Akaa-Volleylle voitto Team Lakkapäästä

08.11.2021

Akaa-Volleyn taival Mestaruusliigassa jatkui maanantai-illan pelissä tutuissa 3–1 lukemissa. Team Lakkapää taisteli, minkä voi, mutta ei lopulta pärjännyt tasaisemman pelaajamateriaalin omaavalle kotijoukkueelle.

Lakkapään valmentaja Luis Salgado ei ennen peliä ollut masentunut edellisen päivän selkeästä 0 – 3 tappiosta Sastamalassa.

- Projektimme on vielä kesken. Joukkue on mennyt koko ajan eteenpäin. Meillä on sekä kokeneita pelimiehiä että kehityskelpoisia nuoria. Väitän, että alkaneen kauden paras PerPo on vielä näkemättä.

Kun Lakkapään kokoonpanosta puuttui Akaassa vielä kokenut Miikka Lemola, Salgadon miehistön keski-ikä oli 23 vuotta. Lemolalla on lievä vatsalihasvamma eikä häntä haluttu rasittaa pitkällä pelimatkalla.

Olli Kunnarilla oli heittää kehiin keski-iältään neljä vuotta kokeneempi miehistö.

- Meillä on ilman muuta hyötyä laajasta rosterista. Voidaan aina tarvittaessa lepuuttaa pelaajia. Tällä erää kaikki ovat riittävässä pelikunnossa, vakuutti Kunnari ennen illan koitosta.

Kuin alleviivatakseen sanojaan, Kunnari heitti avaukseen laidalle Joni Mikkosen kumppaniksi Nico Nurmesniemen. Kasimir Vuorinen ja Kristo Kollo jäivät venyttelemään vaihtonurkkaukseen. Lisäksi pelaajaesittelyssä lokakuun Parasta palvelua tarjonneen OmaSP -passarin kunniakirjan pokannut Anton Välimaa sai huilivuoron. A-Volleyn juniorityön kasvatti Saku Tuomivaara lähti Akaan pelinrakentajaksi.

Akaa-Volley kierrätti myös keskipelaajia. Sauli Sinkkonen aloitti jokaisen erän. Kun vauhtiin päästiin, Sinko teki tilaa Dmitri Boricheville.

Lakkapää eteni erästä toiseen samalla kokoonpanolla. Reece Dixon, Toni Katajamäki, Fredric Gustavsson, Ville Kulmala, Atro Berg ja Daniel Aponza syttyivät todelliseen taisteluun sarjapisteistä toisen erän lopussa, jossa Akaa-Volley antoi niin sanotusti siimaa pohjoisen vierailleen.

Ensimmäisen erän sankari oli Akaan kapteeni Mikkonen, joka onnistui seitsemästä tarjotusta passista kuusi kertaa pisteen arvoisesti. Toisen erän lopussa maajoukkuesentteri Sinkkonen näytti, miksi lempinimensä on Sinko. Ässäsyöttö oli tutun tulinen leija.

Kolmas erä karkasi Akaa-Volleyn käsistä heti alusta. Omia virheitä tuli luvattoman paljon ja Lakkapää eteni lähinnä Gustavssonin moukareilla ja Aponzan korkealta lähteneillä patereilla vastustamattomasti piste kerrallaan aina tilanteeseen 15-22. Vaikka kotijoukkue sai hienoisen loppukirin aikaiseksi, ero oli kasvanut jo liian suureksi.

Neljänteen erään Kunnari jätti Mikkosen penkille heti alusta. Oli Vuorisen vuoro kantaa laiturivastuu Nurmesniemen kanssa. Nyt Akaa-Volley ei enää halunnut lähteä vastustajan pelirytmiin mukaan, vaan otti isännän otteet heti alusta lähtien. Tällä kerralla Borichev tuli kehiin vasta tilanteessa 11-5 ja ottikin heti näyttävän tappotorjunnan.

Erän lopulla Sivulan puolustus karkasi käsistä kasvoihin – tuomio oli kaksi kosketusta ja Akaan apuvalmentaja Ossi Heino pillastui keltaisen kortin arvoisesti. Joukkueen pistejohto oli tuossa vaiheessa jo niin selkeä, ettei välikohtaus enää vaikuttanut mitenkään pelaajien keskittymiseen. Ottelun viimeisen pisteen löi Sivula Lakkapään torjunnan kautta otteluisäntänä toimineen Veikon kone Valkeakosken mainoslakanaan.

Lakkapään parhaana palkittiin kanadalainen passari Reece Dixon.

- Kolmannessa erässä meillä oli mahdollisuus kääntää ottelu meille. Meillä oli hyvä kontrolli sekä pallosta että pelistä. Pitää katsella otteluvideo ja parantaa passipeliä seuraavaan peliin.

Ottelusta toiseen vakaasti esiintyvä Akaan Panu Pitkänen hymyili vieressä.

- Päästettiin höyry laskemaan kolmannessa erässä ja pääsettiin kaveri mukaan. Muutoin ihan kelpo esitys meiltä. Joukkueessa on hyvä henki. Ei ole väliä kuka kentälle komennetaan.

Pitkänen päätti vielä lopuksi kääntää veistä rovaniemeläisten haavassa.

- Onko pakko käydä suihkussa, jos ei tullut hiki, vitsaili tällä kerralla kuusi torjuntapistettä metsästänyt keskari.

Salgado toivoo joukkueen tervehtyvän seuraavaan peliin, jotta hyökkäyspeliin saadaan lisää vaihtoehtoja.

- Meillä oli omat saumat, kun hieman muutimme rotaatiota pitkän erätauon jälkeen. Toivottavasti Miikka on pelikunnossa jo seuraavaan matsiin.

Kunnari harmitteli otteen kirpoamista kolmanteen erään.

- Kaksi ekaa erää pelattiin hyvin ja agressiivisesti. Usein pitkällä erätauolla tapahtuu ihmeitä. Meiltä nousi jalka kaasulta kolmannessa erässä. Ei pitäisi helppoja palloja sössiä noin paljoa. Neljännessä saatiin Lakkapään hyökkäyskärki syötöllä rikki.

Akaa-Volley – Team Lakkapää
3 – 1 (25-12, 25-21, 20-25, 25-18)
Akaa-Volley: Sivula 21/+16, Pitkänen 14/+9, Mikkonen 9/+5
Team Lakkapää: Gustavsson 14/+2, Aponza 13/+7, Berg 9/+7
Ässät 7-3 , syöttövirheet 18-16 , torjunnat 8-5 , hyökkäys% 52-41 , vastaanotto% 63-42