttää aikalisä. Tämän jälkeen kotijoukkueelle sattui toinen musta hetki, ja vieraat painelivat jo ratkaisevan tuntuisesti 17-20 -johtoon. Etta ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taisteli erässä tehot 10/+7 hakannut Michelau etunenässä. Jatkopalloilla molemmat joukkueet syöttelivät tovin kilpaa verkkoon, mutta Etta onnistui kääntämään edun itselleen. Erä päättyikin sitten Akaa-Volleyn hyökkäysvirheeseen lukemin 29-27.

Neljäs erä alkoi ensimmäisen tapaan tasaisesti, mutta Etta onnistui pitämään edun. Joukkueet tahkosivat vaihtopalloja aina tilanteeseen 15-15 saakka, jolloin Akaa-Volleyn kärsivällisyys palkittiin ja joukkue pääsi hienoilla yksilösuorituksilla kolmen pisteen karkumatkalle. Suunnilleen näillä main Akaan kokenut keskitorjuja Sauli Sinkkonen päätti, että eiköhän tänään ole jo pelattu tarpeeksi, ja napsi pari hyökkäyspistettä ja ässäsyötön. Edes Niko Haapakosken maailmanluokan yhden käden passi tilanteessa 19-22 ei pelastanut kotijoukkuetta, vaan Akaa marssi vastustamattomasti erän voittoon lukemin 20-25 ja vei ottelun lukemin 1-3. Illan positiivisimman esityksen kotijoukkueelta esitti hakkuri Jakub Petras, joka sai kehut myös omalta valmentajaltaan lehdistötilaisuudessa.


Joni Mikkonen, Akaa:

- Henkilökohtasesti viime aikoina vähän vieraampi pelipaikka, mutta onneksi nyt joskus on tullut hakkurinakin pelattua. Ihan hauskaa vaihtelua. Itse oisin voinu hyökätä paremminkin, mutta joukkueena pelattiin riittävän hyvin kolmannen erän loppua lukuunottamatta, se sössittiin kyllä itse. Itse tein huonoja ratkaisuja, muutkin teki huonoja ratkaisuja, eikä oltu tarpeeksi kovia lopettamaan peliä 3-0. Syötöllä saatiin tuhoa aikaiseksi vastustajan vastaanotolle varsinkin parissa ekassa erässä. Meillä vastaanotto toimi suht hyvin koko ajan, joten kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen.

Jakub Petras, Etta:

- Pelin rakenne oli samanlainen kuin edellisessä Akaa-pelissä, silloinkin pelattiin hyvä peli. Isossa kuvassa hyvin samanlainen peli kuin Akaalla, pienistä asioista oli tänään kiinni. Etsimme vielä vähän peliämme, potentiaali on meillä iso ja tiedämme mihin pystymme. Jos pystyisimme näyttämään pelissä vaikka 50-70% siitä mitä harjoittelemme, olisi peli hyvin erinäköistä. Meidän aika tulee vielä.

Olli Kunnari, Akaa:

- Ihan tyytyväinen olen kyllä peliin. Annettiin kaverin tulla peliin mukaan, vaikka sauma olisi ollut hoitaa peli kolmessa erässä. Meni vähän kolmas vähän odotteluksi, ja neljäskin näytti jo siltä ettei saada peliä enää käännettyä, mutta onneksi lopulta onnistuttiin. Vastaanotto toimi, kuten oikeastaan on toiminut koko kauden. Tänään saatiin hyviä syöttöputkia, ja Mikkonen tuli lyhyellä varoitusajalla hyvin hakkuriksi. Vähällä treenaamisella meni oikeinkin hyvin Jonin ja Antonin yhteistyö. Kristo Kollo pelasi myös hyvän pelin, isoilla tehoilla ja ilman yhtään hyökkäysvirhettä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Jotain valoa näkyy. Hakkuri antoi tänään mahdollisuuden voittaa pelin, kuten jääkiekossa on tapana sanoa maalivahdista. Se osa-alue oli tänään kunnossa. Ensimmäisessä erässä kenttään jäi taas hirveästi helppoja palloja, eikä niin saisi käydä. Siihen voidaan itse vaikuttaa, ne pallot täytyy pelata paremmin, tehdä pisteitä ja voittaa ne pallot. Noissa palloissa rähmättiin eka erä. Vastustajan leijasyöttäjät teki tänään 43 leijasyöttöä ilman yhtään virhettä, se oli iso asia pelin ratkaisun suhteen. Vaikea on tietenkin sanoa pelaajalle että nosta paremmin, mutta noissa tilanteissa pallo täytyy vain saada ylös passarin pelattavaksi, ja tehdä niistä joku ratkaisu. Tänään ei päästy riittävän hyvin edes hyökkäämään noista palloista. Toivottavasti palaset jotka tänään napsahti kohdilleen pysyy, että voidaan oikeasti alkaa kehittää peliä ja voittaa pelejä. Jakubilta molemmat pelit Akaata vastaan on sujuneet hyvin. Hänen suhteen kehityskohteet on meillä tiedossa, mutta kun välillä ei tahdo passari muistaa ja välillä ei tahdo hakkuri muistaa. Tänään molemmat muisti, ja siksi onnistui. Tahto on kova, mutta muutos ei tule jos sen eteen ei tee töitä. Mike (Michelau) täyttää oman tonttinsa hyvin. Hänen vaikeudet on vastaanottopuolella, varsinkin kun tänään oli vastassa ehkä kaksi liigan kärkisyöttäjää leijasyötössä. Mutta muuten Mike on pelimies.

Etta - Akaa-Volley
1-3 (23-25, 18-25, 29-27, 20-25)
Koti:Michelau 23/+14,Petras 19/+11,Pennanen 13/+3
Vieras:Kollo 23/+15,Mikkonen 23/+13,Sinkkonen 12/+10
Ässät 2-4, syöttövirheet 12-14, torjunnat 6-10, hyökkäys% 46-47, vastaanotto% 39-51

Joukkueiden MVP:t
Jakub Petras, Etta
Joni Mikkonen, Akaa-Volley

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Katsojia: 464

Ottelutilasto

  Takaisin